Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

tak myslím, že tyto výkřiky jsou už jen rázu humorného..u jeho proslaveného projevu na Červeném Hrádku tomu vlastně bylo taky tak, ale zároveň z toho šla hrůza, člověk si mimo jíné lépe uvědomil...kdože nám tehdy vládnul.

1 0
možnosti
Foto

Karma autore.

Z uvedeného je jasné, že i přes pokročilý věk ještě není úplně senilní. Milouš Jakeš je od samého počátku svým uvažováním, projevem atd. primitiv, který by v normální společnosti pracoval s jednoduchým strojem /kladka, nakloněná rovina apod./. To neříkám, abych ho urazil či v nějaké zášti. On je opravdu hloupý člověk. /ještě větší číslo byl Urbánek, to už ani nebyl žert/.

Problém vidím v tom, že komunisté nebyli potrestáni a proto Jakeš bere vše jako prohru komunistického boje tříd. Pokud by trávil své poslední dny lepením pytlíků, možná by dospěl k tomu, že snad někde udělal chybu a možná dospěl i k pokání. Podobně jako zrůda Vaš umře s pocitem, že vše za jeho života bylo OK, že to prostě jen ke konci nevyšlo....

1 0
možnosti
MD

A tak staci jeden stary, trochu popleteny clovek a pleteme bic z jednoho stareho sucheho kozeneho reminku.

1 0
možnosti
Foto

Co se týče Jakešových úvah o potlačení revoluce po čínsku - jeden uživatel na Facebooku to vystihl nesmírně přesně: "Čím větší primitiv, tím více tanků.."

4 0
možnosti
LK

Nevím, zda vůbec ten rozhovor stojí za rozbory, Jakeš byl od mládí skutečný "aparátčík", který nic jiného nedělal, než že pracoval v politických orgánech KSČ, navíc patřil k tzv. konzervativnímu křídlu KSČ, tj onomu normalizačnímu stalinského ražení. Jeho myšlení je velmi úzké a jednosměrné. Nic jiného nelze čekat.

5 0
možnosti
LC

Jakeš ukázal, že sebereflexe není jeho silná stránka. Bohužel ani dnešní režim nemá úplně čisté svědomí, co se týká politických procesů s lidmi, kteří dávají najevo "závadové" názory. Tím neříkám, že je to dnes stejné jako za komunistů, ale ke svobodě slova to má pořád ještě dost daleko.

1 0
možnosti
AS

A46d21a70m 25S36t34a37v47a

10. 11. 2014 10:41

"... oč je byť nedokonalá demokracie lepší...": Vidíte, autore, jak si protiřečíte!  Ano, a míra, stupeň a kvalita demokracie je skutečně rozdílná od jedné země ke druhé. Děkujme Bohu, že u nás je furt lepší, než ta v Rusku, a buďme šťastni, že i v tom Rusku se na

demokracii pracuje, a že se pracuje!!!!  -sám píšete o těch, co něco pamatují , a já pamatuji život za bolševizmu až až!  a Rusko a dnešní SSSR to je nesrovnatelné!!! A jen političtí hlupáci to nechtějí vidět a podkopávají nohy rozvoji demokracie i  v dnešním Rusku.

2 4
možnosti
Foto

J78i51ř90í 83K10i98n16d81l

10. 11. 2014 11:54

V Rusku není žádná demokracie, to si muže myslet jenom naivka:-). Vše tam podléhá státní moci. Od medií, soudů, milice. Kdo a  jaký trest dostane rozhoduje vláda, potažmo Putin. Kdo se mu znelíbí jde do tepláků. Přečtěte si, co říkají lidé, kteří z Ruska utekli, jaká je tam demokracie.

4 0
možnosti
MS

Je jasné, že kdyby měli Jakeš a spol. podporu SSSR, neváhali by ani sekundu násilně potlačit revoluci už v zárodku. Sovětských tanků a vojáků tady tehdy bylo více než dost.

 

P.S. Taky vás pobavila ta reklama na "dřevěné kůly a originální dřevěné ploty" na konci diskuse ? ;-D

1 1
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon