Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vážně na hlavu postavené

Starosta německého Hardheimu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko si dal tu práci. Věda, že se v jeho řádově čtyřapůltisícové obci uhnízdila hned celá tisícovka uprchlíků, se jal těmto tak trochu pomáhat.

Přičemž se jim rozhodl pomoci podobně, jako před nedávnem jeho vyšší političtí „kolegové“. A jestliže ti se, jak je i z našich médií známo, rozhodli „pomáhat“ tak, že nechají do cizích jazyků přeložit německou ústavu (http://pondelik.blog.idnes.cz/c/478753/vskutku-dulezity-pocin.html) a tuto budou rozdávat uprchlíkům, aby věděli, jak se věci v Německu mají, rozhodl se pan starosta obdobně, jen na komunálnější úrovni.

Tedy nechal vytisknout letáky, v nichž exotické imigranty seznámil se základy slušného chování, tedy s tím, co a jak se v Německu má ve slušné společnosti dělat (http://www.denik.cz/ze_sveta/nemecka-obec-nabada-bezence-k-cistote-a-placeni-v-obchode-20151009.html).

Informoval přistěhovalce třeba o takových věcech, jako je pro našince normální splachování a udržování čistoty na veřejných toaletách a fakt, že se „potřeba“ vykonává právě na těchto a nikoliv na veřejných prostranstvích. Nebo o tom, že je běžné zboží v supermarketu nejprve zaplatit a až potom rozbalovat, že se po desáté hodině večerní dodržuje noční klid, že se neodhazují odpadky všude, kde si jeden zamane, existují dopravní předpisy a dokonce i ženy jsou plnohodnotní lidé.

A jak se říká, každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.

Zatímco v případě kreatur, jež hodlají rozdávat imigrantům přeloženou německou ústavu, zůstalo ticho po pěšině, tento pan starosta s notně obdobným, ovšem daleko smysluplnějším počínáním narazil.

Nikoliv u imigrantů, jež dokonce oslovil „Milá cizinko, milý cizinče“ a poté je na úvod těchto instrukcí i politoval za vytrpěné, soucítil s nimi.

Narazil u vlastních lidí, tedy Němců. Přímo vyvolal pozdvižení, díky němuž prakticky neutichnul telefon a spadla obecní webová stránka. Kritici se do něj pustili, že to zavání rasismem, přiživuje to rasistické tendence a je to šikana. Oněch migrantů… koho jiného…

Jistě, od osob pronásledovaných stihomamem by bylo možno takovou reakci očekávat. Jenže zamyslí-li se nad tím člověk opravdu hlavou, musí dospět k přesně opačnému závěru. Že na rozdíl třeba od oněch překladatelů německé ústavy je pan starosta se svým počinem naopak skutečným bojovníkem proti rasismu a šikaně v oněch místech.

Protože uznejte sami – co vyvolá v tamní společnosti větší pnutí? Leták tohoto znění nebo veřejná prostranství, kde aby se člověk nepřetržitě koukal, kam šlape a raději nedýchal, a migranty soustavně vykrádané regály obchodu?

Odpovězte si sami…

A jsa „potrefeným husákem“, nedá mi to, abych si ještě i tak trošinku nepopíchnul. Když jsme my Češi považováni za ty věčně špatné, ba snad i nejhorší ze všech Evropanů. Za ty, kdo poškozují všechny kolem, od spoluevropanů až po nebohé migranty. Rád bych se zeptal, kde byla paní předsedkyně rady pro uprchlíky Bádenska-Württemberska Angelika von Loeper a další páně starostovi kritici, když i v tamním pohraničí visívaly v obchodech cedulky poučující našince slovy „Češi, nekraďte“? Ač se to mne osobně netýkalo, osobně se mě to dotýkalo, byl jsem tím nevinně ponížen a šikanován. A německým „humanistům“ to bylo fuk… Proč?

Autor: Viktor Pondělík | pátek 9.10.2015 18:36 | karma článku: 37,09 | přečteno: 1361x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Dosáhnou Češi „komunismu“?

Problémy týkající se toho, co dnes plní zpravodajství především, tedy infekce koronavirem, už se dotýkají i ekonomických záležitostí.

22.4.2020 v 11:40 | Karma: 0 | Přečteno: 33x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Jak tohle skončí?

České školství má další z celé řady problémů. Aktuálně ten související s virem, který se šíří po vlastech českých stejně rychle jako zvěsti, fámy a jiné zaručené i rádoby zaručené informace.

22.3.2020 v 9:50 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Už jsem se bál, že ministr myslí

Ministr zdravotnictví České republiky se blýsknul, a to na rozdíl od tradice, jež v naší vysoké politice panuje, nápadem více než rozumným. On a jeho ministerstvo navrhli...

22.2.2020 v 10:19 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Máte smůlu, nejste stát

Jak by se vám zamlouvalo, kdybyste měli možnost vyhrát v prakticky kterékoliv provozované loterii nemalou částku, a to vždy a dokonce bez nutnosti vsadit byť i jen jednu jedinou korunu?

22.1.2020 v 9:30 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Mají to, co (jim podobní) chtěli

To bylo za rozdávačných levicových vlád v předchozích letech slávy! Čeští politici nechávali tisknout peníze a rozdávali je ve své zemi pomalu na potkání ve snaze zalíbit se svým voličům a získat si ve volbách jejich přízeň.

22.12.2019 v 8:15 | Karma: 0 | Přečteno: 22x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:52

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik