Nebude i právo první noci?

O zákonech, které vycházejí z dílny našich zákonodárců, mám už dlouho velmi nelichotivé mínění. Často jsem na pochybách, rodí-li se v poslaneckých lavicích nebo v tamním bufetu.

zdroj-moda.cz

Naposledy celá společnost zaskučela, když se dozvěděla, že organizátorům plesů s tombolou je vrchností nařízeno odevzdat do státní kasy desátek ve výši 5 000 Kč. Vyvolalo to tak velkou nevoli, že vrchnost cukla do držáků a trapně se vymluvila, že se vloudila chybička do umístění desetinné čárky, kterou šotci pošoupli o jedno místo doprava, takže ta sranda bude stát jen pětistovku.

Podobných zmetků, které je nutno zakrátko novelizovat, by bylo možno uvést nespočet. Jak jsem zaslechl mezi advokáty, mají v tom už guláš i oni. Nicméně pravdou zůstává, že většina těch nehumánních, protilidových zákonů platí, bez ohledu na to, že přivádějí na hranici chudoby nejvíce zranitelnou část populace. Často se nám dává za odstrašující příklad Řecko, stojící na pokraji státního bankrotu. Já si při té příležitosti vždycky říkám, že máme Řekům co závidět. Ti si aspoň v předchozích letech pořádně užili, protože dostávali peníze i za to, že vůbec chodili do práce... Jak jsme si to užívali my, ví většina z nás.

Ale vraťme se k našim zákonům. Protože by se mi taky hodilo pár těch tisícovek navíc, přicházím s dalším zlepšovákem. Nehodilo by se vám, páni poslanci, odhlasovat si, třeba jako přílepek k nějakému zákonu, právo první noci, jak bylo zvykem ve středověku? Nepochybuji, že řada z vás by to přivítala.

Ale abych byl objektivní – paskvily zákonů se líhnou i jinde. Například v USA teď byla pizza prohlášena za zeleninu. Asi se tamní vrchnosti zdá, že tlouštíků je v zemi málo. My ovšem z televize víme, že jich mají hodně a obezita se tam stává alarmujícím problémem.

Ještě pár slov o počinech Evropské unie. I ta přišla se šokujícím nařízením. Jakýkoliv zdravotnický materiál, který je v zemích eurozóny do zdravotnických zařízení distribuován, je pod pohrůžkou vysokých sankcí zapovězeno podrobovat zkouškám kvality. To jistě potěší dámy s plastikovým poprsím i majitele endoprotéz.

A tak si říkám, jestli nám je tohle všechno zapotřebí...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | neděle 19.2.2012 17:26 | karma článku: 26,67 | přečteno: 1880x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16