Odkud jste přiletěl, pane Šimoníku?

  Stále častěji se mi v poslední době stává, že nad některými názory a počiny našich politiků a jejich přicmrdovačů mi zůstává rozum stát. Naposledy jsem měl ten pocit po přečtení článku pana Bronislava Šimoníka „Demokracie a svoboda skončily, zapomeňte...“, zveřejněný na blogu.idnes.cz. Rozhodně nemám v úmyslu pana Šimoníka jakkoliv urazit, tím spíš, že je to prý chytrý, vzdělaný a úspěšný podnikatel, ale na ty bláboly, které v článku vypustil do světa, cítím povinnost reagovat.  

 

V druhém odstavci napsal: „Hloupí voliči, zmasírovaní řečmi kryptokomunistů z ČSSD a nové „pořádky“ slibujících populistů z hnutí ANO – StB Andreje Babiše a za vydatné podpory našich bulvárních médií, si loni ve volbách zvolili cestu zpět před listopad 1989 (nebo něco ještě horší).“ Dovolím si k tomu poznamenat: Šokovala mě neúcta autora ke spoluobčanům, které označil za hlupáky, patrně jen proto, že nevolili jeho zprofanovanou ODS, která si své současné nelichotivé postavení vybojovala vlastními silami. A máte, pane Šimoníku, spočítané kryptokomunisty v ostatních stranách? Pokud jde o „masírování“ mas, o to se skutečně starají naše „nezávislá“ média všemi silami. (Možná by měl pan Šimoník veřejnost poučit, která naše média jsou bulvární a která ne). A pokud jde o dilema koho volit, vycházejí lidé evidentně z naděje, že se jim podaří najít lepší alternativu.



Aby svým urážkám lidí nasadil korunu, napsal: „Frustrované stádo podlehlo 1000x opakovaným lžím o korupci, rozkradené a rozprodané zemi (jako kdyby to vůbec bylo možné…) a rozhodlo se pro budoucnost pod policejně - prokurátorským dohledem, v předklonu před mocnými, ale s jistotou, že pokud koza chcípne jim, tak sousedovi brzo taky.“ Tady se musím zeptat: z které galaxie jste přiletěl, pane Šimoníku? V Česku si i ten nejblbější vrabec na střeše štěbetá o všech těch obřích korupcích, tunelech a rozkráčkách - o kterých se ví. Teď si představte co bude, až budou odhaleny i ty, o kterých se dosud neví (a dochází k tomu den co den). Podle mne nastane boom ve stavebnictví díky budování věznic.

Ale to panu Šimoníkovi nestačí a jde ještě dál: „Tupá masa „spravedlivě“ pohoršena údajnými zločiny tzv. kmotrů – příštipkářů, vynesla prakticky do čela státu megazloděje, dotačního eskamotéra, exkomunistu a konfidenta komunistického Gestapa – Andreje Babiše.“ Co dodat? Snad jen to, že jde o žalovatelné výroky a že ta tupá, nevzdělaná, frustrovaná chátra postavila Babiše do čela populárních osobností.


Tohle ponechávám bez komentáře, to mluví samo za sebe: „Vláda strany Agrofertu s naprosto neschopnými komunisty (nic jiného současná ČSSD není), vedenými navíc naprosto politicky a intelektuálně impotentním Sobotkou, doplněná nadrženými a dojem demokratičnosti vzbuzujícími lidovci, začala „reformovat“ režim srovnatelně s tím co nastalo po únoru 1948.“ Jen se zeptám: zná autor v této zemi jedinou slušnou stranu a jediného slušného člověka (kromě sebe)?



V následující pasáži odhalil pan Šimoník své ledví: „Připravují se protidemokratické návrhy zákonů, jako třeba ten o Státní službě, které nemají za účel nic jiného, než do státních funkcí dosadit kamarádíčky a podržtašky dnešních vládních „elit“ a ty učinit neodvolatelnými. Chystaný zákon O prokazování původu majetku bude zcela v rozporu s ústavou nutit obviněné (co na tom, že křivě a na politickou či společenskou objednávku), aby dokazovali svoji nevinu a který postaví prakticky všechny do pozice sprostých podezřelých.“ Chápu, že v tomto zkorumpovaném státě je těžké představit si člověka, který bude důsledně, neochvějně, bez ohledu na politické klima a svou politickou příslušnost, vykonávat svou práci tak, jak mu velí zákon (zákon kvalitní, nevyžadující okamžitou novelizaci). A stejně tak chápu, proč se zvedá obrovská vlna nevole nad zákonem o prokazování původu majetku. K tomu jsem se už vyjádřil výše. Jenže pan Šimoník už předem ví, že všichni boháči budou obviněni křivě a na politickou objednávku.



V závěru svého článku píše: „Dosud většinová část naší populace prožila značnou část v zločinném komunismu, který nejenže vraždil své odpůrce, ale zdeformoval nejen hospodářství, ale co je mnohem horší, ale také morálku a charakter velké části obyvatel.“ S tím lze samozřejmě souhlasit. Ale v zájmu objektivity bychom si měli přiznat, že pokud jde o deformaci charakterů a morálky nezůstal tento režim o nic pozadu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | sobota 31.5.2014 9:40 | karma článku: 24,78 | přečteno: 1303x