Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dan

27. 12. 2007 15:21
bankrot

Dobrý den - pokud bude příští rok možno vyhlásit osobní bankrot - možná by to bylo řešení http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika.asp?r=ekonomika&c=A051026_155649_ekonomika_maf

0 0
možnosti
MB

ma.bre

21. 12. 2007 17:20
"Každý slušný člověk má svého bezdomovce"

Dala jsem to úsloví do uvozovek, ale myslím, že tak to má být - někdo podporuje souseda, někdo některou nadaci a někdo psí útulek. Konkrétní záležitost, kterou jsem si vybrala jako prioritní, kromě povinné sociální solidarity, která je podle mne příliš vysoká a nekonkrétní.

A zajímáme se o své bližní. Pane Polanecký, nevěřím Vám, že je ten příběh pravdivý. Že si vybíráme vždy stejné typy opačného pohlaví, to je známé, takže si Váš kamarád zase vybral stejný typ. Ale nevěřím, když píšete, že je to Váš KAMARÁD, že jste byl tak slepý a nechal ho utopit. Někdy je záchranu potřeba vnutit.

Jaktože jste neviděl, že se Váš kamarád topá v problémech?

0 0
možnosti
VP

vojcek_p

22. 12. 2007 9:19
Re: "Každý slušný člověk má svého bezdomovce"

To jsou moc pěkné kecy. Co asi tak mohl dělat? Zakázat mu se s těma ženskýma stýkat?

0 0
možnosti

luc

21. 12. 2007 15:58
z manželství

odešel oškubán jako slepice a přítelkyně ho vyždímala jak citron.Kam na ty ženský chodí?Teď má od ženskejch pokoj.Aspoň do tý doby,než zbohatne.Vaše snaha pomoct příteli je sympatická.

0 0
možnosti

NaďaD

21. 12. 2007 15:25
není možné

požádat soud o změnu výše alimentů (tady vidím nějaký zmatek, proč se proti zvýšeným alimentům a ještě zpětně neodvolal, když na ně neměl ? a platby úvěru také neměla povinnost spolu s ním splácet manželka ?) Víte, jednorázová pomoc takovému člověku nemůže pomoci, jedině že bude mít na lepší "polévku". Nevím zda by mu pomohlo, kdybych poslala 500,- Kč. Sama jsem důchodkyně a kdyby to mohlo pomoci ráda to pošlu (?), ale jak říkám. Na jak dlouho to vydrží.;-(

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

21. 12. 2007 15:34
Re: není možné

Paní Naďo, bohužel, požádat o snížení mu nepomůže. Alimenty tvoří přednostní srážku ze mzdy. V ten okamžik by ony "peníze navíc" šly zase jinam. On chce pracovat, není to žádný flákač a na podporu jít nechce. Byl by na tom úplně stejně, jen by to vše trvalo podstatně déle.

0 0
možnosti

Jan

21. 12. 2007 15:20
Připojte se k odporu

Není pochyb o tom, že se nacházíme ve stavu ohrožení základních lidských hodnot i svobod pod tyranským podpadkem totalitní feministické ideologie zneužívané státní a soudní mocí, která neváhá používat toho nejhrůznějšího teroru proti lidem, aby z nich postupně udělala bezmocné otroky. Nyní se obrací proti mužům a otcům, aby eliminovala jejich aktivní potenciál a zničila poslední zbytky tradiční rodiny.  Až bude většina z nás zdeptaná, osamělá a bezmocná, nezmůže se již nikdo na odpor vládnoucím elitám v jejich tažení za ovládnutí planety. Přidejte svůj hlas k odporu dřív, než bude pozdě. Můžete tak učinit např. na serveru http://www.k213.cz. nebo http://www.rovnopravnost.cz .

0 0
možnosti

Martin Jirousek

21. 12. 2007 15:03
Vašeho kamaráda

Je mi upřímně líto. Dostal se do svízelné životní situace. Po opravdu pečlivém přečtení článku jsem nabyl jistoty, že by měl zamířit na úřad, který tyto problémy řeší -  vychází mi, že by měl nárok na  příspěvek  na živobytí a příspěvek na bydlení.  Sice se do současné situace dostal svojí nerozvážností, ale to nevylučuje, aby měl na sociální příspěvek nárok. Pokud sám není schopen si úřady oběhat, měl byste, coby jeho nejlepší kamarád s ním tyto úřady oběhat. Tím mu poskytnete lepší pomoc, než sbírat příspěvky na charitu prostřednictvím blogu. Pro začátek jsem vám alespoň našel odkaz, kde můžete společně prozkoumat, zda má nebo nemá Váš kamarád na pomoc v nouzi nárok. http://www.mpsv.cz/cs/5#ipo

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

21. 12. 2007 15:28
Re: Vašeho kamaráda

Pane Jirousku, nemá nárok. Chodí do práce a vydělává. Tudíž má dostatečný příjem. To, že má exekuci na plat už nikoho nezajímá. Vše se řídí částkou, která je uváděna jako příjem. Zákony stanovily, že exekuce může jít maximálně na hranici nějakého násobku životního minima, tuším že 1,4. Je na tom tedy i díky zákonům, které podporují různé nemakačenky daleko hůř než ti, co žijí jen z podpor. On raději pracuje.

Kdyby byly naši zákonodárci co k čemu, tak rozliší nemakačenka od člověka, který pracovat chce. O tomhle má být ona proklamovaná solidarita.

Jinak děkuji za odkaz, určitě prozkoumám.

0 0
možnosti

brouk pytlik

21. 12. 2007 14:22
pane Polanecky, bozi mlyny melou pomalu

tak nejdriv tady na blogu dstite siru a ohen na vsechny, kdo maji jiny nazor nez vy (zejmena na CSSD) a pak tady vyrukujete s prosikem za sveho kamarada, aby mu lide pomahali? a vse delate z lasky k bliznemu? sorry, ale ted mate plnou hubu stastnych vanoc a pomoci bliznemu, ale hned po skonceni vanoc budete opet dstit siru a ohen na vse, co zavani solidaritou, ze?

0 0
možnosti

Bert J.H.

21. 12. 2007 14:58
Re: pane Polanecky, bozi mlyny melou pomalu

Jste trošku mimo, pytlíku. O tomhle je přeci solidarita - o konkrétním člověku a o možnosti podělit se s ním ze svého. Nebo máte pocit, že láska k bližnímu a solidarita se projevují tím, že se z vysokých daní nacpou prachy nenažraným odborářům, všelijakým flákačům co nechtějí pracovat a pod? Ne, takhle to má vypadat. A naopak - tady dokonce vidíte, jak je ten váš "solidární" socialismus nesolidární a když je někdo opravdu v průšvihu, nepomůže mu. Socialismus, na který podle vás p. Polanecký "dští síru a oheň", kolem solidarity ani neprošel, ta vypadá jinak.

0 0
možnosti

Jarda

21. 12. 2007 13:55
Velmi častý případ dnešní doby.

Dokud má byt a práci, nedostane se mu žádné pomoci. Kdyby byl žena, pomohly by mu různé charitativní organizace i stát. Ale protože je muž, musel by se skutečně stát bezdomovcem, aby mu pomohli.

Problém Vašeho známého i stovek dalších mužů je v tom, že oni oficiálně příjem mají. Žel, jejich příjem spolknou banky a bývalé manželky, které za ty peníze neposkytnou žádnou protihodnotu.

Je možná lépe přestat alimenty platit a pořádně se najíst a pak se nechat zavřít. V kriminále je sucho a teplo a najíst tam taky dostane. A dřít se tam nemusí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon