Děkujeme za pochopení.
V65l40a97d63i57s57l51a49v 14G75r87y11c
Něco na tom je. Já kupuji Selský od Hrušky.
J57i46ř80í 30V44a48l28d89h63a62n93s
Já nedám dopustit na pekárnu Hořovice. A nejen v oblasti chleba. A to rozhodně není malá firma. Ale zkuste někdy Hořovický pecen!
M27a78r46t39i21n 78R75a19k85o28u11š
V pivovarnických soutěžích je, ale problém. protože neznám žádný velký pivovar, který by neměl ocenění pivo roku, nejlepší desítka, zlatá medaile atd.
M43a84r50t11i76n 13F62a89l61t34ý70n
A ješte existovala taková maličkost - ČSN
Dneska je to postaveno na prinicipu - co nejvíc vydělat.
Z48d59e61n29ě35k 46M90a24t37u22š48k61a
a proč i tehdy, když existovala ČSN byl někde chleba dobrý a jinde nepoživatelný???
F98r85a54n77t92i35š17e18k 25D47v28o49ř12á14k
Malý pekař tržbu utratí v místě.Velký ji odveze do Francie či jinam.
P69e14t78r 26B67u61r97i27a40n
A?
A vy snad svou výplatu utrácíte výhradně ve svém podniku, nebo ji vyvážíte jinam?
M58i95c93h35a73l 64S64e11d57m64í65k
Slyšel jsem, že do levnějších chlebů se dává část starého vráceného rozemletého chleba, a je to jeden z hlavních faktorů horší chuti i trvanlivosti.
V79l90a97d38i40m40í50r 46Š81ť16a96s87t20n66ý
to se dělá naprosto běžně. Starý chleba se rozemele na strouhanku a spolu s dochucovadly se přidává zpět do těsta.
P69a44v73e44l 69V80é55b94r
Víte, ono spíš záleží na vlastníkovi pekáren. U nás v samoobsluze prodávají zábrdovický chleba. Býval to chleba první volby - křupavá kůrka, měkká střídka, chutný, dlouho vydržel. Potom se dost rychle zhoršil a teď jej nekupuji, protože kdo by ten hnus žral.
Příčinu jsem časem zjistil: Pekárna přešla pod Penam...
J80i98t10k42a 53K59u45l69h83á45n42k88o22v79á
No nevím. A nebude problém v definici dobrého chleba? Protože to, co se prodává běžně v Čechách v obchodech se nedá jíst a do tří dnů to zplesniví nebo ztvrdne podle způsobu skladování. Jsem naprosto trapná a chleba si vozím z Moravy, tady kupuju jen v nouzi nejvyšší. Jediný poživatelný bývá v Tescu, je to chléb roku 201X, má takovou tu zapečenou oplatku, ale taky ho tam věčně nemají.
J30i57ř80í 57Ř52e98z15n25í17k
K pekařům. Tam je to jasné. Jejich produkty kazí přeprava.
V56l93a66d82i30m95í89r 34Š94ť26a38s40t97n96ý
Nechci popírat fakt, že i průmyslová velkopekárna dokáže upéct dobrý chleba, ale dle mých životních zkušenosti k tomu má daleko menší předpoklady. Zatím co malopekař s tím těstem je od počátku do konce, velkopekař kroutí čudlíky na kontinuální lince podle toho, co mu velí technologický postup a nějakou nesrovnalost zjistí až ve chvíli, kdy mu na konci linky z pece padá něco, co se chlebem dá nazvat jen s krajním sebezapřením. Zdaleka to nemusí být neumětelstvím či špatně nakroucenými knoflíky. Může to být třeba sezónní dodávkou mouky z jiného druhu obiloviny, než z kterého se běžně peče. Zkušený pekař, který má těsto na očích zpravidla ví, čím odchylky napravit, technolog na kontinuální lince nemá šanci nic ovlivnit.
V85l45a46d22i52m76í76r 94Š88ť56a47s23t22n98ý
přesněji: z jiné odrůdy obiloviny
- Počet článků 125
- Celková karma 27,05
- Průměrná čtenost 2119x