Klaus se strachuje o naši demokracii?!

Myslím, že nejdřív by nám pan Klaus měl vysvětlit, co si pod pojmem demokracie představuje on. Zaráží mě, že až dosud byl v klidu, přestože se naše země postupně stává doupětem neřesti, oasou pro zločince všeho druhu a vrahem morálky.

foto: Google

Měl by nám říci, co konkrétně udělal pro nápravu věcí veřejných. Zatím totiž vstoupil do povědomí veřejnosti spíše svými trapnými počiny (viz přivlastněná propiska) a výroky, například „více takových Kožených“. (Mohl by se zmínit také o Krejčířovi, Pitrovi, Babišovi, Janouškovi, Jančurovi aj.).

Zvláště kauza Janoušek je nadmíru pikantní, vezmeme-li v úvahu jeho opilost za volantem, zranění ženy, volný pohyb, telefonování bůhvíkomu (jinde by to zjistili za pár chvil) a nakonec třešnička na dortu - „nadstandardní“ chování policie. I to je příznačné pro naši „demokracii“.

V minulých dnech mne zvedla ze židle jeho obava o naši demokracii v souvislosti s pořizováním a zveřejňováním tajně pořízených video a audiozáznamů. Možná neví, že ve vyspělých demokraciích je to běžná součást policejní práce a slouží k usvědčování zločinců. Má, bohužel, pravdu v tom, že my se za vyspělou demokracii nemůžeme považovat. A tím pádem ani za právní stát, neboť orgány činné v trestím řízení evidentně používají dvojí metr (nebo jeden - gumový). Navzdory tomu by pan Klaus nejraději odposlechy zakázal.

Situace u nás je taková, že za pojmy lobbista, developer, exekutor, policista, soudce, ministr atd. si můžeme začasté dát rovnítko a dopsat mizera, ne-li zločinec. Až tam se dostala naše vlast, kterou svět zná jako zemi bojovníka za pravdu Jana Husa (taky na to dojel!), učitele národů Jana Ámose Komenského (doma zřejmě nebyl a není prorokem) i národem milovaného Prezidenta Osvoboditele Tomáše Garrygue Masaryka (ani stáří mu nezatemnilo mozek).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | pátek 13.4.2012 17:00 | karma článku: 31,53 | přečteno: 1416x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16