Možná nakonec půjdu volit.

       V tisku se mohu dovědět, že ani náš pan prezident se neumí rozhodnout, komu dát v nadcházejících volbách svůj hlas. Pokud nám sliboval svoji nadstranickost, nemohl nám podat lepší důkaz vážnosti této deklarace.

       A ve stejné situaci jsme my všichni. Tedy pokud nejsme skalními, nekritickými fandy svých barev.
Ke smůle modrých, jejichž příznivci přece jen mají v hlavě více materiálu k přemýšlení, to znamená optickou převahu v červené až oranžové části spektra.

       Býval jsem členem a po odchodu i nadále voličem ODS. Až do chvíle, kdy si chlapci a děvčata v našem městě odhlasovali před posledními komunálními volbami, že na přední místa kandidátky mohou jen ti, co jsou ve straně tolk a tolik let a podepali se tak na červeném magistrátu.

       Před lety jsem nejvíc fandil Janu Rumlovi. Jeho spontání odchod z ódeésky ve chvíli, kdy se dověděl o sponzoringu ze záhrobí mě utvrzuje v důvěře k němu. Postižená partaj obrátila pozornost veřejnosti na fakt, že se tak stalo ve chvíli, kdy dlel pan Klaus na Balkáně a vnutla ji, že jde o atentát. Nevím, co by na věci a na její podstatě změnilo, kdyby byl pan předseda v Prčici anebo v Antarktidě. Ale nálepka podlého atentátníka funguje i na modrý dorost dodnes.

       Přitom pan Ruml prokázal ODS neocenitelnou službu. Do jeho nové strany prchli kromě těch, kteří se ztotožnili s pohledem na finanční stranické lumpárny, také mnozí zlatokopové - šmejdíci, kteří se v původní straně neprosadili, ale byli si jisti, že pokud budou v novém prostředí od počátku, podaří se jim to. A podařilo. Mezi těmito hyenami Jan Ruml posléze neslavně skončil. Vy, kteří pamatujete, víte že nebyl zdaleka sám, kdo se prostřednictvím US z politiky vytratil. 

       Dnes vstupuje mezi Zelené. Mám k jejich názorům i praktické politice mnohé výhrady. Ale vyslali ke mně před volbami zřetelný signál. Mají ve svých řadách slušného člověka.  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Pospěch | pátek 19.3.2010 12:32 | karma článku: 9,73 | přečteno: 1006x
  • Další články autora

Pavel Pospěch

Celosvětové šílenství.

16.2.2021 v 17:40 | Karma: 29,22

Pavel Pospěch

Je čas utratit Neviditelného psa.

29.5.2019 v 12:10 | Karma: 22,33

Pavel Pospěch

Děkuji za Milion chvilek.

5.5.2019 v 21:00 | Karma: 27,08