Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

A ta naše největší neziskovka jsou České dráhy.

0 1
možnosti
JR

J30a78n 48R67á23ž

19. 6. 2016 12:10

Jedině ta neziskovka, dřív se tomu říkalo "dobročinná společnost", má skutečně veřejně prospěšný význam, jestli svým programem a reálně prospěšnou činností, z níž má osobní prospěch jen cílová skupina programového zaměření, získá dostatek prostředků na svoji činnost ze soukromých zdrojů.

Tak zvané neziskové organizace dotované z veřejných finančních zdrojů, tedy i z daní občanů, kteří z jejich náplní činnosti hluboce nesouhlasí, jsou nemravné i když hlásají proklamativně obecně prospěšné cíle. Zářným příkladem takové nemravnosti jdou všechny, zdůrazňuji to všechny(!) t.zv. nevládní organizace pro sociální začleňování, v nichž se utápí neuvěřitelné množství prostředků ze státního rozpočtu, aniž by tyto organizace mohly prokázat pozitivní výsledek své práce . V normálně fungující systému, by už od těchto organizací soukromí sponzoři odešli a tyto " neziskovky" zanikly. To samé hodnocení se dá vztáhnout i na činnost tak zvaných ekologických nestátních sdružení, které se nestydí používat ve svých označeních slovo "nestátní" i když většinu provozních prostředků jim pokrývají státní zdroje.

17 0
možnosti
Foto

Bavila jsem se s jedním Čechem, co dříve pracoval jako kameraman v Jižní Africe a sdělil, že po konci araparteidu v Jižní Africe sice získala práva běhochy usurpovaná černošská domorodá většina ale vedlo to i poklesu pracovní morálky a k velkým nepokojům. Pán raději inteligentně odešel zpátky do Čech. Ale někteří bílí na to nemají finančně, aby se vrátili do země svého původu, anebo už v Jižní Africe žili po generace a berou ji jako svůj domov.

2 0
možnosti
PS

P60e32t12r 35S75k97á32c22e62l

23. 6. 2016 23:55

Každé dítě má svoje rodiče. Jak to, že rodiče dovolí, že dítě strádá? Když je nemohou uživit tam kde jsou, proč neodejdou k nám, například? Před 100 lety naši i Vaši (pane autore) rodiče nikam neutíkali, tam kde se zrodili vychovávali i za pomoci sousedů a příbuzných svoje početné rodiny. Výsledkem byl před rokem 1938 prosperující stát Československo. Proč podobným způsobem nepostupují i v jiných krajinách a státech? Mají svoje představitele, co oni dělají pro blaho svých občanů? Každému svůj díl odpovědnosti...R^

0 0
možnosti