Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J79a97n 40S85v57a19t48e41k

24. 2. 2014 10:25

Já bych i souhlasil s tím, aby zde Amazon podnikal, ale jen za předpokladu (tzv. podmínky nutné), že bude provozovat i stránky v češtině a jeho zboží bude možno legálně koupit i zde. Někde jsem četl, že by tu chtěl mít jen ty sklady, aby to měl levnější než v Německu či v Rakousku, a přitom byl stále dostatečně blízko těmto trhům. Prostě chceš tu podnikat a skladovat své zboží? Tak ho tu i prodávej.

0 0
možnosti

Tak nemá to být 2000, ale 1500 stálých míst za minimální mzdu. Navíc prosáklo, že Amazon dělá nábor pracovníků v Moldávii a u distibučního centra má být ubytovna. Pro koho? Navíc nebude fungovat pro naše zákatníky, ale pro zápaďáky. Autor příspěvku se zřejmě jen snaží oživit naše ohýbání hřbetu. Chce to trochu hrdosti a vyhnat je...O pracovních podmínkách u nich se toho už napsalo více :-/

0 0
možnosti
AJ

Proboha lidi, to chcete byt skladnikama? Otroci, kterym neni ani povoleno si zajit na zachod? Zamyslete se konecne co takova firma skutecne prinese a hlavne co neprinese!

Stovky kamionu denne, pridana hodnota nula, zbozi se priveze a zase odveze. Je potreba tu rozvijet narocnejsi vyrobu. Jenze Czechinvest ODS rozprasila, takze se sem nikdo nehrne. A taky by to chtelo nejakou skutecne domaci firmu, ktera bude mit I velky zajem na rozvoji mesta a regionu. Ale o tom zase jindy.

4 2
možnosti
Foto

Mluvite jako majitel mesta a regionu :-) Jestli mate pro 'lidi' na ktere se obracite nejakou zajimavou, snadnou a dobre placenou praci, proc jim to nenabizite?

2 0
možnosti
PS

P11e88t77r 59S19k68á79c47e15l

20. 2. 2014 23:58

Je mi líto, ale pitomost v podání vlád ČSSD a ODS bylo nalákat k nám investory, kteří potom jdou dále na východ. Pitomost bylo býti potichu, když se záhadným způsobem privatizoval Zetor Brno. Firma, který vyvážela do 80. zemí světa! Takže kdo je zde pitomý, lépe řečeno zpitomělý? Kdo řídí tento stát národohospodářským stylem? Nezbývá než informovat voliče, aby se takové další pitomosti u nás nedočkali.

Jediná zákonná možnost jakpřeměny uskutečnit je dát výpověď těm, co nás za 20 let přivedli tam, kde jsme.Výpověď je možná - jít všichni k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám:

Výběr jemožný, jsou slušné strany - Svobodní, Strana zdravého rozumu (http://www.suverenita.info), Občané.cz aj.R^

1 1
možnosti
Foto

Investora zajimaji podminky ve kterych se mu z investice neco vrati, anebo o ni aspon neprijde. Jestli je to vychod, proc ne. Pokud verite ze vam politik nejak najde dobre zamestnani, prectete si program Svobodnych :) Jestli ale CSSR nezbankrotoval socialismus, tak co?

0 0
možnosti
JF

J31a21n 22F46r12o89l56í92k

20. 2. 2014 18:19

Tak především investici Amazonu blokuje Částka a spol. z ODS. Další věcí je ovšem ten přínos. Nekvalifikovanou dřinu tady odvádí hlavně cizinci. Našinci berou raději sociální dávky než by dřeli za pár šupů.  Je to hezké, že se tak staráme o zaměstnanost Ukrajinců, ale nám z toho vyplývá jen smrad a zácpy kamionů na silnicích vybudovaných za Marie Terezie. Nakonec i ta všespásná D1 je v těchto místech spíše parodií na dálnici a tragédie. A to nemluvím o veselici, kterou nám tady převádí Železniční stavitelství a.s. nositel rudého praporu a řádu vítězného února kousek od Brna.:-P

1 0
možnosti
MK

Obvykle s Vámi souhlasím, ale nyní jste trochu mimo. Amazon se snaží nacpat do lokalit, ve kterých se o skutečné nezaměstnanosti nedá mluvit. Jediné co je zajímá je blízkost letiště, přes které sem půjde cizí zboží, které zde budou distribuovat místo našeho. To nezaměstnanost u nás ještě zvýší. Bylo by možné to kompenzovat situováním skladů do některé z oblastí, kde nezaměstnanost opravdu působí problém. U nás na Vysočině by ve většině lokalit takovému investorovi snesli modré z nebe. To však Amazonu moc nevoní, není to pro něj dost nóbl. Opravdu nechápu, proč vláda (když už do toho strká čenich) nepomáhá právě takovému řešení.

3 1
možnosti
Foto

Veden firmy Amazon je zodpovedne majitelum firmy Amazon, ne ceske vlade :-) Nikdo vam nebrani v tom vybudovat si vlastni, ktere se bude na Vysocine libit.

0 0
možnosti

Problém je mnohovrstvý - není třeba tahat do toho přímo politiku. Vydírá CTP (má moc co plnit z dřívějších slibů, které neplní a přitom se zasekla na dočasném /pouze, do zprovoznění projektu, potom prodej/ pronájmu pozemků s podporou zájmů mč Tuřany - které nemají s lokalitou přímo nic společného, chtějí nový nájezd na dálnici, který taky vůbec neřeší stávající průjezd Tuřanami (a Slatinou) a Amazon zatíží jedině Slatinu, Amazon jenom podporuje svého "dodavatele" CTP; atd. Víte vůbec, kde to má stát?

1 0
možnosti
Foto

Dobrý článek, autore. Pár dobrých komentářů, ale z většiny, žel Bohu, kape ten předstíraný soucit s nezaměstnanými a nepředstíraná nenávist k zaměstnavatelům.

0 0
možnosti
PS

Víte proč jsou takovcí "zaměstnavatelé" nechtěni? Neřeší totiž nic do budoucna a zisky poplynou jinam, než k našim daňovým poplatníkům. Sklad se během měsíce sbalí a jde dále na východ. Zkušenosti zde již jsou, víte?R^

1 1
možnosti
JV

Tohle neni nic noveho. Jen si vzpomenme jake to bylo s Nosovicemi na Ostravsku. Taky spousta petic a obav o hlavkove zeli. Kdyz uz fabrika jela, tak zase protestovali proti zavodu na prevodovky - pry bude kolem jezdit moc kamionu !  Jen si to priznejme, jsme sobecke stado ovci, ktere za dvorek nevidi a o ktere se musi porad nekdo starat, protoze pracovni mista a zamestnani si sami nevytvori. Hazet ostatnim klacky pod nohy, to je jedine co dokazi !

1 1
možnosti
RC

a pritom Nosovice jsou dnes zachranou rady horniku

0 0
možnosti
JT

Myslim, ze sklad Amazonu zase tak prinosny nebude, takze zadna skoda. Neda se vsechno posuzovat jen podle ekonomickeho prinosu i kdyz i ten je to diskutabilni.

3 3
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon