Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mýlíte se, vážený pane. EU nikomu nic nenařídila. Kypr usiluje o půjčku. Podle vás nemá věřitel právo stanovit podmínky její poskytnutí? Proč si Kypr nepůjčí jinde, když se jim  nelíbí, že věřitel požaduje konkrétní úsporná opatření?

4 4
možnosti
PK

Pokud je podmínka sebrat peníze třetí osobě která to nemůže nijak ovlivnit tak je to komunismus.Mluvil by jste jinak třeba jako Kypřan který má v bance celoživotní úspory.

3 2
možnosti
GK

danovy raj a zebra o miliardy? to preci nema logiku? Ne nadarmo se rika "Kdo s čím zachází, s tím také schází"

4 1
možnosti
Foto

Kypr by s vlastní měnou dopadnul stejně. Částečně za to může propojenost s řeckými bankami a částečně i politici. Nám tady ukradli každému 100000, které každého z nás v průměru bude stát fotovoltaika a abychom se rovnali Kypru, musel by mít každý v bance milion.

1 1
možnosti
MC

KarmaR^.Je to výsměch a atak na svobodu a morálku pravicových hodnot života. Doufejme jen, že v příštích volbách nevyhraje v Česku oranžová mříž.

5 3
možnosti
ZM

Vyhraje, protože vládnoucí koalice pokračuje v ataku na svobodu a morálku pravicových hodnot života.

6 2
možnosti
AK

Bylo by dobré, aby jako Kypr dopadl každý z daňových rájů - nekalá konkurence většiny států.

Firmy se naučily chovat jako paraziti - používají infrastrukturu nějaké země, ale zisk v ní neplatí. Z čeho má pak ale ta země financovat infrastrukturu?

Bylo by dobré, aby se na začátek aspoň EU27 dohodly na minimální firemní dani a likvidaci daňových rájů (třeba cestou zdanění finančních transferů do nich). Nebude pak možné, aby třeba Google dosáhl v Británii 2,5 mld. zisku a zaplatil z něj necelé 0,25% daně ze zisku.

7 5
možnosti
JP

co je na konkurenci spatneho ? pokud ma pekar v nasi ulici hnusne rohliky za pet korun, zakazeme ostatnim pekarum prodavat rohliky levneji, aby nedelali tomu mistnimu "nekalou konkurenci" ?

2 3
možnosti

18. 3. 2013 12:02

"EU naridilo..." at zije demagogie.

2 5
možnosti
JR

J98a43n 38R32á61ž

18. 3. 2013 12:02

Nějak mi uniklo, že EU něco Kypru nějakou direktivou nařizovala. Kypr chce půjčku na záchranu bank a tedy i na záchranu vkladů, které se dlouhá léta nadprůměrně zhodnocovaly. A jako každý věřitel si dala podmínky pro poskytnutí půjčky.

Tvrdit něco o nařizování je v tomo případě stejně zavádějící tvrzení, jako že banka, když chce zajistit půjčku domem, nařizuje dlužníkovi, že si musí dům zastavit. On přece nemusí, ale pak nedostane půjčku!  V případě půjček platí jako u všech smluv svoboda rozhodování: Ber za podmínek nabídky nebo neber!

P.S. Podle mne je lepší, když vkladatelé přijdou a 7-9,9 % a od středy mohou se svými vklady svobodně nakládat, než aby banky zbankrotovaly, vkladatelé by příšli řádově o 50% a mohli s tímto zůstatkem disponovat až po rozhodnutí insolvenčního soudu... po roce?

8 4
možnosti
JD

když EU poskytovala půjčky Řecku nebo jiným, kladla si sice podmínky, ale nesáhla na soukromé vklady

2 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon