Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Josef

18. 12. 2007 17:27
České Ekonomické Zásoby

Plně souhlasím s Vaším článkem.

0 0
možnosti

antizel

20. 11. 2007 19:23
problém je v monopolu

svého času byl gigant ČEZ připraven na rozdělení na několik částí, oddělila se přenosová soustava, prodej ...

a pak přišli k moci socani a vše šlo do háje - vytvořil se moloch se zdáním konkurence    a  socani mohli z dividend vylepšovat  schodkový rozpočet o pastelkovné ... aby je lidi zase zvolili

výborná finta se povedla ČEZu - dali na trh 10% své produkce el. a cena krásně vyskočila nahoru

to je jako by pekař široko daleko jediný hodinu před zavírací dobou a s 50 lidmi ve frontě - prohlásil - mám posledních 5 chlebů a prodám je tomu kdo dá víc !!

za kolik ten chleba asi prodá? Nebo dostane přes hubu?

0 0
možnosti
KD

divilek

20. 11. 2007 8:31
Obavám se, že přiměřený zisk z podnikání

vypadá jinak. Poctivý podnikatel bohatne poměrně pomalu a to se o ČEZu říci nedá. Navíc čím více lidé šetří, tím více platí - viz vodárny - musíme zdražit, protože lidé začali vodou šetřit, a my nemáme ani na režii. Je bláhové se domnívat, že monopol se spokojí s přiměřeným ziskem, zvláště když z toho má dividendy už léta mizerně hospodařící stát, který díky tuposti politiků napříč celým politickým spektrem jásá nad každou korunou, která mu padne z nebe jako nepatrná záplata za peníze prošustrované neomezeně omezenými politiky... Rv

0 0
možnosti

Spotřebit proudu

16. 11. 2007 0:25
Gauner Kalousek a jeho ČEZ

0 0
možnosti

rozum

15. 11. 2007 23:51
hruškojablko...

Pokud máme zhruba 3,5x menší průměrný plat, než skopčáci je jedna věc, na druhé straně dobrá polovina tkzv. socek (vč. poslanců i vrcholných politiků) bydlí v bytech s regulovaným nájmem, což znamená, že platí tak asi 10x méně za činži, než němci. Jóó, ti co platí srovnatelné a světové ceny zase nemaj průměrné platy, že....Ale to je asi nad vaše chápání...Plácejte raději něco o Paroubkovi...třeba, co měl k obědu a tak...Rv 

0 0
možnosti

Honza

15. 11. 2007 20:19
Dneska velmi slabe..

Mimoradne slaby clanek, z neho to levicactvi uplne sala :) Ukolem akciove spolecnosti je jaksi maximalizovat vynosy pro vlastnika, s tim se, pane Polanecky, jaksi nic neda delat. A i pokud by se nakrasne stat rozhodl, ze vlastne takovy zisk nepotrebuje, tak mu minimalne hrozi zaloba od minoritnich akcionaru. A mimochodem, co vam vlastne brani se taky "napakovat"? Ja sem letos dividendy taktez bral ;-)

0 0
možnosti
K

kion1

21. 11. 2007 17:37
Re: Dneska velmi slabe..

Jde o to,že ČEZmá monopol!!!;-DKonkurence 4-5 podniků neprovázaných s ČEZ,by bylo řešením.To jste tak hloupý???

0 0
možnosti

cb

15. 11. 2007 18:56
Vidim

ze blogovat muze kdejaky idiot.

0 0
možnosti
VP

vojcek_p

15. 11. 2007 22:05
Re: Vidim

ano, i Vy můžete.

0 0
možnosti

mira e

15. 11. 2007 16:17
CEZ je jako ohen-

 mohl to byt dobry sluha, zatim se z nej stal zly pan.  Smutne je, ze klesti na ten dobre horici ohen neprikladaji manazeri, ale lidi, kteri byli zvoleni jako zastupci obcanu ve volbach. Tim, jak se dostali do jinych platovych kategorii, hodili ty chudaky, co je volili - NAS- pres palubu a ted usilovne prikladaji, aby mela jedna firma hoooodne velky zisk. Za tim vidim pouze VELKOU DOMU- ochotny zet byvaleho ods ministra, nominovany CSSD eurokomisarem Spidlou jako zaruka ze z miliardy korun, kterou si odnese z korupcne-motivacniho programu, se ochotne rozdeli. Jak rikal feldkurat Katz: To se nam to zije, kdyz nam lidi pujcujou.

Spotrebitele ale nepujcujou, jenom lejou prachy do bezedny studny, ze ktere pak tecou finance na vsechny strany, myslim politicke. Pak staci par novinaru a financnich analytiku a program, jak umele a nade vsechny meze zvysovat zisk a ceny akcii a z CEZu je stredoevropsky sampion a my blbecci abychom se radovali, ze muzeme dotovat tak uspesnou firmu.

0 0
možnosti

Kenny

15. 11. 2007 14:11
Pane Polanecký

Abyste neříkal, že mám ze všech Vašich článků mindráky, tak tentokrát s Vámi musím ohledně ČEZu v podstatě souhlasit. Takže vidíte, že nemusíte psát  pořád jen o Paroubkovi .

Jinak musím též dát za pravdu všem komentářům Vašeho častého oponenta Bedřicha (např.ohledně výše zisku).

0 0
možnosti

saturnin

15. 11. 2007 14:05
Jsem hrdý na to, že se ČEZu tak daří....

Nakoupil jsem akcie, tak se těším na ty miliony, až je prodám. To mě zas budou tížit kapsy !!

A ty Bedřichu nebuď tak hrubý !! Já vím, že pamatuješ ještě, jak jste svítili doma loučí, ale to neznamená, že budeš nadávat. A jestli jsi fanda socanů, tak Ti prozradím, že Paroubek pořádá v sobotu velkej mejdan. Tak můžeš jet a pořádně se nacpat !! R^VR^  

0 0
možnosti

Bedrich

15. 11. 2007 14:23
Re: Jsem hrdý na to, že se ČEZu tak daří....

Kdepak loučí. Já pamatuju ještě svícení ohněm v jeskyních. V sobotu mám lepší program.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon