Smutný obraz našich“morálních“ hodnot ?

Jak vše čtu kolem boje o 101 hlasů, o vládě „odborníků“, o prezidentovi sjednotitelovi, o vnitrostranickém boji v ČSSD, o kupování hlasů jednotlivých poslanců, tak jsem myslím měl celkem pravdu ve svém článku Loutkové divadlo aneb hra s loutkami.O to je vše smutnější, že pokud vyhraje volby ČSSD, tak se nic nezmění, pouze tato strana je nalevo od ODS. Jsou zde stejné figurky (kmotrovské) a v posledních dnech se to v plné nahotě projevilo.

Veřejně rozšířený názor deklaruje, že kmotrovský systém vznikl (nastartoval se) podpisem opoziční smlouvy mezi ČSSD a ODS v roce 1998 a hlavními iniciátory jsou nám všem dobře známá dvě jména, přičemž jedno jméno dnes figuruje pod označením „skvělý stratég“. Dle mého názoru je strategie možná dobra, skvělá nikoli. Z třech důvodů: Rusnok neprošel, nedošlo k sjednocení a ČR předčasné volby neprospějí. To, že mám pravdu o předčasných volbách, samozřejmě ukáže čas.

Pak je zde slib pana Sobotky. Zda Sobotka dodrží slovo a bude usilovat o změnu Ústavy ČR, celkem pochybuji, jelikož jeho vliv evidentně slábne a Hašek proti Zemanovi nepůjde. Obdobné platí i pro Senát ČR. Na druhou stranu, může zde být plán pana prezidenta podpořit a posílit postavení Haška v ČSSD, čímž si prezident zajistí poslušnost budoucí vlády složené z ČSSD a KSČM (možná i SPOZ) a tím klidné prezidentování.  

Proč píši o morálním úpadku ? Jelikož se všichni kasají, že jim jde o lidi (voliče), o jejich prosperitu a štěstí, ale opak je pravdou. A … omlouvám se, v politice nejde o morálku, pardon ! Jsme tedy svědky nejstaršího boje, který lidstvo provází od počátku jeho existence, boj o moc ! S mocí přihází velké peníze a možnost vše a všechny ovládat. Řeči o sjednocování a vůli 2,7 mil. voličů jsou jen kouřovou clonou.  Když už, tak pana Zemana volilo pouze 1,2 mil. voličů, a to v prvním kole; pak v druhém kole už byla volba pouze ze dvou kandidátů a rozdíl mezi oběma nebyl propastný. Takže se doopravdy může opírat pouze o voliče v prvním kole, v tom druhém jej lidi volili často i ze zoufalství nebo z nevědomosti budoucích událostí. Boj o  moc nebývá čistý, jsme toho svědky a důkazem je i včerejší hlasování o důvěře. Nemůžete se spoléhat na vlastní lidi, kteří si nakonec na poslední chvíli vše rozmyslí a s veřejným prohlášením, že jim jde o blaho republiky opouštění sál, a to ještě s úsměvem. Poslanec není prodejný ! To nás voliče musí mít za úplné pitomce ?! Obdobné platí i pro pletichy v ČSSD. Levicový volič buď musí být zmaten, jako pes Goro před Tokiem, nebo mu je to asi jedno, hlavně, že po volbách se bude mít lépe, jelikož mu to soudruzi z ČSSD a KSČM slíbili.  

Pěkně se nám vyprofilovali lidi, vztahy a chování politiků po roce 1989. Nedivím se, že slušný a racionálně uvažující občan v ČR je znechucen …

Autor: Simeon Popov | čtvrtek 8.8.2013 9:10 | karma článku: 35,70 | přečteno: 4754x
  • Další články autora

Simeon Popov

Zestátnit!

12.5.2016 v 20:44 | Karma: 19,00

Simeon Popov

Nový starosta Londýna

7.5.2016 v 10:33 | Karma: 12,52

Simeon Popov

Kdo má pravdu?

29.4.2016 v 8:08 | Karma: 31,45

Simeon Popov

Království (bez)naděje

16.2.2015 v 10:36 | Karma: 9,36