Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Toto už je dávná historie,Ti co souhlasili si užívali života a v součastnosti jsou už váženými důchodci s velmi dobrým důchodem. No a jejich potomci co mohli študovat, to tu vedou od desíti k pěti. My jsme národ co si nechá vše líbit, viz Trutnovský festival, omluva nacistům za odsun. A najde se někdo zde,co se na blogu zmíní o naších politických vězních co v součastnosti trpí za katrem.

1 1
možnosti
BT

nikdo se nacistům za nic neomluvil

politickým vězněm by byl rád kdejaký zloděj ovšem nic takového se konat nebude

6 3
možnosti
VK

Vsichni griluji pana Masatu ale nikdo se nepozastavi nad tim, ze stejne, mozna i vice demagogicky clanek Jiriho Hermanka se ocitl na titulni strance.

1 0
možnosti
BT

pan Hermánek je důchodce bez jakéhokoliv vlivu, pan  Mašata je člen politické strany která nám hodlá vládnout příští období

4 0
možnosti
Foto

Takových fierlingerovců je mezi socany a zemanovci víc. A není divu, když jsou bývalými  členy KSČ. Soudruh Mašata je jen první vlaštovka.

7 1
možnosti
Foto

autor trpí zbytečnou histeriíí jíž navíc jako sláma z bot čouhá těžkí účelovost. Nechápu, co proti článku p.Mašaty máte, ten je zcela suchý, bez emocí, jasný a vyargumentovaný. Dlouhé mínus a polepšete se !

0 23
možnosti
JL

netrapte se hystorií ;-)

20 0
možnosti
MK

Je zřejmé, že budoucí sjednocená strana KSČMČSSDSPOZ se mimo jiné pustí i do přehodnocování naší historie. Na jedné straně mladičký socialista, na druhé straně Petruška Šustrová.

3 1
možnosti
MC

R^ ..a mnozí další pravdoláskařiV, pro veřejné blaho komentující komentátoři a analytici nového prorůstového socialistického Ćeského, evropského i světového věku.

1 3
možnosti
FV

Mladý pan Mašata mi připadá více jako kovaný komunista než-li "jen" socan. Možná si jen spletl stranu. Ale je fakt, že i u "echt" pravicových Svobodných lze také najít zapřísáhlé socialisty i když jediný důvod, který mne napadá, proč tam jsou, je destrukce zevnitř :-/

7 0
možnosti
MC

Komunista je nahý, ale Český socialista je maskovaný soudruh. Každý obyčejný člověk, který je nyní nebude volit se stane Českým hrdinou.

3 0
možnosti
Foto

Vážení, pokud si někdo myslí, že se celé "pražské jaro" vyvíjelo proti vůli sovětské strany, tak je na velkém omylu. Celý tehdejší aparát byl natolik prošpikovaný agenty KGB, tedy jak českými, tak sovětskými, byli probuzeni i tzv. "krtci", že nebylo možné říci jedno slovo do etéru, aby to druhý den nevěděla Moskva. Věc druhá je, jestli opravdu šlo o autentický boj mezi dvěma křídly v KSČ nebo, jestli ten boj byl uměle vyvolán, aby vytvořil přijatelný rámec, hlavně vnímatelně přirozený rámec, pro pokus o otočení kormidla do trochu klidnější vod pro diskuzi ze Západem ze strany jinak myslících lidí v KGB, kdy Československo mělo být tím pokusným jevištěm, kde by realizace hry proběhla a otestovala se reakce diváků.

Důvodů proč, je dost. Už tehdy bylo jasné, že expanzivní ekonomika dosáhla možného, že to půjde jen z kopce, že "dohnat a předehnat" jsou jen chiméry, který celý systém zesměšňovaly, vydržování obrovských armád bylo hroznou zátěží, navíc zaostalost sovětské bojové techniky se projevila v izraelsko arabské válce v 67., bylo to varovně zdvižený prst a zároveň obava, jak to u mnoha těchto paranoidních systémů bývá, že se kremelští gerondi stále opití II.SV pustí do dobrodružství, které by mohlo znamenat III. SV. Znamenalo to vyvolat výbušnou situaci, odvrátit pozornost jinam, a zpětně šrouby uvolňovat a vytvořit pro zkamenělé politbyro iluzi o diplomatických úspěších k záchraně míru. Vstup tolika vojáků na území do bezprostředné blízkosti cizích vojsk by bylo hazadérství, pokud by druhá strana nevěděla, že se dál sověti nepohnou. A ti museli mít z české strany zajištěno, že se čsl. armáda nebude bránit, což se podařilo a svědčí to o perfektní kontrole situace sověty. Pozn.: který vojenský blb by se pustil s těžkou technikou do úzkých ulic měst nota bene s plnými přídavnými nádržemi? Co by např. znamenaly dělostřelecké souboje v blízkosti hranic a otáčky nadzvulových letadel nad 400 km čsl. prostorem?

Dalo by se psát více. To jen k tématu.

9 0
možnosti
Foto

O21t27a94k22a85r 30S58e26k65l

20. 8. 2013 18:58

K Vaší poznámce o vojenském blbu - úzkých městských ulicích- vojenské technice.

Který architekt -blb ( Vaše terminologie) navrhnul vést magistrálu v Praze kolem Muzea, ve velké většině ostatních měst vést široké dvou- a více- proudové komunikace do center měst. Často na úkor historických jader.

Normalizované vojenské cesty schopné pro průjezd těžké techniky - pro případ vnitřního či vnějšího nepřítele !

0 0
možnosti
OF

Já čtu raději Mašatu než Polaneckého. To hodnocení 1968 není zase tak od věci.

Jirka Hermánek určitě bude souhlasit. :-PMašta pouze zvolil špatnou formu.

2 16
možnosti
MK

Vy jste vůbec divný Polák.

7 0
možnosti
Foto

Kdyby neexistovala zkušenost s vývojem po roce 1989, tak bych si to myslel stejně jako autor blogu. Když však vidím co nastalo po sametovce, tak už tak přesvědčený nejsem.

1 4
možnosti

Tak Brežněv udělal tu správnou věc i z hlediska pana Polaneckého. Tou invazí rozbil svojí vlastní říši. S bodáky lze všechno dělat, jenom na nich nelze sedět. Začalo odpočítávání.

3 2
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon