Fotbalisti ze Sněmovní

Tvůrce hry Jiří P. mužstva v oranžových dresech odvrátil dlouhotrvající obléhání své brány hráči v modrém. Pomohl mu k tomu sice médii tolik diskutovaný faul hráče soupeře Vlastimila T. na špílmachra vlastního manšaftu Mirka T., ve fotbalových pravidlech však podobný zákrok není na seznamu nedovolených, hra tedy může pokračovat. Vzniklý zmatek a protesty na hřišti však přinutili pana rozhodčího Václav K. aby přerušil hru. Bere míč do ruky a volá k sobě kapitány obou mužstev...

V publiku to vře, diváci se bouří. Vzduchem létají petardy, dělbuchy hřmí jako dělostřelecké salvy. „Kolik ti dali, ty hajzle?", křičí mladík z hlediště na kolem běžícího Vlastimila T. Ten se jen lišácky usmívá pod vousy a mlčí.

Kapitán modrých Mirek T. divoce pobíhá kolem rozhodčího Václava K. a dožaduje se ve fotbalové historii dosud nevídaného vyloučení vlastního hráče a vrácení míče jeho mužstvu, aby mohlo pokračovat v útoku.

Jiří P., opora oranžových, svolal své mužstvo k poradě. Po celou dosavadní dobu zápasu se sice snažil všemi možnými způsoby vymanit z tlaku soupeře, nyní je ale sám náhlým zvratem vývoje utkání trochu překvapen. Očividně musí zcela přepracovat svoji strategii hry.

Všichni ale bez rozdílu hledí hlavně na majestátného rozhodčího Václava K. Tento všem dobře známý sudí je ocelově klidný jako vždy, vyzařuje z něj pohoda a požitek z okamžiku, kdy je centrem všeho momentálního dění na hřišti.

„Kolik kilo kapříků jsi dostal tentokrát?", huláká na rozhodčího jeden z diváků ze sektoru vyhrazeného modrým, snažíce se tímto rozhodčího znervóznit a ovlivnit, aby vrátil míč týmu, jemuž fandí. „Ser na ně, darebáky modrý!", povykuje postarší pán s oranžovou šálou kolem krku.

Inu, pokračování zápasu bude ještě hodně zajímavé a jistě se zapíše do českých fotbalových análů tučným písmem. Mezi odborníky již vypukla i velká debata, zda-li se má zákrok hráče Vlastimila T. nazývat jako „Vlastova záchranná brzda" nebo „Vlastova velká domů".

Autor: Robert Pospichal | středa 25.3.2009 9:50 | karma článku: 23,68 | přečteno: 1501x