Kdo je vykleštěný býk a žába na prameni?

Tak máme za sebou včerejší největší demonstraci od roku 1989. O tom, kolik se jí zúčastnilo občanů se údaje rozcházejí (oficiální místa uvádějí 80 000, odboráři 120 000), tož shodněme se na 100 000. Je to poměrně velké číslo a proto bylo potřeba tomu trochu upilovat hrany.

foto: google

Například premiér Nečas velkoryse připustil, že lidé mají právo vyjádřit svůj názor, ale nelíbí se mu, že celá akce byla zpolitizována účastí KSČM a ČSSD, které prý demonstrace využily ke své předvolební kampani. Tak se mi zdá, že v této zemi už dlouho, jako v biblickém Babylonu, nemluvíme stejným jazykem. Ti lidé v průvodu totiž především protestovali proti úsporným vládním opatřením, která hrubým způsobem dopadají do sociální oblasti.

Pochopitelně šlo také o protest proti politice všech našich předchozích vládních garnitur (i té současné), které jsou strůjcem svrabu v němž dnes žijeme. Jisté je jedno – účastníci demonstrace tuto zemi nerozkradli. Nejsou zpolitizovaní, ale nasraní. Na vině je naše „sametová“ demokracie, nadržující lumpům a trestající nevinné.

Se svou troškou do mlýna přispěchal i dinosaurus Kalousek, který se ve vyšší a vysoké politice exhibuje už 20 let. Zmohl se na výtku, že každý s úspornými opatřeními souhlasí, ale když se týkají jeho, tak se mu to nelíbí. Zřejmě si dosud nevšiml, kam mizely a mizí miliony, miliardy a biliony z našich peněženek a patrně neví, jak vznikl náš astronomický státní dluh. Měl by se zřejmě podívat ne na demonstranty, ale do vyšších a nejvyšších pater našeho společenského žebříčku.

Domnívám se, že je nejvyšší čas, aby se takových demonstrací, jako byla ta včerejší, museli napříště povinně zúčastnit všichni, kteří se v uplynulých letech nějak podíleli na směřování naší republiky. V rukou by museli mít urny a sypat si z nich popel na hlavu. A kdo to tak nevidí, je u mne vykleštěný býk a žába na prameni.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | neděle 22.4.2012 9:10 | karma článku: 32,02 | přečteno: 2520x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16