Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Nevím jak hodně regulační poplatky ve zdravotnictví regulovaly. U obvoďáka asi trochu ano. Ale někde mně připadají (pod názvem regulační) jako absurdní. Neznám (možná že existují) například žádného masochistu, který by chodil k zubaři, jen aby se mu zubař porochnil vrtačkou v chrupu. Takže jejich zrušení vyznívá u mě absolutně neutrálně. Ale poplatek při pobytu v nemocnici, jako příspěvek na stravu ve výši cca 50-60 Kč, považuji za naprosto oprávněný. Jestliže se někdo léčí doma, nedostává přece žádný příspěvek na stravu. A rozdíl je jen v tom, že on leží na své a ne na nemocniční posteli.

1 0
možnosti
LM

Je potřeba ohnout hřbet, poslouchat a poklonkovat všemu, co pantatíci v Brusele vypotí, prosttě držet hubu a krok, ale to nám půjde dobře, rusáci už nás naučili, jen to teď nebude z Moskvy, ale z Brusele. ...... "S EU NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK"

4 1
možnosti
Foto

Sobotka se svým bolševickým smýšlením nijak netajil a národ se rozhodl, že prostě chce, aby mu bolševici vládli. Bohužel musíme přijmout rozhodnutí většiny ať se nám to líbí nebo ne.

7 1
možnosti
JH

J95a81n 51H51a69n79á57k

20. 2. 2014 12:09

Ty pilíře si trochu pletete ne? Třetí pilíř je něco jiného, ale to je jedno. Trochu mi to připadá, jako byste obhajoval neobhajitelné. Jednoduše neúspěch 2. pilíře je příčinou bývalé vládní komunikace a naopak úspěšné opozici. Že si to neuměl obhájit je problém Nečase. Krom toho nemusím připomínat, jak dopadl všude jinde druhý pilíř.

Regulační poplatky prokazatelně nic neregulují, něco si o tom přečtěte. Především poplatek za hospitalizaci, ten se ani jako "regulační" nazvat nedá, protože musí-li být někdo hospitalizován, tak je prostě hospitalizován. Nicméně byl to slib ČSSD, tak se holt plní. Voliče byste měl kritizovat.

Přijetí eura je otázkou min. 6 let, tak nestrašit. Závazné prohlášení o rozumném hospodaření je snad v pořádku. Nerozumím.

Každopádně chápu, že je potřeba něco (cokoliv) zkritizovat.

Hezký den

6 10
možnosti
AP

myslím (tedy vím), že se pletete. Regulačním poplatky v čekárnách prokazatelně regulují. Stačí se podívat, jak jsou čekárny "narvané dnes" a jak narvané byly před jejich zavedením (kde ani 3 hodinové čekání nebylo výjimkou). V čekárnách jednoznačně fungují. Statistiky jejich funkčnosti jsou špatně udělané, berou výchozí stav před zavedením (nikoli trend, jak se návštěvy vyvíjely) a k tomu porovnávají vývoj v dalších obdobích (tj. pokud počet ošetření rostlo např. o 30% ročně a teď jen o 15%, poplaky fungují.

Co se pilířů týče, tam neměl Nečas šanci. Ne byste dal peníze do něčeho, o čem víte, že Vám to s velkou pravděpodobností vezmou?

Ano, poplatek za hospitalizaci je špatně nazvaný. Ale tím to končí.

Naopak máte pravdu, že omezení možností dělání "rány" v rozpočtu není nic negativního, mělo by to být něco, na co ani žádný pakt nepotřebujeme.

9 1
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon