Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O jaké pravici v Česku hovoříte? Tady byla nějaká pravice naposledy v roce 1938. To, co se tu dnes vydává za pravici nemá s opravdovou pravicí absolutně nic společného. Přes hromadu pravicových keců. Věřit ODS či TOP 09, že jsou pravicové strany, to je asi tak věrohodné jako bych měl věřit černochovi černému jako uhel, že je bílý jen proto, že mi to povídá. Pokud někde v Evropě je opravdová pravice, tak je to ve Švýcarsku. A podle toho ta země taky vypadá. Prosperuje a není zadlužená a neokrádá svoje občany na obrovsky vysokých daních a hospodaří zodpovědně s vybranými daněmi a odmítá si pouštět do země asociální imigranty a odmítá je podporovat. Tohle je zodpovědná pravicová politika mající na mysli prospěch normálního občana. Co z toho dělají tzv. pravicové vládnoucí strany u nás a nebo jinde v Evropě? Nic. A v Česku dvojnásobné nic!!!

6 1
možnosti

1) Pravice, která v období krize chce pomoci ekonomice tím, že dvakrát po sobě zvýší daně, je kuriozita, která je možná snad jen u nás.8-o

2) Prosazení církevních restitucí (v ateistickém státě) za pomocí jednoho hlasu, poslance Pekárka který už tenkrát byl odsouzen k výkonu trestu a kdy není žádná záruka že jednou církve opravdu odloučeny od státu budou. Tím rozhodně popularitu pravice nezískala. ;-(

3) A pak ty další průsery, ke kterým žádná z pravicových stran včas nezaujala postoj, neřešila je a jen čekala až utichne skandál. Bém open card, Řebíček a většina zakázek ministerstva dopravy, Šiška-Drabkovo ministerstvo soc. veci + socialni karty na pul roku, Ministerstvo kultury a Breshenlerova vila na Floride. Nagyova, která dře jak kůň... atd. atd. atd.

Diví se někdo?

1 0
možnosti

"Mnozí lidé ani po 25 letech nepochopili, že když se chtějí mít lépe, musí se o to přičinit sami. Ten, kdo slibuje, že prostřednictvím státu zařídí, aby se lidé měli lépe, bohapustě lže." Pane Polanecky, jste naivni, to Vy jste po 25 letech nepochopil, ze levicova vlada prostrednictvim novych zakonu rozdava penize lidem, kteri se nechteji o sebe postarat a jim se pak denodenne zije lepe a lepe. Nemusi se o nic pricinit. Hlasy pro pristi volby jsou zajistene ....

2 0
možnosti

Socialistická TOP 09 nemá s pravicí nic společného. A ODS už skoro taky ne.

1 4
možnosti

Bohužel pravice nešlape vodu, ale již se topí pod vodou a to nejen v Česku. Levicoví čuníci šlapou tu svou svazáckou stezku od Bruselu, až po Moskvu.

1 0
možnosti

Já to tak černě nevidím.

Pokles preferencí pro pravici neznamená automaticky růst preferencí pro levici. Zdá se že nejrychleji roste skupina těch, kteří nevěří ani pravici ani levici. Jsou prostě jen naštvaní.

Dokud existovala mezi pravicí a levicí rovnováha, stačilo při patové povolební situaci pravici k ovládnutí politiky pečlivé udržování rozdělení levice na komunistickou a nekomunistickou. V 10 neúřednických vládách, které se od vzniku ČR vystřídaly, zasedalo daleko víc ministrů za pravici než za jedinou levicovou vládní stranu ČSSD.

To se dá při poklesu preferencí pravice zopakovat třeba tak, že levici nerozpůlíme, ale rozčtvrtíme. Uděláme další řez třeba mezi levicí zemanovskou a nezemanovskou. Tato jednoduchá operace umožní pravici, aby si zachovala svůj politický vliv, který naprosto nebude odpovídat počtu jejích voličů, ale umožní si vybírat, který segment rozčtvrcené levice podpoří, nebo s nímž půjdou do koalice.

0 0
možnosti

Myslím si, že rozdělovat voliče na příznivce pravice a levice je dnes nedostatečné.

Zdá se mi, že nejrychleji rostou počty těch, kteří nevěří ani pravici ani levici.

Jsou prostě jen naštvaní.

Je mistrovstvím pravice, že se jí už dvakrát podařilo tyto lidi podvést a využít jejich hlasů ve svůj prospěch.

Poprvé v roce 2006 získali tyto protestní hlasy Bursíkovi zelení a obratem je věnovali Topolánkovi.

Stejná finta se zopakovala - už s dvojnásobným počtem hlasů - s Vítem Bártou a veverkami, což umožnilo vládnout Nečasovi.

Jenže politika je buď pravicová nebo levicová. Žádná třetí není.

3 1
možnosti

Pravice je dnes na ústupu a pochopitelně za to nemůže nikdo jiný než ona sama.

Její zlaté období bylo v 90.letech minulého století.

Jednak každému slibovala podíl na privatizovaném majetku, jednak vyřešit podle jejích receptů problémy, které se nakupily.

Po probuzení z kupónové euforie občané zjistili, že i když byl téměř veškerý majetek rozdán, oni jsou na tom (v nejlepším případě) stejně, jako když nepatřil nikomu.

Privatizace nejen že nepřispěla k vyřešení problémů minulých, ale vytvořila řadu problémů nových a mnohem závažnějších.

Pokles daní firmám a těm nejbohatším nevede k vyšší tvorbě pracovních míst. Privatizace bytového fondu nevede k lacinějšímu bydlení.

Privatizace bank nevadla ke snižování bankovních poplatků stejně jako privatizace firem nerozjela soutěž mezi firmami ve snižování cen.

Začalo se mluvit o životě nad poměry. Co to je a koho se to týká? Já bych řekl, že čím jste bohatší, tím míň si žijete nad poměry. A vlastně nám tím pravice sděluje, že naprostá většina zaměstnanců a živnostníků si neudrží svoji životní úroveň protože stát už nebude mít prostředky na financování veřejného sektoru a svého chodu.

To vše za situace, kdy firmy a bohatí bohatnou rychleji než kdykoliv dříve.

No může pokračování vlády pravice někoho ještě nadchnout?

2 1
možnosti
Foto

M81a42r67t67i11n 65Š98i55k

18. 10. 2014 9:39

Já osobně bych uvítal, kdybyste nás všechny obšťastnil takovým jednoduchým srovnáním, počtu afér pravice : levice. V článku o tom cosi tvrdíte. Možná bychom se divili, co aférou podle vás je a co jsou jen zlá a zlovolná slůvka, nepřejících novinářů. Ale abyste nemusel zoufale šlapat vodu, zkuste aspoň načrtnout, kolik že zavražděných má ta naše po všech čertech zkažená levice, vlastně na svědomí. To v článku totiž tvrdíte taky. Ale zkuste pro tentokrát vynechat svou obvyklou dojmologii a hoďte do placu tvrdá fakta, odkazy, články. Předpokládám samozřejmě, že neuhnete k politickým vraždám let padesátých a nehodíte současné celé levici na hlavu všechny komunistické vraždy. Já samozřejmě chápu, že prožíváte momentálně velmi nepodařenou životní etapu, protože vaše modly to nezvládají kudy chodí. Ale kdybyste ve své známé zaslepenosti, dokázal aspoň na vteřinu připustit, že k demokracii patří přirozené střídání různobarevných vlád a politických stran, nemusel byste tak trpět. A promiňte. Vytahovat pojem "staré struktury" čtvrtstoletí po "revoluci", tím můžete možná dojmout podobně generačně zpřízněné jedince, jako jste sám. Doba je úplně jinde, mladí lidé taky. Vy jste to však vůbec nepochopil.

6 2
možnosti

I35v66a77n 74J88i35r26e83š

18. 10. 2014 10:16

Souhlas, to jste napsal i za mne, ještě bych přidal, že když se spočítají oběti pravice - lidé umoření hladem, nedostupností lékařské péče a zbytečnými válkami, jen aby zbrojní průmysl neztratil profit je skóre levice - pravice, co se obětí týká, naprosto vyrovnané.

1 4
možnosti

S hodnocením ANO v podstatě souhlas. Myslím, že se dostatečně odkopali uzavíráním koalic s komunistama.....

2 0
možnosti

Můj dojem?Další ubohý a ubrečený článek ,který pláče nad rozlitým mlékem a vytahuje přestárlé "nebezpečné stébáky" odpovědné i za slanou vodu.p.Polanecký,vytáhněte si hlavu z pr....je rok 2014...a ODS padla...samozřejmě,můžou za to všichni okolo.

5 5
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon