Od „Absurdistánu“ k „Obludáriu“

Nad tím, co stihli naši sametoví politici za dvacet let, se už lidem otvírá kudla v kapse. Podrobná rekapitulace jejich počinů by vydala na knihu o mnoha tisících stranách (jak je obvyklé v kauzách těžkých zločinců) a proto pojďme rovnou k věci...

zdroj foto:Google

Oprávněně lze konstatovat, že díky chybějícím nebo idiotským zákonům byl náš stát totálně rozkraden (vesměs beztrestně) a poté ještě zdevastován morálně. Bují korupce, úplatkářství, kam se člověk podívá.

Nyní jsme v situaci, že nechybí mnoho ke státnímu bankrotu. Jenže naši papaláši to mají vykoumané – přeložili to břímě na hřbet občanů. Něco tak samozřejmého, jako zkasírovat a potrestat ty, kteří si nejvíc nakradli, je ani nenapadne. Když se zeptáte takového Kalouska proč, řekne vám, že vše probíhalo v souladu s tehdejšími zákony. Ani slůvkem se nezmíní, že ty zákony si ti šizuňkové šili „na míru“. A pak se divte, že našim mocipánům vstávají hrůzou vlasy na hlavě při představě, že by mohli přijít o svou imunitu!

Mimochodem – Kalousek působil v různých funkcích, byl „u všeho“ od samého počátku. A stále, přestože všechno jde za jeho asistence od deseti k pěti, cítí potřebu někomu radit, dokonce neváhá hrdinně přijít mezi odboráře a štengrovat je..., ale vybrat od dlužníků daně nedokáže.

A já si dovolím dodat: „Pane Kalousku, kdyby se našim zlodějům vzalo vše, co za němého přihlížení orgánů činných v trestním řízení nakradli, kdyby každý ministr, úředník státu, samosprávy atd. musel uhradit svá špatná rozhodnutí a vědomé podvody, smazali bychom nejen deficit státního rozpočtu...“

Poslanec ODS Michal Doktor k této problematice řekl: „Národní ekonomická rada vlády (NERV) navrhuje vznik Rozpočtové rady, která by politikům znemožňovala zadlužování státu. Navíc by rozpočtoví hříšníci měli být sankcionováni. Vznik rady politici odmítají. Předložíme finanční ústavu, ta se sankcemi pro politiky rovněž počítá.“

„O možnost tisknout peníze už politici přišli, když vznikly nezávislé centrální banky. Pravomoc vytvářet obrovské dluhy jim však zůstala,“ řekl makroekonom ČSOB Tomáš Sedláček, který má v NERVu na starosti veřejné finance.

„Myšlenku na zavedení finanční ústavy si za svoji vzaly i ostatní strany vládní koalice. Zákon by měl v důsledku přinést snížení zadlužení státu díky tomu, že by přinesl povinnost vyrovnaného rozpočtu pod pohrůžkou uvalení sankce. V praxi by měl zákon fungovat tak, že přijetí rozpočtu, kde by, byť jen nepatrně, převyšovaly výdaje státu jeho příjmy, by se projevilo na výplatní pásce viníků. Tedy těch, kteří jeho schválení odhlasovali - ministrů i poslanců.“ (Zdroj citátů: Parlamentní listy).

A teď se můžeme začít sázet, jestli naši politici konečně vezmou na vědomí svou neoblíbenost u drtivé většiny národa a polepší se. Já se domnívám, že spíše začnou likvidovat všechny „pobuřující“ televizní pořady, které na nešvary a absenci demokracie upozorňují. Jako první by měli být prý „odstřeleni“ Václav Moravec, Marek Wollner, Nora Fridrichová a postupně další kverulanti... A tak budeme moci pokračovat v cestě nastoupené před šedesáti lety.

Autor: Ladislav Vrabec Ing | úterý 5.7.2011 11:19 | karma článku: 22,90 | přečteno: 957x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16