Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

A ta naše největší neziskovka jsou České dráhy.

0 1
možnosti
JR

J36a35n 55R82á12ž

19. 6. 2016 12:10

Jedině ta neziskovka, dřív se tomu říkalo "dobročinná společnost", má skutečně veřejně prospěšný význam, jestli svým programem a reálně prospěšnou činností, z níž má osobní prospěch jen cílová skupina programového zaměření, získá dostatek prostředků na svoji činnost ze soukromých zdrojů.

Tak zvané neziskové organizace dotované z veřejných finančních zdrojů, tedy i z daní občanů, kteří z jejich náplní činnosti hluboce nesouhlasí, jsou nemravné i když hlásají proklamativně obecně prospěšné cíle. Zářným příkladem takové nemravnosti jdou všechny, zdůrazňuji to všechny(!) t.zv. nevládní organizace pro sociální začleňování, v nichž se utápí neuvěřitelné množství prostředků ze státního rozpočtu, aniž by tyto organizace mohly prokázat pozitivní výsledek své práce . V normálně fungující systému, by už od těchto organizací soukromí sponzoři odešli a tyto " neziskovky" zanikly. To samé hodnocení se dá vztáhnout i na činnost tak zvaných ekologických nestátních sdružení, které se nestydí používat ve svých označeních slovo "nestátní" i když většinu provozních prostředků jim pokrývají státní zdroje.

17 0
možnosti
Foto

Bavila jsem se s jedním Čechem, co dříve pracoval jako kameraman v Jižní Africe a sdělil, že po konci araparteidu v Jižní Africe sice získala práva běhochy usurpovaná černošská domorodá většina ale vedlo to i poklesu pracovní morálky a k velkým nepokojům. Pán raději inteligentně odešel zpátky do Čech. Ale někteří bílí na to nemají finančně, aby se vrátili do země svého původu, anebo už v Jižní Africe žili po generace a berou ji jako svůj domov.

2 0
možnosti
PS

P31e30t87r 28S60k23á83c68e93l

23. 6. 2016 23:55

Každé dítě má svoje rodiče. Jak to, že rodiče dovolí, že dítě strádá? Když je nemohou uživit tam kde jsou, proč neodejdou k nám, například? Před 100 lety naši i Vaši (pane autore) rodiče nikam neutíkali, tam kde se zrodili vychovávali i za pomoci sousedů a příbuzných svoje početné rodiny. Výsledkem byl před rokem 1938 prosperující stát Československo. Proč podobným způsobem nepostupují i v jiných krajinách a státech? Mají svoje představitele, co oni dělají pro blaho svých občanů? Každému svůj díl odpovědnosti...R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik