Poděkování ČSSD

Včera jsem poprvé v letošním roce kupoval dětské pleny. A zaplatil o 15,6% víc, než v prosinci.

V dnešní době je IN nadávat na vládu, jak všechno dělá špatně. A teď ještě to zvýšení DPH.

Skutečnost je ale taková, že za takto zdražení dětských plen má velkou zásluhu ČSSD a i sám Bohuslav Sobotka. Proč?

Dětské pleny byly přeřazeny z nižší sazby DPH do vyšší. Řeklo by se, že za to může tato vláda,  ale to by byl omyl. Zařazení dětských plen do nižší sazby DPH bylo výsledkem vyjednané výjimky (časově omezené) při našich přístupových jednání s EU. A v době jednání s EU vládla ČSSD a Bohuslav Sobotka byl v době dokončování přístupových jednání ministrem financí. (Ano, část nárustu jde na vrub obchdníků, kteří přeřazení plen do vyšší sazby DPH využili na korekci cen. Spouštěcím mechanismem ale byla změna sazby ze snížené na základní.)

Hlavně, že se Sobotkova ČSSD v předvolebním boji zaštiťovala tím, jak myslela na naše maminky a jejich děti, že jim "vybojovala" levnější pleny, jen se nikdy nepochlubila, že to jen na chvilku.

Teď už je jen otázka, co všechno z toho, co teď ČSSD nejen ústy p. Sobotky slibuje, bude jen na chvilku a co bude mít trvalejší hodnotu. On výrok ministra financí ČR Bohuslava Sobotky „Ty sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce a dnes v konfrontaci s realitou neobstojí.“ o hovoří o jeho důvěrahodnosti sám za sebe.

Ostatně, tak skončí drtivá většina ČSSD (a jejich spojenci) prosazovaných opatření na příjmové straně rozpočtu. Zaplatíme to my všichni z vlastních peněženek (férově je třeba říct, že s tím začala už tato vláda Petra Nečase a Miroslava Kalouska a za Bohuslava Sobotky to maximálně jen nabere otáčky).

 

Odkazy pro ověření údajů o našem vstupu do EU a kariéře Bohuslava Sobotky.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Antonín Polický | středa 13.2.2013 12:50 | karma článku: 31,46 | přečteno: 1958x