Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nemo1234

21. 1. 2008 19:54
modra spino

tak hlavne ze se ta modra spina takhle elegantne zametla a vysvetlila, az si zaleti topol do thajska s vladni letkou ta to bude taky lepsi pro CR mit odpocinuteho zrelaxovanyho premiera

0 0
možnosti
VV

vovov

21. 1. 2008 3:25
Ale, ale ....

... autor článku je opravdu darebák. Snaží se obrovský průšvih, který má ODS, Dalík se svým bratrem a "nejcharakternější" poslanci Pohanka a Melčák přehodit na ČSSD a Jiřího Paroubka --- je to prostě sviňárna.

0 0
možnosti
6

69N

18. 1. 2008 18:15
Nic jste nepochopili....

Už jsem to psal jinde (a píši to stále a dokola), podstata problému se stravenkami je jinde a jde tu o něco jiného. To, že se tohoto tématu chytla opozice a udělala z toho politikum,  je úplně normální (ODS v opozici by také nevynechala příležitost dostat se ČSSD na kobylku).

Jde o to, že je zde zcela vážné podezření z korupce. A nikdo ho nevyvrátil, ovšem ani nepotvrdil. Mě je úpně jedno co říká Paroubek, jen chci vědět, jak je možné, že si soukromá firma objedná znění zákona. To mně udivuje. Příště si třeba mohou lazebníci objednat neplacení daní, pejskaři přidělení parku na Karláku. To Vám vážně připadá normální?

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

18. 1. 2008 19:27
Re: Nic jste nepochopili....

Vy zase nechápete zcela jinou věc. Tady nejde o zaplacení zákona, ale o zaplacení lobbyistické firmy, která formou lobby přesvědčuje zákonodárce. Jde tedy o zaplacení služby, nikoli o zaplacení znění zákona.

Snad to lépe pochopíte následovně. Firma má výrobek (stravenky). Potřebuje jej uplatnit na trhu, aby z něj měla zisk. Zaplatí si tedy reklamní firmu (lobbyistickou), která formou reklamy (lobby) působí na cílovou skupinu zákazníků (zákonodárců). Výsledek není zaručen, ale služba byla odvedena.

0 0
možnosti
IH

Kočičí přítel

18. 1. 2008 0:38
Češi banda blbů

My Češi budeme nadávat neustále na všechno. Řvalo se když se stravenky měly rušit, když se nechaly řve se že to byl úplatek, před vánocema jsme řvali že máslo bude stát po novém roce 60 Kč a já ho teď kupuji levněji než před vánoci... Jen tak mimochodem, myslím že za 100.000 EUR sé nedá změnit zákon systémem úplatků, to by se ti zůčastnění za tu almužnu na to vy....

0 0
možnosti

ŠOLJEH

18. 1. 2008 8:29
Re: Češi banda blbů

100 000 euro je malo? to pise ten pravej kdyz si musis kupovat nejlevnejsi maslo. chapes ze je to za nic. neco podepises a mas 100 000 euro. me to prijde az moc za nic. vsechny bych je zavrel az zcernaj parchanti

0 0
možnosti
PH

Petr11

17. 1. 2008 16:21
Nejde jen o stravenky,

za všeobecné nevšímavosti a nevědomosti byl svého času upraven i zákon o penzijním připojištění . Bylo to myslím v době ministrování dnešního prezidenta penzijních fondů pana Jiřího Rusnoka . Jedna maličkost z této úpravy zákona : PF mohou v souladu se změnou zákona zadržovat finanční prostředky odcházejícího klienta po dobu téměř půl roku ! ? !  Ptám se : komu tato změna zákona pomohla ? Klientům - seniorům , nebo penzijním fondům ? Byla i tehdy sjednána nějaká smlouva s PR firmou ? Nyní opět PF zkoušejí , kam až mohou poslance dotlačit k další změně zákona o penzijním připojištění , změně tentokrát mnohem fatálnější . Opět to bude prezident penzijních fondů kdo bude tlačit ,nebo to opět vše projde v úplné tichosti , uvidíme  § ;-O

0 0
možnosti

cejkis

17. 1. 2008 14:45
Myslím pane, že jste to asi nepochopil

Jsou tu lidé, kterým je buřt, zda stravenky budou nebo nebudou,ale co je maximálně sere je, že nějaká firma si zaplatí změnu zákona. Jde o princip!

0 0
možnosti

flavy

17. 1. 2008 15:30
Re: Myslím pane, že jste to asi nepochopil

Rád bych se Vás a lidí, o kterých píšete zeptal, jak si myslíte, že vzniká samotný zákon? „Obyčejný člověk je zvolen lidem a usednutím do poslanecké lavice se propojí s vyšší mocí, která mu vnukne myšlenku tvorby nového, toliko potřebného zákona?“. Obávám se, že za tím nebude „obyčejný člověk, lid a vyšší moc“ Obávám se, že za tím vším budou konkrétní lidé a důkazem toho, že se jedná o konkrétní lidi s konkrétními zájmy, budiž samotná potřeba zákon měnit.

0 0
možnosti

snilek

17. 1. 2008 10:04
stravenky jsou prezitek

co takhle papirove stravenky zrusit a tu vyhodu vyplacet v hotovosti k vyplate :-)

proste by firma mohla davat napr. maximalne 50Kc za den prispevek na jidlo, kterej by si odepsala :-)

ekologove by meli radost :-) nevite nekdo kolik tun stravenek se za rok vytiskne?

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

17. 1. 2008 11:40
Re: stravenky jsou prezitek

Jenže, za stravenku si koupíte co? No přeci jídlo. Když dostanete padesát korun, tak je utratíte třeba za cigarety, za časopisy nebo za cokoli jiného. Stravenka slouží jako kompenzace za to, že si lidé nemohou dojít na teplý oběd.

Navíc některé radnice vyplácejí část sociálních dávek ve stravenkách. Není to tak dávno, co se po tom volalo z toho důvodu, aby se zamezilo zneužívání sociálních dávek na alkohol a cigarety, Takže v tomto bodě by bylo zrušení stravenek kontraproduktivní.

0 0
možnosti

ŠOLJEH

17. 1. 2008 8:11
JE TO JASNE JAK FACKA

NECHAPU CO NECHAPETE. Topolanek dostal napad jak vydelat dalsi prachy. prisel s navrhem usetrit penize do rozpoctu zrusenim stravenek. samozrejme predem vedel ze by to polozilo nekolik velkych firem a vedel ze mu bude nabydnut uplatek aby se tak nestalo. a co se stalo? uplatek dostal a stravenky zustaly. tak to proste je. nerikam ze by to same neudelal jiny politik na jeho miste.. nebo myslite ze to bylo jinak?

0 0
možnosti

Stará kára

17. 1. 2008 16:11
Re: JE TO JASNE JAK FACKA

Jo? Ale při projednávání zákona za stravenky lobovali (a stávkami a demonstracemi hrozili) Paroubek, Rath, Štech (kupodivu nikoliv Škromach). Proč asi?

0 0
možnosti

auau

17. 1. 2008 7:59
My máme závodní jídelnu

Výběr ze 6ti jídel, někdy se dají i jíst;-D

I za komančů jsem byl zvyklý bez stravenek. Spíše by mě zajímalo, kam stát ty ušetřený prachy vrazí. Možná zaplácne tu generálskou černou díru;-D

0 0
možnosti

Tomáš

17. 1. 2008 2:41
Povedený text

Myslím, že jse Vám ten příspěvek povedl, i když je tam opět cítit to "zanícení" pro stinné stránky J.Paroubek. To ale nemění nic na tom, že jste to postihl nepokřiveně.

Ano, Paroubek a spol. se chovají účelově. To samé ale dělají psolanci za ODS. Nevím, jak Vy, ale mě ten Dalík zapáchá - a s ním i Topol.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon