Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Možná to bylo dobré pro snížení dluhu, v žádném případě tato vláda nebyla ani trochu pravicová a já volil a chtěl pravici, ale to v ČR už nemáme, jsou buď strany vládní tzn. u koryta nebo nevládní tzn. mimo (proto se teď všechny strany tak rozčilujou, že nemůžou pokračovat v rozkrádání státu, když tam nejsou). Navíc, rating žádné agentury mě nezajímá narozdil od toho, že mám vyšší celkové odvody státuj jenom proto, aby se nějak snížil schodek rozpočtu, za který v tomto státě může jenom mizivý zlomek lidí, co u těch koryt byli...

0 0
možnosti
AV

A18n36n62a 72V30e42s70e14l88á

31. 7. 2013 10:15

Ročně se rozkrade politiky kolem 200 miliard, naší lidé šetří a rozkrádá se pořád stejná částka. Zdražení DPH, solární daň. Státu se to vrátí. Nevidím důvod proč utrácet v ČR a nevidím důvod proč nebydlet raději někde venku . Nevidím důvod proč raději neplatit téměř žádnou daň, když to dělají bohatí , proč by to neměli dělat chudáci.

4 0
možnosti
PS

Jak jste prosím došla k číslu 200mld?

0 0
možnosti
EF

;-D trochu natvrdlej, ne? Mate evidentne problem s chapanim psaneho textu...

0 0
možnosti
EF

;-D Vy jste psal zpravy do Televiznich novin pred rokem 1989, ze?

0 1
možnosti
EF

Pardon, to patrilo soudruhu nize...

0 0
možnosti
EF

Už tu zase "levičáci" kvičí nenávistí, záští, svojí hloupostí a malostí. ČR dostala skvělý rating, ale oni místo toho, aby to uvítali, tak rudnou zlostí a na vše plivou... Teď mají zkažený celý týden ;-D... ČESKÝ rudoLEVIČÁK po pozitivní zprávě pro ČR --->;-O

5 8
možnosti
JV

J46a18n 84V63e73s30e48l90ý

30. 7. 2013 17:28

;-D;-D

Oslovení pátým pádem se píše u vlastního jména autora s velkým prvním písmenem. Správně by mělo být Rudo, levičáku! :-P

Otázkou je proč nám přidali jen jeden stupínek, proč jsme nedostali více. Snad ne proto, že v růstu HDP jsme v našem okolí úplně nejhorší a to nejen za loňský rok. I letos to vypadá, že všichni naši sousedé na tom budou lépe...

Takže říkáte "Úspěch Nečasovy vlády"?

19.11.2012 Česko ostrůvkem recese a zmaru: Česká ekonomika klesá již čtvrté čtvrtletí v řadě a za celý letošní rok zřejmě vykáže pokles přesahující 1 % HDP. Tento fakt samozřejmě vládnoucí strany přisuzují světové krizi. Zcela však opomíjí statistické údaje přicházející z okolních zemí, které hovoří – byť o nepatrném – ekonomickém růstu, čímž se vládní teorie vyvrací.

16.05.2012 Výkon české ekonomiky skončil v prvním čtvrtletí podobně špatně jako v Maďarsku či Itálii. Naše země je nyní mezi nejhoršími v Evropské unii. HDP poklesl meziročně i mezikvartálně o jedno procento, což všem vyrazilo dech – čekal se mírný růst. Okolní země přitom vykázaly vzestup, německá ekonomika například vzrostla o 0,5 procenta. Odhad zveřejnil Český statistický úřad. 07.01.2013 A zde máte čtvrtletní trendy. Nevím, co vidíte vy, ale zatím se do pérdele řítíme s největším zápormou derivací my. A v mínusu jsme taky jen my. http://img.ihned.cz/attachment.php/570/45069570/BoAbfEkDWOFceQaUdMqtlp86nV4KhGIN/EK01_11.gif Takže skvělý rating a puknou vzteky, viďte soudruhu! :-P

4 4
možnosti
JB

ODS šla do voleb s tím, že sníží zadlužení, ale nebude zvyšovat daně. Že to prý umí každý idiot, snižovat schodky pomocí vyšších daní. Ano, pokud by chtěla ODS splnit program, musela by udělat reformu mandatorních výdajů. Podobný program hlásala TOP i VV. Dohromady měli 118 mandátů, tedy nejsilnější koalici od revoluce! A proběhla reforma mandatorních výdajů? Ne, jen sem tam dílčí změny. Jediné, co koalice uměla je zvedat daně. Takže jsou to idioti, jak sami sebe označili, a hlavně zrádci pravicových myšlenek a podvodníci. Jsou země, které opravdu skoro celý dluh během pár let splatili za cenu opravdu drsných opatření, jako např. Pobaltí. ODS dostala mandát na tuto cestu, která ale opravdu nemusela být tak tvrdá, nepotřebovali jsme snížit výdaje o 50 a více %, ale jen cca o 10! Ale ani k tomu nedošlo.

Ratingy neoznačují nic jiného, než jaká je předpokládaná návratnost půjčky danému státu. A je jasné, že díky malému zadlužení je u nás dobrá šance, že nezkrachujeme do 5, či 10 let. Ale pokud si budeme půjčovat ročně i těch maastrichtských 3 % navíc, tak za těch 10 let opravdu nebudeme mít takový rating jako dnes! Rating vůbec nehodnotí ekonomické zdraví státu. Viz USA, které mají vysoký rating jen proto, že si půjčují v USD a tak nemají problém vrátit jakoukoliv půjčku, jelikož si USD mohou v nejhorším natisknout!

Prostě vše v článku špatně. Kdysi jsem si myslel, že Ruda je pravičák, ale on hájí fašistické, tedy levicové strany, ODS a TOP. 

Největší zločin Nečase je to, že prohýřil historickou šanci k opravdovým reformám. Zdravotnictví, policie (máme několikrát více policajtů a strážníků, než komunisté, ale na ulici skoro nejsou vidět), penze, doprava ...

12 1
možnosti
EF

Stacilo napsat bla-bla a vyslo by to obsahove stejne ;-D

0 4
možnosti
RM

Pan Polanecký má zjednodušující přístup k poznání, neklade si otázky komplikující jeho nadšený názor na vládu, kde nebyl žádný ekonom. Bylo to bohužel zřejmé. Že patříme mezi nejrychleji se zadlužující státy v E (r. 2010 tvořil státní dluh 35% HDP a nyní již 45%), máme nezaměstnanost cca 550 000 evidovaných,  ohromnou podinvestovanost ekonomiky, jediní v regionu jsme v hospodářském poklesu ... to už je jaksi nepodstatné, Hlavně že máme dobrý raiting.

Doporučji statistiky Eurostatu a například tento článek amerického ekonomického časopisu Forbes: http://www.blisty.cz/art/68729.html. Věřím, že panu Polaneckému se nezhroutí jeho zjednodušené vidění světa. Takže více studovat, méně psát, chlape !

11 3
možnosti
OH

To už je opravdu projev těžkého zoufalství v obhajobě milované strany.

V diskusi je tolik argumentů, že je zbytečné je znovu vypisovat, ale myslím, že argument o našem ratingu A1 již od roku 2002je hodně silný, stejně tak, že rating je důležitý pro investory, ne pro občany státu.

Pane Polanecký, pěkně prosím, začněte být trošku sebekritický (nebo kritický i k milované straně). Už je to prostě únavné, stejně jako vaše strana. Rozumný člověk přizná chybu a poučí se z ní, A rozumná strana by se také měla poučit a zbavit se šmejdů a ne je odměňovat. Teď by měli podpořit úřednickou vládu a doufat, že do voleb svými blogy usměrníte znechucené voliče aby se vůbec ODS dostala do nové vlády po volbách.

7 5
možnosti
EF

ČESKÝ rudoLEVIČÁK po pozitivní zprávě pro ČR --->;-O

1 1
možnosti
Foto

Z jakých zdrojů čerpáte, že tvrdíte tak přesvědčivě o nejstrašidelnějším dluhu, jaký kdy kterákoli politická reprezentace vytvořila? Jen jestli se jen moc nekoukáte na televizi a nečtete blesk. To co předvedli, není žádný zázrak, ale podle všech faktických výsledků je to téměř maximum možného. Mohlo to být lepší, to je jasné, ale to se na to koukáme z venku a nevidíme na všechno z blízka. Pokud hodnotíte všechno pouze z toho co se napíše, tak vás chápu, ale nechce se mi věřit, že si myslíte, že lidé z levice nekradli, nekradou, nejsou nastrčení ve firmách za prachy atd.. Jsou tam uplně stejně jako ty z pravice. Vždy po volbách se to dělo a děje. Dokut to nebude tak, že všechno kolem parlamentu a senátu bude funkce čestná, tedy neplacená, nebo odměny půjdou v plné výši na charitu a zůstane jen náhrada výdajů, tak se to nikdy nezmění. Pokud by takový návrh byl přednesen, viděl by jste, že i lidumilové komunisti a odboráři v parlamentu a senátu by se zhrozili a prchli. Je to dobrý kšeft tam být a být u zdroje, ať jste levej nebo pravej, tak nebuďte tak prudký, aby Vám nakonec nepopravili někoho známého, nebo blízkého. Nikdy nemůžete vědět, kdo jak za prachy reaguje.

4 1
možnosti

"Je to dobrý kšeft tam být a být u zdroje, ať jste levej nebo pravej..." To je fakt, nicméně je dobré připomenout, kdy první státní dluh vznikl. Ano, bylo to za vlády V. Klause, v r. 1997 bankrotovala státní kasa. "Balíčky" nestačily. Následně padaly banky atd. Současný balast nastartovala naše pseudopravice.

2 0
možnosti
KS

Lidi nedokážou změnit svou optiku. Vidí např. toto: vláda si před odchodem rozdělila půl miliardy. No to je pořádná hora peněz, za to bych si mohl koupit to a tamto a tohleto. Státní rozpočet přesahuje bilion korun a půl miliardy je kapka v moři. Jistěže je to lumpárna, ale je potřeba podívat se na čísla komplexně. Zvýšení ratingu nám ušetřilo ročně asi dvacet miliard. Když si to převedeme do "lidštějších peněz", tak státní rozpočet je sto tisíc korun korun. Z toho nám vláda na úrocích ušetřila dvacet tisíc korun. No pěkná úspora. A při odchodu si rozdělila pět set korun z těch sto tisíc.

4 1
možnosti
JV

J39a56n 10V13e10s25e17l53ý

29. 7. 2013 11:33

Ach jo, to jsou demagogické počty. Rv1 bilión (přesněji 1,7 biliónů) a 20 miliard, to je něco přes procento. Takže u těch vašich 100 tisíc se laskave neohánějte částkou 20 tisíc ale 1-2 tisíci. Pak to bude teprve dobře! :-/

3 2
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon