Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Víte ono porovnávat jen ceny je stejně zavádějící , jako řešit nezaměstnanost. Porovnáváte ceny před 20-30 lety-v té době byla většina výrobků jako auta a elektronika  luxus , porovnání s průměrným platem je už úplně mimo, protože se změnila struktura výdajů: když dnes dá rodina polovinu příjmů na splátku 30-ti leté hypotéky , tak je to pořád dluh!!!

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

"Nevšiml jsem si, že by někdo byl kvůli svému přesvědčení či názoru vyhazován z práce, jeho děti ze škol nebo že by byl problém dovolat se svých práv. Nejsou zde žádné politické procesy..."

No, pane Polanecký, ono záleží na tom, jak se díváte. Já jsem si např. všiml, jak byl z práce vyhazován p. Bátora, nebo jak byl pronásledován p. Hučín. A jak je obtížné dovolat se svých práv, o tom slyším takřka denně.

10 2
možnosti
LH

Ono se to špatně vysvětluje lidem jako je pan Polanecký.Ano politické procesy nejsou, za to se ale ve firmě nemůžete zmínit o tom co by bylo potřeba napravit či zlepšit.Za komunistů jsme jako dělníci požadovali na fabrice určité věci a když se to vzalo přes ROH, tak jsme všechno prosadili.Dneska na to má podnikatel jedinou odpověď " když se vám to nelíbí můžete jít", to v lepším případě, v tom horším vás další měsíc propustí (také mám s tím vlastní zkušenosti).

A jeden příklad za všechny.Dcera pracuje ve státní firmě, která má na autech slogan DNES PODÁTE, ZÍTRA DODÁME.Zeťák po zkušenostech lidí od nich z práce, to pozměnil na DNESKA PODÁTE, TÝDEN HLEDÁTE.Dcera to řekla mezi spolupracovnicemi a druhý den si ji už volali na kobereček s tím, že ji na půl roku snižují osobní ohodnocení a pokud se udělá nějakou chybu, tak na hodinu letí.

Takže dneska to není o politice, ale o přístupu zaměstnavatele k dělníkovi.Už vás nezavřou, ale vyhodí a tom regionu neseženete práci, protože budoucí zaměstnavatel chce vědět kde jste před tím pracovali a hned telefonuje na minulé místo a to víte, že minulý zaměstnavatel vás IHNED pomluví.

Což za komunistů nešlo, protože i disidenti práci sehnali i když třeba v kotelnách a nebo v pivovaře , viz Havel.

7 1
možnosti
AK

Ano, komunisté patří minulosti a kapitalisté současnosti.

Nemyslím si ale, že není co řešit.

Vymahatelnost práva, fungování státní správy a její efektivnost a další a další věci.

Pokud jsou s tím lidé nespokojeni - a právem - neznamená to přece, že jsou komunisté nebo že mají odjet do Koreje.

7 0
možnosti
JP

Konečně Vám mohu dát také karmu.

2 9
možnosti
Foto

Ještě tak vzpomenout, kolik lidí tu průměrnou mzdu má, že dnes ty rozdíly v platech jsou mnohem větší. A ten argument o barevné televizi, která by dnes stála 90 tisíc, je dosti nepřesný, protože to je o pokroku - v roce 2001 také stál mobilní telefon se základními funkcemi 4 tisíce Kč a dnes by srovnatelný vyšel na 500 Kč. Naši si v roce 1978 bez problémů ušetřili na trabanta a z konce 80.let si pamatuji, že všichni v okolí měli škodovky.

12 2
možnosti
LH

Také by nebylo na škodu připomenout mladší generaci, že tenkrát i když byly spotřebiče drahé, tak vydržely déle.Mým rodičům lednička Calex vydržela 30 let s jednou opravou, mě vydržela také lednička Calex 25 a šla by dál, akorát, že přišla revoluce a tak jsem koupil ledničku s velkým mrazákem.Tato lednička vydržela 10 let a když jsem volal opracáře, tak se divil, že šla ješta tak dlouho, protože dnešní ledničky se dělají s životností 5-6 let.Takže mám další ledničku a už mám strach protože už dochází šestý rok a začíná zlobit.Zrovna tak je to s boilerem.Starý vydržel 22let a jednou jsem vyměňoval topnou spirálu.Tento po 10ti letech začíná téci a to už jsem jednou topnou sprálu měnil.Pračka Tatramat vydržela 20 let (sice poskakovala) než začala téci.Dnešní pračku jsem musel po deseti letech už nechávat znova zavařit.A tak bych mohl vyjmenovat fůru věcí, ketré sice tenkrát byly dražší, ale vydržely déle než dnešní laciné věci.A v dnešní době VŮBEC neplatí čím dražší věc, tím kvalitnější.Vidím to u některých svých sousedů, mají dražší spotřebiče než já a vydržely jim tak o rok či dva déle než mě.

10 2
možnosti
PB

Problém je v tom, že průměrného platu nepobírá ani 35 procent zaměstnanců. A zapoměl jste popsat ceny vody nebo uhlí, a také ceny nájmů nebo lístků MHD.

Celkově čistý populizmus jako oni.;-)

11 8
možnosti
Foto

Pane Bacík, co se týče životní úrovně, tak jsme cca 37 !celosvětově! Myslíte si že je to málo?

4 4
možnosti
HM

demokratický komunismus je totální nesmysl ...Státní bezpečnost, zadrátované hranice, zneužívání školství, justice i zdravotnictví. Totalitní ideologie se nemohou změnit .Komunisté to velmi dobře vědí. Vědí, že samo odstoupení od slova "komunistická" by je dostalo do potíží, protože by ztratili výlučnost parazitujících kritiků bez zodpovědnosti. Proto budou dál urážet a budou dále ničit demokracii.

karmaR^

8 11
možnosti
JM

Hezky clanek a vidim, ze na 1.Maje soudruhy hezky rozdivocil. ;-)

Jak patrno, je jeste porad hodne budto komundiru, nebo alespon lidi, kterym smrad a teplicko za ostnatym dratem vyhovovaly lepe, nez zivot v demokracii a svobode.

Zajimave, ze u nas v Kanade je tech prvnich velice malo. No, snad to tam u vas pomalu vychc... - pardon - vyhyne.....

12 10
možnosti
JD

J90i79ř93í 21D31r97á19č

1. 5. 2013 21:12

Mno kde jsou ty časy, kdy se na české ekonomické emigranty hledělo málem s úctou:-) O zdrhnutí do Kanady či USA s jejich primitivním sociálním systémem ala "nacpi si bříško co nejrychleji" dnes již takřka nikdo nestojí. Mladí zůstávají daleko radši v kulturnější Evropě:-):-)

7 6
možnosti
Foto

První učebnice ekonomie vydaná v češtině (Drozd Zásady vědy o  státcích) definovala ekonomii jako vědu, která má přispět k zevšeobecňování blahobytu.

A to se jaksi nedaří, ten koláč zůstává od r. 1989, s tím rozdílem, že  na 5 multimilionářů případa 50 000 sociálně vyloučených.

12 16
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon