Internetové obchody Czech šmejd

Lesk a bída českých internetových obchodů aneb jak se (ne)dá v České republice nakupovat na internetu.

Kdo z nás ještě nikdy nenakupoval na internetu? Je to pohodlné, zboží se dá objednat v klidu večer z domu a ceny jsou často příznivější než v klasickém obchodě. Konkrétně mně navíc vyhovuje i skutečnost, že se nikde nemusím plahočit po nákupních centrech, stát fronty a stresovat se na parkovištích.

Bohužel se ale v poslední době, alespoň podle mých zkušeností, roztrhl pytel s neseriózními internetovými obchodníky. Nemám teď ani tak na mysli podvody se špatným zbožím či nedodání zboží zaplaceného. Největší problém vidím v tom, že se každý z obchodů holedbá velkou nabídkou produktů a pestrou paletou výrobků k výběru, skutečnost je ale jiná.

Člověk je po objednání zboží na internetu rád, že konečně našel vytoužený výrobek a nemusí se dále o nic starat. Když pak ale dostane druhý den mail, že objednané zboží má dlouhou dodací lhůtu, kterou není schopen obchodník momentálně sdělit či garantovat, anebo že se již zboží vůbec neprodává, přijde studená sprcha. Proboha, proč pak ale má takové zboží internetový obchod vůbec v nabídce? Proč se holedbá obchodník skvělou nabídkou, když skutečnost je jiná?

Já jsem si vzal z českých internetových shopů jedno ponaučení - vykašlal jsem se na internetové obchody se "širokou nabídkou" a nakupuji na internetu přímo u výrobce zboží, které chci. Levněji, s jistotou dodání a s plnou zárukou. Většina dobrých výrobců totiž svůj eshop již má, protože jim asi s internetovými překupníky taky již došla trpělivost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Robert Pospichal | čtvrtek 27.8.2009 11:18 | karma článku: 16,65 | přečteno: 1821x