To lékaři byli vinni!

Kolem onoho panelového domu to v té chvíli žilo. Bylo tam shromážděno tolik čumilů, jako ještě nikdy. A nebylo vlastně ani divu, protože to, co se tu odehrálo, bylo v širokém okolí nevídanou atrakcí. Ještě nikdy tu k ničemu podobnému nedošlo – až dnes.

Srocení lidé se zájmem pozorovali, kterak policisté právě vyvádějí z budovy ženu v poutech. Ženu s udiveným výrazem ve tváři, vzpouzející se a zjevně nesmířenou s tím, že je s ní nakládáno tak, jak je s ní nakládáno.
Zatčená se s rukama spoutanýma za zády pokoušela strážcům veřejného pořádku vytrhnout, chvíli je prosila o slitování, aby je vzápětí pro změnu hlasitě osočovala z diskriminace jí, nevinné oběti policejní perzekuce.
Dovedli ji až ke kraji vozovky, kde ji naložili do policejního auta, a přitom minuli v těsné blízkosti ležící mrtvolu muže, ženina manžela. Obézního muže, který to měl už na první pohled za sebou. Protože byl roztříštěn napadrť dopadem na betonový chodník z výšky mnoha pater. A právě ona spoutaná žena byla obviněna z toho, že jej z balkónu ve vysokém podlaží shodila s úmyslem se jej zbavit, tedy že jej zavraždila.
A žena právě zmíněné vlastně ani nepopírala. Ochotně přiznávala, že to byla právě ona, kdo jej vylákal na balkón a kdo do něj strčil s úmyslem jej shodit a zbavit se ho. Ovšem jakkoliv skutek sama přiznávala, odmítala osočování z toho, že je vražedkyní. Protože to nebyl nápad z její hlavy. To jí doporučili jiní. Navedli ji k tomu ti, komu bezmezně věří spousta našinců a komu věřila i ona, tuto myšlenku jí vnutily osoby považované za společenskou elitu, za ty, kdo se těší snad nejlepší pověsti ze všech našinců a na které by měl člověk údajně vždy dát. Poradili jí to ti, kdo i v naší zemi nejednou rozhodují o životě a smrti, na nichž často záleží, jak dlouhým bude žití toho kterého člověka.
Ano, tento počin jí doporučovali lékaři. Nejeden z doktorů ji po dlouhý čas přesvědčoval, aby spáchala to, co spáchala. A ona se nakonec radám lékařů podvolila a učinila tak, jak jí tito nesčíslněkrát radili. Říkali jí to přece a měla to od nich nejednou i písemně, hezky černé na bílém. Mohla tudíž doložit, že to nebyl její zlovolný nápad; ovšem policistům to bylo k jejímu překvapení zcela fuk. Nic nedali na to, že svého obézního manžela svrhla z balkónu a on v důsledku toho pozbyl života pouze proto, že jí to poradili doktoři. Ti, kdo jediní mohli být podle jejího soudu případně obviněni. Protože to doktoři byli strůjci tohoto činu.
To doktoři jí přece vnutili svůj názor, že tak jako doposud už to dál nejde. A že musí…
… shodit přebytečná kila tělesného tuku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Viktor Pondělík | pátek 27.3.2015 8:00 | karma článku: 13,66 | přečteno: 703x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Dosáhnou Češi „komunismu“?

Problémy týkající se toho, co dnes plní zpravodajství především, tedy infekce koronavirem, už se dotýkají i ekonomických záležitostí.

22.4.2020 v 11:40 | Karma: 0 | Přečteno: 33x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Jak tohle skončí?

České školství má další z celé řady problémů. Aktuálně ten související s virem, který se šíří po vlastech českých stejně rychle jako zvěsti, fámy a jiné zaručené i rádoby zaručené informace.

22.3.2020 v 9:50 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Už jsem se bál, že ministr myslí

Ministr zdravotnictví České republiky se blýsknul, a to na rozdíl od tradice, jež v naší vysoké politice panuje, nápadem více než rozumným. On a jeho ministerstvo navrhli...

22.2.2020 v 10:19 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Máte smůlu, nejste stát

Jak by se vám zamlouvalo, kdybyste měli možnost vyhrát v prakticky kterékoliv provozované loterii nemalou částku, a to vždy a dokonce bez nutnosti vsadit byť i jen jednu jedinou korunu?

22.1.2020 v 9:30 | Karma: 0 | Přečteno: 45x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Mají to, co (jim podobní) chtěli

To bylo za rozdávačných levicových vlád v předchozích letech slávy! Čeští politici nechávali tisknout peníze a rozdávali je ve své zemi pomalu na potkání ve snaze zalíbit se svým voličům a získat si ve volbách jejich přízeň.

22.12.2019 v 8:15 | Karma: 0 | Přečteno: 22x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik