Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Blogera Polaneckého mírně doplním: Radikálové se rekrutují převážně z hnutí Pravý Sektor, které je tvořeno víceméně  lidmi z chudých oblastí západní Ukrajiny a fotbalovými chuligány klubu Šachťor Doněck. V pravém Sektoru je bezesporu zdaleka největší koncentrace neonacistů ze všech opozičních stran a hnutí. (K opozici dále například patří silně nacionalistická,  xenofobní strana Svoboda, jejíž podpora dle mých zdrojů čítá něco mezi 15  - 20 procenty. Podpora Pravého Sektoru mezi ukrajinskou veřejností dle mých zdrojů čítá něco mezi 5 až 10 procenty.)

Problém vidím v tom, že bojovníci Pravého Sektoru jsou nyní většinou Ukrajinců oslavováni a považováni za hrdiny revoluce, a jeho předseda Dmytro Jaroš má zálusk na funkci ve vládě, tuším, že na funkci vícepremiéra. Post ve vládě požaduje též předseda strany Svoboda Oleh Tahnybok. 

- Pokud by ve volbách, které se budou konat, tuším, že 25. Května 2014 získal Pravý Sektor společně se stranou Svoboda čtvrtinu všech hlasů, tak v tom vidím vážný problém.           VH

0 0
možnosti

A co kdo čekal. Tvrdím to od toho úžasného nápadu podporovat partu demonstrantů - Karel Schwanzenberg nedávno (samozřejmě, že v jiné situaci), že politika se nedělá na ulici a měl pravdu. Asi je zbytečné dnes spekulovat, kdo živil ty tisíce lidí měsíce na Majdanu, ani proč nikomu v zaměstnání nechyběli a proč se tlak zesílil zrovna v době olympiády. Ale od momentu kdy se ta parta amatérů rozhodla nedržet večer uzavřenou dohodu potvrzenou i EU a jako první věc v parlamentu zruší jazykový zákon v momentě kdy jim krachuje země, ptám se co kdo čekal?

Že se východ připojí k radostnému násilnému převzetí moci západem, že se neleknou toho, že nová vláda považuje více než stabilizaci země za mnohem podstatnější šití do rusky mluvících? Neslyšeli jste ten pískot na stadionu při fotbale, když hlasatel hodlal vyhlásit minutu ticha za padlé na Majdanu? Rusko hraje nebezpečnou hru a osobně nevěřím, že jí dotáhne do stadia, ze kterého teď všichni šílí tj. připojení Krymu, ale Krym se odtrhne, stejně jako to udělá východ. To co zatím dělá Putin je strašení, zatím nikam neintervenuje a nic nepřipojuje. Pouze jasně vzkazuje nové vládě Ukrajiny, že jakýkoliv pokus o obsazení vzpurných tvrdě ztrestá. Před měsícem jsem tu tvrdil, že diplomatická schopnost EU bude znamenat dvě Ukrajiny, jednu rozmazlovanou Ruskem a druhou živenou z půjček EU, ještě rádi budeme vzpomínat na Řecko.

4 0
možnosti

P42e63t86r 68H95a42l46í29k

1. 3. 2014 17:21

Je to naprosto logicky vyvoj. Kazda velmoc si haji svoje zajmy. Americani utoci ruzne po svete, kde je prave neco zajima. EU vojensky podporila teroristy z Kosova umoznila odtrzeni a ukradeni casti Srbska. Rusove stejne provedou na Ukrajine a podpori odtrzeni Krymu, kde maji vojenskou zakladnu. Kazdy z nich ma plnou pusu spravedlnosti a demokracie, ale jak jsou v sazce vlastni zajmy, velmoci se na nic neohlizeji.

5 1
možnosti

Německo a potažmo celá EU, je zneklidněna vývojem situace na Krymu, přičemž tam nepadl ani výstřel. Je s podivem, že nebyli zneklidněni situací v Kyjevě kde bylo dosti, nevím kolik, mrtvých na obou stranách.

3 0
možnosti
Foto

Ještě přidám kousek:

Ruské báryšně, důstojnické manželky, strašně nerady opouštěly Milovice a další enklávy dočasně umístěných sovětských vojsk.

Protože život v Československu pro ně byl nesrovnatelně komfortnější, než život v tom tzv. pokrokovém, ale sto let za opicemi fakticky existujícím světě Savětskovo Sajuza.

Kam Rusák vlezl, nelze jej odbýt, protože vnímá, ten diametrální rozdíl.

A abych nebyl jednostranný: Kam vlezl Amík, tam si myslí, že musí prosadit tu svou, i když o to třeba nikdo nestojí.

2 0
možnosti

Tentokrát můžete být klidný, Rusové by v případné intervenci na Ukrajině šli jednoznačně do horšího a pokud by dojeli až na západ tak do otřesného ;-)

0 0
možnosti

Nu vot, Vladimír Vladimírovič si už vyzkoušel lov tygrů, archeologickou práci v Černém moři, let ve stihačce, porazil všechny v judu,  akorát válku ještě ne, moloděc...

5 2
možnosti

R^ Hlavně výlov těch amfor....to bylo povedené.

3 0
možnosti
Foto

K příspěvkům níže:

územní celistvost narušila i ČSR svým vcelku klidným rozpadem. 

Jenže západu i východu šlo vcelku o pendrek. U Ukrajiny je tomu jinak. Mohou se posouvat vlivové hranice a to Putin jen těžce strpí a ruská naplavenina v dotčených státech taktéž.

Stále jde o imperiální politiku, kterou internacionální socialismus ČSSR a CCCP tak těžce kritizoval, a přitom sám praktikoval.

2 1
možnosti

Hlavně, Rusové se nasáčkovali na východní Ukrajinu po genocidě Ukrajinců v 30 letech 20 století. Na Krym se nasáčkovali nejvíce po té, co skoro vyhladili Tatary. Do pobaltských republik se nasáčkovali po té co Rusové Litvu, Lotyšsko, Estonsko okupovali po skončení války. atd, atd

4 2
možnosti

Ono je to tak, že ty militantní skupiny, co jsou v každém davu tam nejsou náhodně. Jsou vždy někým financovány a řízeny a tak ovlivňují a řídí celý dav. Stará a odzkoušená a hlavně fungující metoda. Ostatně, i v listopadu 1989 přivedli studenty na Národní provokatéři. A tak je třeba se podívat na to, komu to prospěje. Pokud si dnes někdo myslí, že se na Majdanu projevila vůle lidu, pak je snílek. Na Majdanu se tři měsíce projevoval dav, ovlivňovaný provokatéry, až se výsledek dostavil. Ty militantní skupinky nekonaly pro Ukrajinu. Mohly konat pouze pro Rusko, nebo pro Západ. Takže si vyberte. Vcelku mne zaráží, že stále nikomu nedošlo, že v Evropě hrozí válka. Sankce Západu vůči Putinovi jsou směšné a žádné zásadní si Západ nedovolí. Putinovi by stačilo zavřít kohouty a plynem a ropou a během chvíle by byla Evropa po tmě. A pak by byla válka. Ona ostatně asi bude.

Takže Rudo vcelku souhlas, jen s dovětkem, že "Majdan" byla dlouho, možná roky připravovaná akce.

7 0
možnosti

Pod pojmem valka si mam predstavit, jako ze pojedou tanky a pujde pechota..valka bu

0 0
možnosti
Foto

Asi vidíte tu paralelu Bilaka a Janukovyče. 

Zvací dopis a Rusko vojensky vyrazí. Už sice nemá Varšavskou smlouvu, ale tanky a děla už aktivovalo.

2 0
možnosti

Tak před dvěma hodinami, podle ukrajinské tiskové agentury ruské námořní síly obsadili budovy ministerstva obrany Ukrajiny na Krymu a v ukrajinských městech byli chyceni ruští vojáci v civilu, kde se snažili vyvolávat nepokoje. http://un.ua/

2 1
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon