Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma.:-)

1 0
možnosti
PV

Vážení, kteří nadáváte na myšlenku převzetí dolu státem - maličko zapomínáte na to, že STÁT platí sociální dávky nezamětnaným. To je rozdíl oproti všem soukromníkům. Soukromník do zisku či ztrát píše jen své obchodní výsledky a mzdy svých zaměstanců. Ale stát má ve výdajích i dávky pro nezaměstnané, kteří by v případě pokračování práce tyto dávky nepobírali. Takže se může stát, že skutečně bude výhodnější, aby stát firmu provozoval dále, i s nějakou ztrátou.  

Tím nechci říkat, že je to tak pokaždé a že to tak je v tomhle konkrétním případě. Jen chci říct, že i  tato alternativa se musí propočítat a zvážit a že skutečně mohou být případy, kde je pro stát výhodnější.

2 1
možnosti
DK

D24a54v74i58d 58K51r12á24l

23. 9. 2013 10:43

přesně, bakala vytáhl zisky, ale nezaměstanní zůstanou na bedrech státu.

0 3
možnosti
DM

Jenze tretina naroda je dementni a bude socany volit. To je nevyhoda demokracie s rovnou vahou volebniho hlasu :-(

7 2
možnosti
Foto

nejsem zrovna socan, ale poznámka o nevhodnosti rovného hlasovacího práva....základního kamene demokracie....dělá dementa z vás (a klidně mě smažte).

A je to i důvod proč je SSO vnímána jako strana nacionalistických exotů...tohle pustit k moci? Ne díky....jako osvč logicky volit levici nepůjdu, ale rozumím, že dělník od pásu nebo děda na vejminku pravici stejně logicky volit nebude.

Kdo má trochu zdravého rozumu vidí, že pouhé levopravé běsnění nic neřeší....slušnost bez zlodějin ano, lhostejno jestli vlevo či vpravo (ač bych raději vpravo). Arogance je důvod proč se SSO nechytá (nebo aspoň jedním z hlavních)Rv

4 0
možnosti
PB

P55a32v21e64l 47B46a23c15í38k

22. 9. 2013 20:56

Solidarita je vždy z cizího z vlastní kapsy je to charita, tedy dobrovolně!;-D

1 0
možnosti
JP

solidarita je DOBROVOLNA pomoc clenum skupiny, se kterou nejakym zpusobem soucitim ... s horniky nikterak nesoucitim, do zadne jejich "skupiny nepatrim", a dobrovolne jim nehodlam dat ani korunu.

4 0
možnosti
Foto

Jen bych doplnil - za Bakalovo diletantství při řízení dolu nemůže levice, ale pan Bakala osobně. Očekával bych, když někdo zprivatizuje státní majetek, ať již přes prostředníky, nebo přímo, že chce firmu dlouhodobě provozovat. Ne jen vysát, uhlí vybrakovat a důl zasypat, jako p.Bakala Rv

2 17
možnosti
Foto

Macku, vy jste fakt stodukát. To dělá ten kolotoč... Podle vás jsou zásoby nekonečné a... darmo mluvit. Bakala určitě může za světovou cenu uhlí a náklady na těžbu v kilometrové hloubce. Ale brzy se dočkáte. Stát povedou diletanti vám podobní, tak se dočkáte ráje na zemi a jen budete s otevřenou h.. pusou čekat na létající pečenou drůbež.

16 1
možnosti
Foto

Tak především pro levici neexistují cizí peněženky. A když už, tak je otázkou, komu patří peníze v té peněžce. Vytloukačům nadhodnoty určitě ne. Levice odpovídá, že patří lidu. A co na to ústava: Lid je zdrojem veškeré moci ve státě.

1 12
možnosti
RH

Lid ale není levice..

5 0
možnosti
PK

Jakákoliv vládní či krajská solidarita - levicová či pravicová - je i z Vašich peněz. Jde jen o to, nalézt kompromisní řešení. Těžko tady laici mohou posoudit, jaká bude budoucnost, jak dlouho bude US vláda dotovat vývoz amerického uhlí, kolik z ohrožených je jiného státu než ČR (Slovensko, Polsko) a desítky dalších otázek ...

0 0
možnosti
JJ

Solidarita je vždycky dobrovolná. Jinak to není solidarita, ale diktát.

1 0
možnosti
DK

D83a25v97i28d 87K40r51á25l

22. 9. 2013 17:29

a že jsi takhle nepsal, když se z cizích peněženek zachraňovaly banky.

4 0
možnosti
BT

protože v bance jsou hlavně peníze klientů a ne bank...to je něco jiného

1 1
možnosti
BT

Já nejsem odborník a ekonomie hovoří jasně, má stát cpát peníze do něčeho co nefunguje....to ať dají horníkům na podporách a rekvalifikační programy. Když jsem v létě byl na exkurzi na Landeku v Ostravě, říkali kolik horníků 0 Polska pracuje v OKD, cesta je jasná poslat je domů a zaměstnat naše lidi...

5 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon