Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

v6ak

2. 3. 2012 21:45
Já bych ty socialisty nepodceňoval...

Myslíte si, že opravdu nevědí, co se stane? Není náhodou úmysl například zvýšit minimální mzdu, aby se zvýšila nezaměstnanost a bylo proč nadávat na "ty zlé kapitalisty"? Snížit konkurenci zaměstnavatelů, aby se se zhoršily podmínky zaměstnanců a zase byla záminka pro zásah státu? (Dalo by se pokračovat.)

Nevím, možná to je jen náhoda, ale nechce se mi tomu věřit. Že to nedojde mnohým voličům, to vidím. I u některých politiků bych tomu věřil. Ale obávám se, že někteří to až příliš dobře chápou.

0 0
možnosti
M

Maxxan

3. 3. 2012 21:35
Re: Já bych ty socialisty nepodceňoval...

U rudých je to přeci normální. Čím hůře, tím lépe. A po nás potopa.

0 0
možnosti
K

kordík

1. 3. 2012 17:26
Stále dokola

Velice pěkný článek a opět velice hloupá diskuze, potažmo diskutéři. Tot je staré, leč platné:

Ve Skotsku narozený britský právník, spisovatel a historik Alex Fraser Tytler řekl, že: "Demokracie nemůže existovat jako permanentní forma vlády - může trvat pouze tak dlouho, nežli voliči zjistí, že si mohu dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti. průměrná doba trvání vrcholu velkých světových civilizací byla přibližně dvě století. všechny postupně procházely těmito stádii: od otroctví k víře, od víry k odvaze, od odvahy ke svobodě, od svobody k hojnosti, od hojnosti k sobectví, od sobectví k sebeuspokojení, od sebeuspokojení k apatii, od apatie k závislosti, od závislosti zpět k otroctví";-)

1 0
možnosti
M

Maxxan

3. 3. 2012 21:36
Re: Stále dokola

R^

0 0
možnosti
JH

Fogacer

1. 3. 2012 17:11
Ubohé pane Polanecký

Socan jistě v minulosti škodil této zemi, to ale neznamená, že by jsme měli chválit současnou vládu diletantů a zlodějů. Víte, ony třinácté důchody by nás jistě neposlaly na úroveň Řecka, zrovna tak, jako nás bytostně neohrožují astronomické odměny ministerským úředníkům jen za to, že dělají svoji práci. Co nás ale do dluhové pasti dostat může je podvazování spotřeby, nesmyslně vysoké zdanění jehož výnos bude stejně z větší části odkloněn do kapes různých "kamarádíčků" a množství dalších chybných kroků a krůčků naší "pravicové" vlády. Kdyby jste raději, místo strašení Řeckem, volal na svém blogu po potrestání těch, kteří různými cestičkami vyvádějí ročně až sto miliard korun do soukromých kapes. To by se nám ten dluh tenčil, kdyby se zavřely kohoutky "penězovodů", že?

0 0
možnosti
VP

vojcek_p

1. 3. 2012 14:21
.

Tady se sešla snad ještě horší levicová žumpa než na Novinkách. Tomuhle se ani nedá říkat diskuse.

1 0
možnosti
ZM

Hawránek

1. 3. 2012 15:43
Re: .

Tomuto sekretu se ani nedá říkat diskuzní příspěvek.

1 0
možnosti
G

Gift

1. 3. 2012 11:14
Asi by jste se měl léčit

Kdyby byly v ... ryby, nemuseli by být rybníky. Pěkná agitka pro naši pseudopravici a modrostranu obvzlášť, ale mám dojem, že to jsou jen a jen spekulace, co by se, kdyby se. Nezvratný fakt je ten, že po dvou letech vlády zodpovědnosti máme dluh stále větší, pravičáci kradou jak o závod, protože ví, že za krátkou dobu už skutečně nebude co a svými naprosto zmatenými kroky na....jí stále více a více lidí, dokonce i z vlastní strany (viz. článek v LN). Tohle vše s neuvěřitelnou arogancí může skutečně skončit dalším převratem, neboť po druhém Kalouskově zdražení už řada pracujících lidí nebude mít na základní životní potřeby. Ostře to kontrastuje s 50 mega ředitel DP, ze 170 tácy pí. Nagyové nebo s odměnou 22leté dcery nějakého sportovce na pozemkovém fondu (tuším že 180 táců). Nikdo, ani komunisté, dokonce ani fašisté takhle hlasitě u koryta nemlaskali. Současní korytáři jsou úplně odtržení od reality a vidí jen jeden smysl života - nahrabat si co nejvíce. Mohlo by se jim to stát osudné.

1 0
možnosti
FS

franouš

1. 3. 2012 5:16
Rudolf Polanecký musí být vedoucím agitačního střediska ODS!

To jste, pane Polanecký, vypotil určitě za pomoci slavného mystifikátora a dezinformátora Íčka. Je to jako vystřižené ze školení mladých modrých komsomolců. Proč by zrovna měli dělat socani takové kraviny a v ještě horším provedení, než je dnes předvádí vaše slavná trojkoalice? Vždyť Paruba předávál zemi v mnohem, mnohem lepším stavu, než je dnes a doposud, a to podtrhuj, doposud nebyla žádná velká krize - na to se jen pravicové vlády vymlouvají. Stát dále nechávají rozkrást a to takovým tempem, že se tomu až sami dnes diví!!!

5 0
možnosti
ZM

Hawránek

29. 2. 2012 18:27
Rudolfe, začíná z vás čišet zoufalství

Už se u vás ani nezasměju.

5 0
možnosti
PK

vágus z ODS

29. 2. 2012 16:20
Rudlo,tak to nemá chybu

To už vám to v P.R. oddělení ODS dočista hráblo. Tato zkorumpovaná vláda národní tragédie se dusí neschopností a vnitřním rozkladem a ideologické oddělení ODS vymýšlí takové fikce.

7 0
možnosti
RK

romualda

29. 2. 2012 15:27
Kdyby kdyby kdyby kdyby kdyby

Že nemáte rád socialisty, to je známé - ale když už tvrdíte, co by udělali (kdyby kdyby kdyby kdyby byly v pr..ryby, že jo) : 13.důchod nikdy nechtěli, jen příspěvek k důchodu 2400 Kč, žádných 8 tisíc, mimochodem přidat 1000 Kč k důchodu sliboval někdo jiný. Poplatky v nemocnicích také vždy chtěli zachovat.

zvyšování daní je nutností...tak o tomto pravičáci před volbami nevěděli, když slibovali, že daně zvyšovat nebudou? Jojo, nereálný ekonomický rámec.

Že se naše vláda chová stejně jako v Řecku, jsme si mohli všimnout u vyplácení odměn úředníkům, za to že dřou jako koně. V Řecku zas vypláceli odměny za včasný příchod do práce nebo rychlost klikání myší.

4 0
možnosti
DP

Daniel P.

29. 2. 2012 15:11
no, scifi...

Vadí mi tam ta meziřádková informace, jak se máme, když tu máme "pravici", byť souhlasím, že katastrofě s "levicí" by si v ideálním případě nezadali. Ale jednu věc tam máte 100% špantě:

"pomohly v nemocnicích, kam se vláda zavázala uhradit výpadek příjmů poté, co zrušila regulační poplatky "

tohle by neudělali. Nevím který socan už se vyjádřil, že poplatky v nemocnicích se navzdory programu rozhodně rušit nebudou, že šlo o to naučit lidi v nemocnicích platit a to je v pořádku.

Nakonec, maximální scifi je, že by se někdo obtěžoval s plněním svého programu. Zkuste si představit alternativu, jak by to dopadlo, kdyby bývala svoje sliby laskavě splnila stávající "pravicová" vláda. Asi by vás v půlce sklátil infrakt z toho záchvatu vzteku.

Já bych se zásadních rozdílů mezi "pravicí" a "levicí" nebál. Oběma jde o to "odklonit" si peníze tam, kde je jde v klidu "vygradovat". Prostředky: zvýšit daně, a upravit výdaje - zvýšit, kde jde tunelovat, snížit, kde ne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon