Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Místo hráčů povolejte bulvární novináře

Umírající kobyla kolem sebe kope. Stará známá pravda. Potrestanými jsou ale paradoxně fanoušci.

Nová reprezentaceFotomontáž: Rudolf Polanecký

O našem národu se říká, že je v něm deset milionů fotbalových trenérů. Člověk ale nemusí být trenér, aby viděl, že český fotbal začíná silně upadat. O tom, že Petr Rada nezvládá roli reprezentačního trenéra se už napsalo víc než dost a dnešní odvolání z funkce je jen logickým vyústěním neslavných výsledků.

Není to ale jenom trenérova chyba. Hráči jakoby procházeli útlumem, nejsou schopni na hřišti nic kloudného vymyslet od té doby, kdy z repre odešel Jan Koller. Stále stejná zažitá hra, dlouhý nakopávaný balon, jenže ejhle, Honza Koller tam už není.

Týmu také chybí kvalitní středová řada, chybí dirigent hry. Takový hráč jako Pavel Nedvěd nebo Tomáš Rosický. Pavel Nedvěd už s předstihem ukončil kariéru a Tomáš Rosický se snad konečně dostane mezi zdravé hráče.

Z posledního dvojutkání jsem viděl tři poločasy. Hra proti Slovinsku byla naprosto bez nápadu, impotentní. Proti Slovensku zahrál nároďák o třídu lépe, snažil se, bojoval, ale chyběla finální přihrávka a hlad po gólech. Škoda nastřelené tyče, strhnout vedení na svou stranu, těžko by se Slovákům vyrovnávalo. Ale občas se to tak sejde, že tým má snahu, ale zároveň snad až neskutečnou smůlu.

Reprezentační povinnosti skončily a několik hráčů se vydalo na společnou večeři. Podle kapitána týmu Tomáše Ujfalušiho si hráči chtěli vyříkat tento nepovedený dvojzápas. Kdo kdy hrál fotbal, třebas i jen obyčejnou Hanspaulku ví, že to není nic neobvyklého. Navíc se naši reprezentanti vidí jen několikrát do roka, když pracují v klubech po celé Evropě.

Bulvární deník Blesk přinesl zprávu, podle níž prý reprezentanti oslavovali za přítomnosti prostitutek. Aféra byla na světě. Co si to vůbec ti reprezentanti dovolují? Co dokáže bulvár netřeba snad připomínat. Honba za senzací, za skandálem, novináři neštítící se vůbec ničeho včetně úplně vymyšlené informace, jen aby bylo možno zaplnit titulní stranu dvoupalcovými titulky a zajistit si prodejnost.

Kde je pravda, zda ji má Tomáš Ujfaluši nebo Blesk, nevím. A upřímně je mi to prakticky úplně jedno. Proti bulváru není obrany. Popřete vymyšlenou zprávu a bulvár si hned vymyslí něco jiného. Hráči se nedopustili žádné výtržnosti. Bylo už po jejich zápasech, jejich reprezentační povinnost skončila a jestli šli do baru ve svém volném čase, to už by nemělo nikoho zajímat včetně toho, s jakou společností, pokud nejde o porušení zákona, se baví.

Samozřejmě, na "flamendrech" si teď mnoho lidí bude vylívat svůj vztek z toho, že reprezentace neuspěla. Včetně fotbalového svazu. Ten dnes podle očekávání odvolal trenéra Radu. Nakonec to ale Svaz vzal zgruntu. Vyhodil celý realizační tým a vyřadil z reprezentace šest hráčů, kteří podle bulváru byli v baru. Jediný, koho z repre jen tak vyřadit nelze je gólman Čech, který má tu výhodu, že i kdyby flámoval s ostatními hráči, tak bez bez helmy ho nikdo nepozná.

Kapitán týmu Tomáš Ujfaluši se před zasedáním Svazu vzdal reprezentace, totéž zvažuje i jeho parťák z obrany Jankulovski. Místo mobilizace na zbývající zápasy, aby se naše reprezantece pokusila urvat účast na Mistrovství světa najednou Svaz ukazuje svou nevlídnou tvář, a to na nesprávném místě.

Koho chtějí nominovat ve zbývajících zápasech, když postaví "mimo službu" skoro polovinu týmu? Jde o pouhý alibismus vůči fotbalové veřejnosti ze strany vedení fotbalového svazu, které by mělo být rozprášeno úplně stejně jako se to stalo s reprezentačním realizačním týmem.

Najednou se trestá přísně. Kde byly podobné tresty při úplatkářské aféře? Ve Francii se nemazali se slavným Olympicem Marseille, v Itálii dopadl podobně Nedvědův Juventus a u nás? Zase jen alibismus. Jakmile došlo na možnost, že by měla být potrestána Sparta, tak najednou bylo vše neprůkazné a jediným týmem, který byl stižen opravdovým trestem, byl malý a neslavný klub.

Nedávná aféra opět na Spartě. Dělobuch hozený domácími fanoušky zranil podavače míčů. Trest byl spíše výsměch. Čtvrtmilionová pokuta pro tým s rozpočtem přes čtvrt miliardy a na tři zápasy zavřené tribuny za brankami. Prý Svaz nechtěl trestat slušné fanoušky...

Jaký by asi byl trest pro tým, který by se nejmenoval Sparta Praha? Je to už pár let, co se stal na pražské Bohemce podobný incident. Dělobuch hozený z hlediště dopadl nedaleko brankáře Jánoše. Nechci zesnulého gúolmana obviňovat z nafilmování zranění, i když tenkrát tomu vše nasvědčovalo. Trest byl jednoznačný. Kontumace zápasu a zavřené hřiště.

Do vedení fotbalového svazu by měli přijít noví lidé, kteří budou měřit všem stejně ať je to Sparta nebo Kotěhůlky. Reprezentace by měla nominovat trenéra, který bude mít u hráčů autoritu a snažit se nominovat to nejlepší, co je k dispozici, aby se nároďák mohl ještě o Mistrovství světa porvat.

Pokud bude platit nesmyslný trest pro hráče za jejich "flámování" ve volném čase, tak ať současné, ještě neodvolané vedení svazu povolá na zbývající zápasy bulvární novináře z Blesku. Určitě nahradí hříšníky takovým způsobem o jakém se nám, fotbalovým fanouškům, ani nesnilo.

Mé články přebírají servery www.eportal.cz, www.nazorne.cz a www.ceska-media.cz

Autor: Rudolf Polanecký | středa 8.4.2009 16:31 | karma článku: 35,57 | přečteno: 4940x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

Ministr financí Andrej Babiš má vážný problém. Jeho farma Čapí hnízdo je silně podezřelá z dotačního podvodu.

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12 | Přečteno: 1962x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Pedofilní obohacení evropské kultury

Takzvaní sluníčkáři prohlašují, že příliv islámských migrantů znamená obohacení evropské kultury. Myslí to vážně, bohužel.

8.2.2016 v 11:17 | Karma: 43,41 | Přečteno: 3134x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

"Čekáme, že až skončí válka, vrátíte se domů," řekla německá kancléřka Angela Merkelová na adresu migrantů, kteří zaplavili Německo.

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14 | Přečteno: 2412x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

Hackeři zveřejnili další várku ukradených mailů ze schránky premiéra Sobotky. Znovu se ukazuje, že boj proti kvótám ze strany vlády byl jen naoko.

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89 | Přečteno: 1814x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Zelená Simone Peter: Sexistická a rasistická obálka Focusu

Ostrá kritika s nařčením ze sexismu a rasismu padla na dvě přední německá periodika - Süddeutsche Zeitung a Focus.

14.1.2016 v 9:30 | Karma: 39,47 | Přečteno: 764x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon