Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ona je ta svoboda slova v každé zemi jinak široce pojatá, například v USA byl soudy povolen i pochod Ku Klux Klanu centry měst, je tam velmi tolerantní přístup k projevům (viz kazatelé a jejich vzkazy do světa medializované),  u nás je tendence spíše k úžšímu vymezení (zákazy hnutí, trestání projevů na veřejnosti), sympatičtější je mi severoamerický přístup než paranoidní neustálé sledování, kdo co řekl na jakém pohřbu. To je klasické, na všechno mít paragraf neumělý a potom čekat na stovky soudních výkladů, které si stejně budou odporovat. Klasicky - Říšská Německá vláda za Protektorátu velmi pomohla do budoucna rozvoji Benešovska jako okresu, neboť díky tankovým jednotkám SS zde dislokovaným, vybudovala kilometry kvalitních cest, které tam vláda za první republiky nechtěla či nebyla schopná postavit. Co s tím? Je to propagace nacismu, který měl dobrou hospodářskou politiku? Dále např. SSSR v rámci brežněvovy doktríny intervencí zasáhlo na území ČSR, zásah byl oprávněný z hlediska nutnosti SSSR zachovat si předpolí pro případný budoucí konflikt s NATO. Propagace komunismu či jak? V každém případě jsem zvědav co s tím soud, soudcij sou už teď jistě nadšení.

1 3
možnosti

To myslíte vážně, že intervence SSSR byla  oprávněná ať už z jakéhokoliv důvodu?

2 0
možnosti

S clankem souhlasim. Takovym zrudam by aspon par mesicu fesackeho vezeni demokraticke zeme neuskodilo. 

Ale jeste bych zalozil neco jako "skanzen komunisticke veznice" a poslal bych tam typky jako je soudruzka Marta na posledni tyden vykonu trestu "na exkurzi".

2 0
možnosti

Záhádou zůstává, jak vyzdvižením Horákové na piedestal jako antikomunistické odbojářky, pracující v ilegalitě proti lidové demokracii lze spáchát zločin propagace komunismu.

0 1
možnosti

Je zajímavé, že tyto výroky jsou pavažovány za trestné, ale pokud někdo veřejně a vulgárně uríží hlavu státu (je úplně jedno, kdo je na této funkci) tak to je v pořádku. Posoudit co je v této věci trestné a co nikoliv je dost složité a bude to pouze subjektivní názor případného soudce.

1 1
možnosti

A právě proto by bylo celkem dobré, aby se ta kauza dostala před soud. Aby se posoudily výroky. Jistě, chce to ale odvážného a nanejvýš spravedlivého soudce. Nakonec, i v celé téhle diskuzi a i blogu padlo hodně výroků a tvrzení, které nejsou dle zákona v pořádku. Vznikl by nový precedens, kam až můžou lidi zajít ve svém svatém zápalu při obhajobě - napadání kohokoliv a čehokoliv. Možná by se pak mnoho lidí divilo a zvážilo by, zda si mohou tzv. pouštět ústa na procházku. Včetně zdejších diskutérů a blogerů. Padni komu padni.

3 0
možnosti

Já doufám, že před soudem neskončí, protože by to byl další z "demokratických" a ideových propadáků. Spíše bych jí, podle vzoru USA, nařídil ústavní psychologickou a psychiatrickou péči. A každý den studenou sprchu a několik hodin v názorovém kruhu. Film Přelet nad kukaččím hnízdem byl super.;-)

4 0
možnosti
Foto

Nevidím v tom žádná rozdíl.

2 0
možnosti

Za politické výroky, a to i zaměřené do minulosti, by se nemělo trestat. To bychom "byli jako oni". Máme svobodu projevu. Ze Semelové by se navíc udělala mučednice, po návratu z vězení by mohla kandidovat na nejvyšší funkce. I kvůli tomu, že tady v dohledné době nebude tak dobře, aby spousta lidí nekoukala nostalgicky po dobách reálného socialismu.

5 4
možnosti
Foto

Za žádné výroky by se lidé neměli trestat.

5 2
možnosti

A19n58n20a 17Č48e90r70n71á

2. 4. 2014 13:38

Pane Kšíre, vy vůbec nechápete, co to je svoboda vyjadřování a kolika různými zákony je omezena. Protože lidi byli, jsou a zůstávají lidmi. Se svými plusy i mínusy. :-/

To neokecáte sebevětším množstvím "diskuzních příspěvků". Rv

http://cs.wikipedia.org/wiki/Svoboda_projevu

0 0
možnosti
Foto

Ale já vás chápu.  Já jsem na tom byl před rokem úplně stejně a to jsem velmi nakloněn svobodě.  Argumentoval jsem, myslím si daleko sofistikovaněji, než zdejší odpůrci.   Základem určitého názoru a přijetí nějaké ideologie, etiky, tedy zásad správného chování je jeho konzistentnost.  To znamená, že se nezabývám stavem jaký chceme dosáhnout, ale jednáním lidí.   Jak říkám, chápu vás, ale souhlasit s vámi nemohu, právě na základě svého poznání.

0 1
možnosti

V tom jsem bohužel pesimista, neboť se to opět zamete pod koberec. Jak se říká "Vrána vráně oči nevyklove"....

V tom případě by nebylo na škodu založit Nacisticko-fašistickou stranu Čech a Moravy..;-€

2 0
možnosti
Foto

Nebylo by jednodušší ten hloupé legislativní pravidlo zrušit?

0 1
možnosti

Myslím si, že bylo jenom dobré, kdyby se tato kauza dostala před soud. Možná by nebylo od věci, kdyby se tam citoval a posoudil i tento článek. A našla se pravda.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon