Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pojďme rozdávat peníze, kdo je chce, prosím přihlaste se u ČSSD

Včera na ČT1 jsem se dozvěděl skvělou zprávu, od roku 2014 se nám bude dařit a ne ledajako, budeme-li potřebovat jakékoli finanční prostředky, stačí se obrátit na ČSSD, resp. přímo na předsedu této politické strany. Jako příklad lze uvést, pokud máte pocit, že Vám zaměstnavatel málo platí, neváhejte obrátit se např. na správu sociálního zabezpečení a stát Vám prostřednictvím tohoto státního orgánu zaplatí chybějící peníze. Tak to je super !

O co jde ? V krátkosti, hlavní témata ČSSD, která mají přilákat voliče (domnívám se, že cílovou skupinou jsou sociální slabší obyvatelé; ČSSD se nebrání manipulativní agitkou ohýbat míněním těchto lidí a populismem protkanými mediálními výstupy přesvědčovat o pravdivosti lží) :

-          vyšší růst penzí

-          zavedení sociálního příplatku

-          zvýšení dávek nezaměstnanosti

-          rozšíření porodného i na 2. dítě

-          podpora matek samoživitelek

-          zvýšení životního a existenčního minima (prosazují KSČM, strana spolupracující s ČSSD)

Musím říci, že je to fantastické, ČSSD evidentně překoná v budoucnu svojí politikou všechny světové ekonomy a predikuje po roce 2014, alespoň pro ČR, vynikající a rostoucí bezkonkurenční růst, tj. státní rozpočet se konečně zbaví schodku a bude pouze v černých číslech, HDP bude na dvoumístném číselném růstu a závidět nám budou i kamarádi ze Švýcarska. Viele Grüße nach Schweiz !

Jak jsem již zde nedávno psal, tak v průběhu cca 7-10 let bude vzrůstající tendence stárnutí populace nejenom v ČR, tj. produktivně aktivních lidí bude mnohem méně než těch na oprávněném důchodovém odpočinku. Co to pro nás znamená ? No to, že Ti co pracují, budou muset pracovat více, ale za méně, tj. zaměstnavatel nám bude dávat více práce, ale platit nám bude stejně, jelikož ČSSD chce zatížit podnikatele vyššími odvody do státní kasy a k tomu bude na trhu větší konkurence, z důvodu trvající ekonomické krize, která ne a ne odeznít. Životní náklady se ovšem budou zvyšovat, jelikož se bude zvyšovat i inflace. Matematika je naštěstí jednoduchá, tak si to spočítejme a převeďme do reality:

-          bude-li zaměstnanec pracovat stále více a více za stejné peníze se stejnou odpovědností nebo dokonce větší, tak zaměstnanec přestane být motivován odvádět poctivou práci pro zaměstnavatele a o loajálnosti ani nemluvím

-          zaměstnanec se bude snažit chybějící peníze vydělat jinak, možná i nezákonně

-          bude-li zaměstnanců (lidí v produktivním věku) méně, pak se do státní pokladny bude odvádět méně, a to i v případě, že zvednete daně, a daně ČSSD bude muset zvednout nebo zavést jiné, pokud bude chtít dostát slibům o pomoci sociálně slabším

-          pokud ČSSD zlikviduje určitou skupinu podnikatelů (nyní jsou to živnostníci), pak i zde přijde o příjmy do rozpočtu   

-          zvýšením daní nejbohatším, zapříčiní jejich odliv do zahraničí i se svými investicemi (nebo se více bude využívat domicil států s přijatelnými daněmi), ekonomika ČR půjde z kopce a do pokladny opět půjde méně peněz, přiznejme si jedno, ikdyž jsme všichni patrioti, ČR není až tak velkým a zajímavým trhem, aby někdo zde zůstával za každou cenu

-          daňové zatížení některých skupin a pracovní podmínky způsobí, že se zbavíme nejkvalitnějších zaměstnanců, bez kterých ztratíme punc země plné specialistů.  

Důkazem nepravdivosti těchto předvolebních tvrzení je samotná dnešní realita a prognózy do budoucna. Jsme závislou ekonomikou, zejména na ekonomice Německé, Rakouské, Polské, Slovenské, Ruské apod.. Nemáme žádné odvětví, které by bylo typicky české, soběstačné a schopné udržet ČR finančně a politicky nezávislé. Naše dluhy jsou enormní, ikdyž se nám je daří nevýrazně krotit.

Pokud tedy potenciální volič, ale i ten oddaný stávající volič ČSSD podlehne slibům, pak se sám vystavuje riziku, že se připraví o klidný spánek, o práci, o dům … o peníze, pokud ovšem ČSSD doopravdy splní to, co slibuje. To ovšem ČSSD nemůže učinit, a to vrcholový představitele vědí, dnes slibují a zítra se budou odvolávat na nynější vládu, že slibům by dostáli, ale bohužel jim to neumožnila politika této vlády, jelikož musí řešit problémy, které nezapříčinila ČSSD (je to prostě stejná odrhovačka, která se pravidelně opakuje každé 4 roky) a svým slibům tedy tak zcela dostát nemůže a bude tedy zvyšovat daně i zaměstnancům, matky nedostanou slíbené příspěvky a důchodcům se zvedne důchod možná jen o 50% hodnoty inflace, tj. dostanou to samé, jako dostávají dnes, spíše ještě méně, jelikož důchodců bude více a o stejné peníze se bude muset podělit více lidí. Nezaměstnaným dáme více podpory, to budeme muset, ale ne ve formě navýšení u jednotlivců, ale z důvodu nárůstu nezaměstnaných, když nám ČSSD zlikviduje ekonomiku. Rovněž tímto krokem podpoří spekulanty, kterým se do práce nechce a jejich příjem v nezaměstnanosti bude stejný, ne-li vyšší než kdyby pracovali.

Požádal bych všechny, kteří dnes mají pocit, že se jim vede špatně, aby se hluboce zamysleli nad výroky politiků z řad ČSSD, zda ve skutečnosti nejde o prázdné předvolební sliby. Je ještě hodně času pozorně poslouchat, analyzovat práci těchto politiků, jejich chování, informovat se o jiných alternativách, vybírat spíše osoby než politickou stranu. Jestli nezapojíme rozum teď, později může být pozdě !  

Autor: Simeon Popov | pondělí 25.3.2013 8:32 | karma článku: 46,58 | přečteno: 9583x
  • Další články autora

Simeon Popov

Připomenutí si událostí ze 17.11.

Minulý rok proběhla vzpomínka na události ze 17.11. velice nedůstojně! Snad to tento rok bude lepší...

17.5.2016 v 11:08 | Karma: 9,43 | Přečteno: 358x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Simeon Popov

Zestátnit!

Kouzelné slovíčko pana prezidenta, jemuž v poslední době sekunduje občas i ministr financí. Začíná se používat čím-dál častěji.

12.5.2016 v 20:44 | Karma: 19,00 | Přečteno: 524x | Diskuse| Politika

Simeon Popov

Nový starosta Londýna

Starostou Londýna byl zvolen labourista Sadiq Khan, který porazil kandidáta vládních konzervativců Zaka Goldsmitha.

7.5.2016 v 10:33 | Karma: 12,52 | Přečteno: 737x | Diskuse| Politika

Simeon Popov

Kdo má pravdu?

Je prázdná budova dostatečným důvodem, aby 50 lidí vzalo spravedlnost do svých rukou a ve jménu vyššího dobra obsadili majetek nás všech?

29.4.2016 v 8:08 | Karma: 31,45 | Přečteno: 805x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Simeon Popov

Království (bez)naděje

Míle děti! Řeknu vám pohádku o jednom feudálním pánovi, který chtěl sjednotit všechna panství a vyhnat nenasytné zloděje a loupežníky, kteří sužovali jeho zemi.

16.2.2015 v 10:36 | Karma: 9,36 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Izrael zavřel hraniční přechod do Pásma Gazy. Humanitární pomoc tam končí

5. května 2024  14:36,  aktualizováno  22:53

Izraelská armáda v neděli oznámila, že po ostřelování uzavírá hraniční přechod Kerem Šalom, určený...

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31,  aktualizováno  22:26

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Poslance SPD jsem zbil já, přiznal se 17letý mladík. Došlo k dalšímu ničení

5. května 2024  11:22,  aktualizováno  20:49

Drážďany v sobotu zaznamenaly další předvolební útok. Tentokrát šlo o stánek protiimigrační...

Strach z migrace i rebelie proti levici. Mladí Němci se přiklánějí k AfD

5. května 2024  20:15

Čekali byste, že mladí Němci volí hlavně Zelené nebo jiné levicové strany? Omyl Roste podíl těch,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Jsem člověk, kterému není lhostejné, kde žije a jak žije. Větší společenská angažovanost a hlad po informacích, by nám určitě prospěla. Aktivně se snažím změnit politickou kulturu, a to nejenom jako politik.

Seznam rubrik