Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nebezpecny precedens nastal na Majdanu  .. tim ze rebelove a jejich nasilne uchopeni moci, bylo legalizovano EU USA ... tam nastala chyba, ktera se vymsti

0 0
možnosti

Jak pozoruji diskuse, tak bych ještě dodal: Podíl občanů ruské národnosti  - Estonsko 25%, Lotyšsko 27%.......

2 0
možnosti

tedy vyrazne mene, nez polovina potrebna k referendu.

1 0
možnosti

Pane Polanecký a co vaše zlatá ODS-nemůžete jí být přece nevěrný nebo již převlíkáte kabát. Když jste psal o ODS tak jsem se měl alespoň čemu zasmát dnes vám leží na srdci Krym a to co píšete je velká nuda a pohádky.Přejděte raději na svůj starý žánr.;-D

2 6
možnosti

P70e11t31r 89U70h37e28r

18. 3. 2014 10:31

sklapni...

2 3
možnosti

To jsou všechno kecy. Jestliže se referenda účastnilo 80% voličů a 96% se vyslovilo pro připojení, tak dále není co řešit. Toto má větší demokratický mandát než ústava. Jinými slovy o demokracii a právu to vůbec není. Je to o strachu z precedentu. Pokud by se prakticky přiznalo teoreticky jasné právo národů na sebeurčení a legalizovalo se to referendem, tak okamžitě následuje Skotsko, Baskicko, Katalánsko (obě posledně jmenované v současném Španělsku), patrně Bretaň, Severní Itálie (Padovie) a Benátsko, Slovenští Maďaři by si mohli udělat referendum o připojení k Maďarsku), Belgie by se zozpadla na Vlámskou a Valonskou část, nacionalističtí Moraváci by jistě zahájili kampaň (i když v současnosti by asi referendum nevyhráli). Prostě celá Evropa by se nám jaxi rozsypala. No a v USA už dlouho laškuje s referendem Texas, které tuto možnost má dokonce ve smlouvě o připojení k USA (a jakákoli zmínka vyvolává hysterii v Bílém domě). Čert vem právo a demokracii, dnešní vládci a politici prostě nemohou připustit nějakou vůli lidu vyjádřenou demokracií nebo čímkoli jiným.

2 1
možnosti

Národní fronta měla v roce 1986 mandát od 99,2% obyvatelstva. Proč jsme vlastně demonstrovali, když jsme byli tak spokojeni? Nebo že by to bylo těmi ruskými tanky?

2 0
možnosti

Možná by nebylo od věci připomenout fakt, že nejprve byl v rozporu s ukrajinskou Ústavou (jakkoli tato impeachment umožňuje) svržen ukrajinský prezident. Znamená to snad, že tzv. "opozice" (ať už si pod tím představíte kohokoli) porušovat Ústavu smí a někdo jiný ne? Zřejmě ano...

Inu, co je dovoleno Bohovi...

4 1
možnosti
Foto

Jenže tento prezident  (Janukovyč) je stále jediným legitimním prezidentem Ukrajiny (jeho volbu uznal i Západ).

Že Západ porušil všechny dohody s Janukovyčem, které s ním udělal (naposledy tu o předčasných volbách) je jaksi vedlejší.

Viníkem všeho je přece Putin!

4 1
možnosti

J59a63n 16D33l71o53u92h24ý

18. 3. 2014 8:41

Z diskuse vyplývá, že Mnichovská dohoda vlastně byla legální ;-)

3 0
možnosti

V61l80a33d93a 75M23u51s22i66l

18. 3. 2014 10:14

Pane Dlouhý, o   celkovém postupu při Mnichovu toho lidé moc nevědí. Francoie byla vázána vojenskou púomocí jen za situace, že Angli vstoupí do války....

    Ego  quito  consolare cupio

0 0
možnosti

nebezecny precedens - ano ale pro zeme, ktere neuznavaji a nepovoluji svym obyvatelum svobodne se vyjadrit v referendu. Ta ustava o ktere pisete se stala carem papiru v dobe, kdy se hlasovalo v jejich parlamentu pod pohruzkami a hlavnemi samopalu. a potom - pokud vim tak ustava nedela lidi, ale lidi delaji ustavu,  stejne tak jako tvori i stat - protoze stat bez lidi prestava byt statem. No a to, ze je na Krymu ruska armada - dosud nikdo nepredlozil relevantni dukaz - porad jsou to jen slova a domnenky a vypocet pravdepodobnosti. Ostatne neni tak slozite se podivat na ony zpravy o tom navysovani ruske armady na jejich zakladny - jednou napisou ze je na Krymu tricet tisic ruskych vojaku, potom pisi ze najizdi dalsi vojsko a pak se objevi informace ze je na Krymu uz 22 tisic vojaku. Jestli vy na to mate dukaz ze tam jsou pak se vam omlouvam, ale jestli cerpate jen z nasich medii - pak je to blabol!

7 4
možnosti

ale to přinesla i ruská média !!!! - akorát že to nebyla ruská armáda, ale armáda bez indícií

1 0
možnosti

můj názor je takový. Je to především vůle lidu, vůle většiny. Na druhou stranu by mě zajímal názor autora na etnické čístky vyvolané v bývalé Jugoslávii albánskými teroristy vycvičenými CIA (dohledatelvé v dobovém tisku) následné humanitární bombardování civilistů, separace Jugoslávie a ukradení Kosova. A následná instalace největší USA základny v regionu.

7 2
možnosti

Přečetl jsem první odstavec a odešel zvracet. Ano referendum nebylo vyhlášeno dle ukrajinské ústavy. Podle téže ústavy nemůže  být president odvolán parlamentem (alespoň to jsem četl od nějakého právníka specializovaneého na mezinárodní právo...).

11 2
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon