Jsem za pitomce?

Přes své letité zkušenosti se zoufalými praktikami při obsazování významných postů českého veřejného života, znovu a znovu nevěřícně naslouchám perlám, které nám borci z těchto stolic servírují.V tomto týdnu mě zasáhly hned dvě.

Pan Lessy odmítl kritiku policistů pátrajícíh po pohřešováné dívce. Tělo bylo v nestandardní hloubce. Netuším jak vypadají normy pro zakopání obětí zločinu, ale ta bajka o stoprocentně odvedené práci policie mi nesedí. To si po půl roce někdo všiml odlišnosti terénu? Chlubíme se psy, které vysíláme na místa zničená zemětřesením, kde neomylně vyhledávají zasypané obyvatele a v tomto případě ..........
Ať se na mě pan prezident policie nezlobí, ale ve světle vývoje pátrání se musí soudnému člověku ten podzimní humbuk jevit jako naprosté selhání.

Pan Bílek zase při přemýšlení v úplně odlišné branži na chviličku uvažoval o Pavlu Horváthovi. Než mu rychle došlo, že je neperspektivní. Zřejmě mi uniklo, že připravujeme mančaft na mistrovství světa v Bangladéši 2088. Hráč, který v současné formě dává góly a rozdává nádherné přihrávky i radost fotbalovým fandům, pro něhož by byl zápas proti Španělsku pěkným oceněním, zůstane doma. Hru bude tvořit v úžasné formě hrající Rosický a ti perspektivní zůstanou na oplátku doma zase napřesrok, až se u sousedů sejde fotbalovější Evropa. Já vím, neměl jim zaříznout tu Spartu. Veliká škoda, že pan Hašek nemá zrovna tak jasno, jak má vypadat perspektivní trenér. No ale ještě dvě tři Litvy a .........

V zemi, kde se vládnoucí garnitury nejsou po desetiletí schopny postarat o zkvalitnění vzdělávání,
tam kde se z blbce snadno stane učitel a z opravdových učitelů zas dělají blbce, v takové zemi existuje jediné řešení. Uzákonit inteligenční a psychologické testy při obsazování významných funkcí a pro tyto funkce stanovit nepřekročitelné minimální přípustné hodnoty výsledků těchto testů. Pro naše poslance ovšem nepřijatelný požadavek. Přece si nepodřežou vlastní větve.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Pospěch | neděle 20.3.2011 15:42 | karma článku: 19,37 | přečteno: 1076x
  • Další články autora

Pavel Pospěch

Celosvětové šílenství.

16.2.2021 v 17:40 | Karma: 29,22

Pavel Pospěch

Je čas utratit Neviditelného psa.

29.5.2019 v 12:10 | Karma: 22,33

Pavel Pospěch

Děkuji za Milion chvilek.

5.5.2019 v 21:00 | Karma: 27,08