Diskuse

Jsem rasistou?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vlasta

9. 11. 2007 17:44
Ja mam podobne zkusenosti s cernochmi ve Velke Britanii, ale

Ja mam podobne zkusenosti s cernochmi ve Velke Britanii, ale zase mam i mezi nimi pratele...

0 0
možnosti

gyulla

8. 11. 2007 10:20
???

Tak jsem si přečetl pár komentářů a opět se nestačím divit. Tak když já píšu gádžo ,tak je to rasistické,ale slovo cikán je v pořádku.Pokud vy gádžové nás tady nechutným způsobem urážíte v čele s autorem tohoto bloggu,tak to je v pořádku,pokud ovšem si já dovolím napsa,že jste to právě vy,kdo je vyhlášený národ zlodějský ,už se pohybuje na hranici trestné odpovědnosti.Furt tady jen čtu ,věršina ,menšina .Takhle se to dělí možná v ČR,ale za hranicema už sem občan ČR a nikoho nezajímá,či Rom nebo Čech.A už mě nebaví neustále číst,jak někdo zná slušného Roma .Já nechci být slušný Rom. Chci být obyčejný člověk,kterýho si nikdo nebude všímat , to je ovšem v tomto státě nemožné. Můžu pracovat,studovat,být normálním sousedem ale co ,tady je to k ničemu.Všichni,co tady popisujete svoje statistiky a td, přál bych vám být na tejden Romem.A pokud si nějaký člověk nezaujatý,nerasista přečte tento blogg,nemůže tvrdit,že p. Polanecký a 70% z vás nejsou rasisti .

0 0
možnosti

jhm

10. 11. 2007 11:09
Re: ???

To mate tezke. Kdyz mi doporuci stehovaky romy (jestli myslite ze to je slusnejsi oznaceni jak cikan) ze to sou slusni lide a ja si je objednam, abych behem stehovani zjistil ze mi ukradli mobilni telefon, tak ja se potom chovaji ti neslusni?

0 0
možnosti

honza

7. 11. 2007 12:09
ne, nejsi rasista, pouze xenofob...

... jehož hlavním nástrojem

a argumentem je zobecňování a aplikace konkrétních případů (konkrétně tvých několika osobních zkuišeností) na celek.

celý cikánský/romský problém je začarovaný kruh. a ať souhlasíte, nebo ne, z toho kruhu je třeba vystoupit i za cenu pozitivní diskriminace. náš sociální systém neumí s romy pracovat. umí jim dát, ale nic po nich nechce, tak se nedivte, že si na to navykli. až budou některé dávky vypláceny na základě potvrzení, že jejich děti pravidelně navštěvují školu, situace se začne rychle měnit. jediná možnost je tedy (podle mého názoru) DONUTIT romy k lepšímu vzdělání. od toho bodu už se budou vyvíjet ostatní změny.

na závěr bych citoval z mojí práce, která se zabývá touhle problematikou...

0 0
možnosti

honza

7. 11. 2007 12:18
Re: ne, nejsi rasista, pouze xenofob...

tak bohužel, musel bych to dělit na desítky kousků a na to nemám čas :)

0 0
možnosti

fh

7. 11. 2007 11:51
fh

fh

0 0
možnosti

Pavel

6. 11. 2007 18:45
ad Polanecký/Polemika Vás a pana Bangy

Souhals s Vámi viz "Pokud by všichni Romové byli jako Vy /pan Banga/, pak by určitě byl i jiný přístup

"bílého celku" k "romskému celku". Já tím nechci vysloveně

generalizovat". Já osobně jsem Vás pane Polanecký dobře pochopil. Já si dávám taky na cigoše pozor, ačkoliv když potkám vietnamce, tak na sobě pozoruji, že jsem v pohodě a nejsem tak obezřetný. Prostě je to o zkušenosti. Pan Banga asi neví, že mezi cikány je mnohem větší % kriminálníků, nepracujících  atd. Navíc, proč tolik cikánů odkládá své děti do děcáků?Není to zvrácené, když většina dětí v dětských domovech jsou děti romského původu? To je proboha normální, když cikánů je dvěstětisíc? At se porvnaj cikáni s vietnamcema!

0 0
možnosti

bormann

7. 11. 2007 10:13
Re: ad Polanecký/Polemika Vás a pana Bangy

R^

0 0
možnosti

Pavel

6. 11. 2007 18:39
Rozumný článek ale bohužel

Naprosto Vám rozumím, pane Polanecký. To co sjte zažil s cigány Vy, zažilo mnoho jiných lidí. Problém je, že Vy v podstatě podtrhujete názor většiny rozumných lidí, jenže lidé jako Jacques, Horváth atd. si Vaše slova budou vykládat po svém. Mám pocit, že nám vládnou pseudohumanisté, kteří neměli s tou asociální částí romů - a ta část je obroská - žádné zkušenosti. Vícepremiér Cunek vyhrál ve Vsetíně volby mj. proto, že se nebál o tom mluvit. Choval se sociálně, nicméně dostal nálepku asociála. I senátor Stětina se ho zastal, když zjistil, že média šíři dezinformace. Nadále budeme do těch asociálů cpát peníze, nicméně se nic nezlepší. Rom má mít stejná práva jako bílej nebo jako vietnamec či ukrajinec. Je to tak? Není to tak! Neustála tu asociální část romů dotujem a oni akorát posílaj svá děcka do děcáků a kriminálu. R^

0 0
možnosti

jan násoska

6. 11. 2007 12:34
cikáni

cikáni jsou parazitující verbež a nesnaží se to změnit to znamená nikdy bohužel i politici na ně - cikány kašlou zvysoka

0 0
možnosti

Glumik

6. 11. 2007 10:31
je statistika rasistická?

30% odsouzených jsou cigáni

3% narozených jsou cigáni

0,3% žáků ZŠ

0,03% středoškoláků jsou cigáni

0,003% vysokoškoláků jsou cigáni 

0 0
možnosti

Sayrayt

6. 11. 2007 10:02
Rasismus

K tomu rasismu - OK, výkřiky typu "Všichni Romové kradou atd." jsou drobet rasistické. Pak ale také považuji za rasistické výkřiky "Bílá většina nás utlačuje"!!! Když přijde malý Laco do první třídy, smrdí, neumí česky a mentálně je o dva roky pozadu, tak holt musí do zvláštní školy. A kdo za to může? Jeho spolužáci? Nebo snad rodiče těch spolužáků?? A nebo si konečně přiznáme, že jeho rodiče kašlali na výchovu a radši prohnali socdávky skrz automaty??

0 0
možnosti

karel

6. 11. 2007 9:25
souhlas a nesouhlas

S celým článkem plně souhlasím, až na pár slovíček. Při sčítání lidu 99 % cikánů uvedlo svou národnost česká. Zbylé jedno procento se přihlásilo k romské příslušnosti. Konkrétně u nás v jednom radši nejmenovaném zapadlém okresním městě na severní Moravě je na náměstí (pokud svítí sluníčko a nebo jsou vypláceny soc. dávky) úplně černo. Ale podle zveřejněné statistiky je v celém okrese celkem 42 romů. Takže ona ta rasová diskriminace je jen když se to hodí a označení cikán je jediné přesné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon