Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dannny

13. 2. 2012 18:39
Rudolfe, pěkné povídání. Jenže vůbec nevíte, o čem vlastně

píšete. Zkusím to jednoduše. Víte, co je takový bankrot? Státní bankrot znamená, že stát nesplatí závazky ve slíbeném termínu nebo rovnou vyhlásí, že nebude (zcela nebo částečně) své závazky splácet. A pokud to stát vyhlásí, koho pak to bude mrzet? Překvapivě věřitele. A víte, kdo je věřitelem Řecka? Hlavně Německo a Francie. Tak už Vám dochází, proč se EU snaží Řecku pomoct? Víte, ono je občas lepší domluvit se s dlužníkem, že Vám bude platit dvě stovky měsíčně (banky tomu říkají splátkový kalendář) a doufat, že se vzpamatuje, než ho nechat zavřít (eventuelně vyhodit s pomocí exekutora na ulici). On totiž ten výnos v takových případech většinou ani nepokryje náklady vymáhání...

0 0
možnosti
DP

MeGabovo

14. 2. 2012 9:27
Re: Rudolfe, pěkné povídání. Jenže vůbec nevíte, o čem vlastně

V tom státě bude mezi obyvatelstvem a v bankách tolik zlata, že kdyby byla na ten stát uvalena exekuce, možná by to tamní obyvatelstvo vrátilo bohatstvím někam do doby bronzové, ale něco by se přesto trhlo.

0 0
možnosti
F

forEdd28.1

12. 2. 2012 17:53
hm

moc dobre napsano.... Rekum poradna prace smrdi ale penize ne. Dostavaji za sve nic nedelani az prilis a to na ukor jinych. Kdo zil v Recku, tak vi ze pomalu kazdy druhy den tam nekdo strajkuje (nic nedela),  anebo maji nejaky statni resp nabozensky svatek... proste zijou si jako by byli porad na dovolene. Take Recko nic neprodukuje, jenom bere... Byla absolutni chyba ze Recku dovolili spolocnou menu Euro, mely je nejdriv vyzkouset jako budou hospodarit ... Nemecke a Francouske banky taky udeleli velky prusvih kdyz do Recka nalejvali penize a ted chteji aby za Reky platili jine staty. Rv

0 0
možnosti
PH

NERATHRATHA

12. 2. 2012 16:11
DRACHMY UŽ SE TISKNOU ? NEBO TISKNOU !

Co je správně  : a  nebo  b ?

0 0
možnosti
DD

budvarek

12. 2. 2012 15:27
-

No ono se lehce řekne bankrot, ale co potom.

0 0
možnosti
DP

MeGabovo

14. 2. 2012 9:30
Re: -

Potom úplně běžná kolonie slušně spravovaného státu. Africe a Americe tento recept taky pomohl dostat se z doby kamenné aspoň do doby železné, Americe ještě dál.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

12. 2. 2012 11:00
Nebude to tak jednoduché

Máme pocit, že u nás je prebujelá štátna správa, že súkromný sektor nezvláda uživiť hromadu nadbytočných byrokratov? Tento pocit je správny. Odhad u nás hovorí asi o počte necelých 400 tisíc ľudí, oficiálne sa priznáva ešte menej, asi 250 tisíc. To je počet kde nie sú započítaný zamestananci štátneho sektoru ako učitelia, zdravotníci, hasiči, policajti a zamestnanci štátnych podnikov. Proste len úradníci.

Grécko je krajina s podobným počtom obyvateľov. Úradníkov má 750 tisíc.

Myslíte, že takúto krajinu zachráni vlastná mena? Tú už nezachráni ani znárodnenie. Bankrot sa dostaví tak, či tak. Ale následky si osobne ani neviem predstaviť. Nezamestnanosť vyskočí do obrovských čísel, pretože v počiatočnom štádiu grécke dlhopisy nikto kupovať nebude. Musel by nastať defakto rozpredaj krajiny a za chvíľu by nezostalo vobec nič, čo by sa dalo nazývať gréckym.:-P

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

12. 2. 2012 14:19
Re: Nebude to tak jednoduché

Což je to co zbytek téhle planety potřebuje... Odstrašující příklad.

0 0
možnosti
OF

rachitico

11. 2. 2012 21:20
Já bych Řeky nepoučoval.....

My už se také řítíme do propasti, a to pěkně dlouho. Řekl bych, že na začátku cesty do pekel stála kuponová privatizace.....sejdeme se v pekle , Lucifer nejspíše bude Němec, učte se německy :-P

2 0
možnosti
TP

assco

12. 2. 2012 9:11
Re: Já bych Řeky nepoučoval.....

podivejte, ze se vam vede spatne je mi lito. Ale tak spatne zjevne ne, kdyz mate pocitac a internet...

1 0
možnosti
KK

monarxa

11. 2. 2012 21:13
Autore

jste ve sve neznalosti zabavny a vzbuzujete usmev....litosti. Tolik nesmyslu pohromade se jen tak lehce nenajde. Rv

2 0
možnosti
VP

vojcek_p

12. 2. 2012 11:40
Re: Autore

Tak bys mohl místo bohapustého plácání některý z těch nesmyslů napsat, abysme věděli v čem se autor tak hrozně mýlí.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

11. 2. 2012 20:52
Proč to říkáte nám, p.Polanecký

tak prostě běžte a nechte ty Řeky zbankrotovat - my to za Vás dělat nebudem !

2 0
možnosti
RK

RoKo 1

11. 2. 2012 20:26
Realita Řecka?

0 0
možnosti
RK

RoKo 1

11. 2. 2012 20:29
Re: Realita Řecka?

Kdyby se velmocem typu Německa a Francie vyplatilo nechat Řecko krachnout, tak už by to dávno udělali! Oni nejednají z hlediska citů nebo solidarity. Oni prostě jenom nechtějí přijít o prachy, které tam nalili. Nic víc, nic míň.

2 0
možnosti
L2

Lanta 2OO4

11. 2. 2012 20:09
Nenávist vám zatemňuje mozek

I mě vadí řecké plýtvání,rozhazování,laxnost a lenost . Jenomže on svět není černobílý. Evropa nemůže v dnešním globalizovaném světě nechat Řecko jen tak lehce padnout a víc se o něj nestarat. Pádem řecka by totiž došlo k výraznému propadu ekonomik i ostatních evropských zemí včetně ČR. Pro nás by asi nejviditelnější byl výrazný pád koruny.

Ty vaše představy o tom,že Řecko padne a Evropa včetně ČR bude tím rázem v blahobytu jsou vážně trapně hloupé.....To jak je dnešní svět globální a závislý jsme si mohli ověřit když došlo v Americe k pádu pár bankovních domů. Dodnes se z toho celý svět defacto nedostal.S pádem řecka padá do určitý míry celá Evropa. Kdo si dohlédne dál než na špičku nosu ví,že řešením je donutit řeky řádně říznout do rozpočtu a nepadnout.Pád řecka je to poslední co Evropa potřebuje.

3 0
možnosti
JJ

jan jakubech

11. 2. 2012 20:12
Re: Nenávist vám zatemňuje mozek

všechno seškrtat je úplně stejně rychlá cesta k bankrotu jako rozhazovat. copak se v řecku neřeže do rozpočtu pod dohledem už pěkně dlouho? a k čemu to vede? k tomu že jsou řekové k bankrotu ještě blíž.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon