Demonstrace obžerství

Tak se nám hvězdy showbyznysu opět sešly na Plese v opeře. Soudě podle zájmu sdělovacích prostředků to pro ně byla veledůležitá událost...

zdroj: moda.cz

Informovaly nás kdo tam byl a kdo ne, co měli dámy a pánové na sobě, kdo tam přišel se starou a kdo se zbrusu novou láskou, jaké tam byly laskominy, co komu nejvíc chutnalo a čeho si dopřával. Nebudu jistě daleko od pravdy když řeknu, že točák s chlebem to nebyl. Ovšem demonstranti, kteří na chodníku proti rozmařilosti účastníků plesu protestovali, by jím patrně nepohrdli.

Nerad bych byl pokládán za závistivce, ale jistě se shodneme na tom, že taková párty není za „pár pětek“ a může se jí zúčastnit jen ten, kdo na to má. Jak se ukazuje, není to pro naše umělce problém, přestože mnozí naříkají, jak bídně se jim vede. Tady bych si ale dovolil jednu paralelu. Třeba takový soustružník, který vyrobí dokonalý, excelentní obrobek, za něj určitě nedostane několik milionů korun, na rozdíl od umělce, který „vyšije“ třeba i přiblblou reklamu.

Takže mám-li Plesy v opeře zhodnotit tak nějak globálně, jeví se především jako přehlídky obžerství, promiskuity a demonstrace pohrdání plebsem. Což ovšem je, zejména v dnešní době, velmi zavrženíhodné. Tím spíše, když na straně plebsu dochází k bolestivému utahování šroubů, zatímco prominenti na straně druhé sice káží vodu, ale hltají víno (nejen).

Jediné pozitivum této akce vidím v tom, že její výtěžek má být věnován nadaci Terezy Maxové. Téhož výsledku se však dá dosáhnout mnohem skromnějším způsobem. Lexikon Latinských výroků, přísloví a rčení – Moudrost věků k tomu říká: Přesladké zlo je rozmařilost. Čeho pro rozmařilost málo, pro přirozenost stačí. Hanba je dávat růže sviním. Sotva pohrdá jinými, kdo vidí vlastní chyby.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | neděle 26.2.2012 11:15 | karma článku: 24,38 | přečteno: 1395x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16