Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jano

31. 7. 2008 9:53
podiel viny

nedavno sme si s kamaratmi zalozili sektu Svedkovia Liehovovi. Neskodna sekta, v podstate sme len nadmerne citlivi na pitny rezim. K tym pozabijanym detom, ked necha rodic umriet svoje dieta len preto, aby sa zapacil svojmu bohu, splna vsetky atributy debila a stat mal zakrocit a odnat mu svojpravnost. predpokladam, ze sa to stalo v USA, ktoruto krajinu mam inak rad, ale ta ich politicka viera v boha ma na tychto tragediach rovnaky podiel, ako ti sebecki rodicia.

0 0
možnosti

lubossula

29. 7. 2008 11:39
pane kolego

vliv pocitacovych her je skutecne neblahy. To prokazalo nekolik pedagogickych a psychologickych studii. Dochazi k  fenomenu jakehosi  druheho pokusu. Kdyz jedete autem, nabourate, ale stojite znovu na startovni care. Tak to prece v zivote neni. Nekdo vas zastreli, ale vy  mate nekolik zivotu, tak to prece take neni. Pokud dite hraje hry, vnima je jinak, nez my dospeli,  nemaji  nadhled, nemaji zivotni zkusenost.  Dite kdyz  si hraje s panenkou, tak  to pro ni neni panenka, ale skutecne miminko a  ten medved  neni plysovy, ale skutecny.  Pokud tedy dite hraje  jisty typ her a  chybi k tomu komentar dospeleho,  muze dochazet  ke  tragediim.  Nemluvim samozrejme o hrach  vyukoveho charakateru.

0 0
možnosti

lubossula

29. 7. 2008 11:42
Re: pane kolego

jeste obecneji k pocitaci a detem. Sam jiste pamatujete, ze vas kdysi nejaka pani ucitelka ucila hledat si vlakove ci autobusove spojeni v jizdnim radu. Vy jste tim padem vedel, ze kdyz jedete z Olomouce do Brna, ze cesta vede pres Prostejov, Vyskov atd... Dnes deti vyhledaji spojeni na netu, ale absolutne netusi, bohuzel, kudy a kam vlastne jedou. Jezdime na tabory do Ivancic, a kdyz se deti prvni den zeptam, ktere velke mesto je pobliz, tak deti vubec netusi, jestli jsou u Jihlavy, nebo Zlina ci Ostravy.

0 0
možnosti
AH

nyny.

28. 7. 2008 15:29
jedna věc je víra

druhá věc je ohrožení života druhých lidí, kteří si o sobě nemohou rozhodnout, tj. dětí. A člověk, který tím, že nepovolí transfúzi dítěti, čímž ono v důsledku toho zemře, patří do kriminálu. U nás to zřejmě, naštěstí není možné (osobně si myslím, že dítěti je líp v děcáku než mrtvému či inavlidnímu a lépe než s vymytým mozkem). Ovšem děsí mne, že jinde ve světě to možné je u svěřených osob. Když si jehovista odmítně transfůzi u sebe je to jeho věc, ale u těch dětí je to opravdu děsné.nevím. Hranice náboženské svobody je křehká, ale co se dětí týče, tady by měl být zákon jasný a měl by i snahy zabránit trabsfůzi pro dítě stíhat jako pokus o trestný čin.JInak ať si každý věří třeba na svatou mrkev.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

28. 7. 2008 13:07
bacha

ted maj i svuj operacni system ;-D windows jehovista

0 0
možnosti
E

editi

28. 7. 2008 12:23
Rudlíku, Rudlíku,

opět téma, které si podcenil. Co špatného je na tom, že muž si má vážit své ženy a žena svého muže. Jaké vymývání mozku z odkazů na Bibly. Já osobně si ráda přečtu Strážní Věž nebo i další brožůrky Jehovistů. Lze v nich dočíst mnoho poučného. Je to stejné, jako číst stránky http://www.ods.cz. Taky mnoho omáčky a jenom trochu kousek masa. Jenže jak jsem zjistila, tebe ze všeho nejvíc zajímá ta omáčka a ten kousek libového ti jaksi uniká. Strážní Věž není čtivo pro hlupáky tvého ražení, protože ty nikdy nepochopíš co je to láska k bližnímu svému.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
S

sphagnum

28. 7. 2008 14:18
Re: editi, editi,

Ten kousek masa je tak maličký, že se dá pochybovat, jestli v těch hektolitrech omáčky vůbec je. Je sprosté lidem nalévat tolik jalové omáčky a tvrdit že jde o maso. Jen ten, kdo nedokázal nikdy cítit doopravdy lásku k bližnímu, může ocenit nekonečné plkání o její existenci zalité pořádnou dávkou nenávisti ke zbytku světa. Vy si možná o lásce k bližnímu s chutí přečtete a myslíte si, že jí z toho chápete, není to to samé jako jí cítit a žít s ní.

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

28. 7. 2008 10:47
Ten závěr je kouzelný.

Ani zdaleka na něj nedosahuje kamarád, kterému byla jednou zastoupena cesta do práce jehovistou vnucujícím mu Probuďte se! Franta se jen podíval a suše pravil: "Díky. Já jsem vzhůru," a šel dál.

Ale další věci už tak směšné nejsou, nám se třeba v nemocnici stalo, že dítě dostalo transfúzi přes odpor rodičů (to by byl frmol, kdyby lékaři dítě nechali zemřít, kdyby mu tím jednoduchým zákrokem nezachránili život!), načež rodiče pravili, že už to není jejich dítě a nechali ho v nemocnici. Dítě skončilo v dětském domově.

0 0
možnosti
JP

Ginny

28. 7. 2008 19:56
Re: Ten závěr je kouzelný.

Ach ne. To zní až neuvěřitelně. Opravdu se to stalo?

Jinak, svědky Jehovovy nemusím, ale shodou okolností mám mezi nimi velmi dobrého přítele, inteligentního a zajímavého člověka, kterého si velmi vážím.

0 0
možnosti
JL

tramtadadá

28. 7. 2008 9:24
Karma za závěr

Pokud stojí tiše někde v rohu, tak jsou mi milejší než happy naháněči různých společností, které musím každodenně posílat do pr..Rv jinak samozřejmě absolutně nechápu, jak může dospělý člověk tak zblbnout a ještě tím ničit život dětem.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

28. 7. 2008 9:15
Za ten závěr dávám karmu !

To bylo brilantní řešení ! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

28. 7. 2008 9:04
Jehovisté

byli za vlády Adolfa Hitlera pozavíráni do koncentráků. Stejně jako je později zavírali do kriminálů komunisti. Pokud jde o jejich víru. Jedná se o něco naprosto nenásilného a ničím společnost neohrožujícího. To, že někdo stojí s letáčkem na ulici patří do svobodné společnosti. Pokud někdo věří v příchod Jehovy - je to jeho věc. Jestli bych ale něco řekl k jehovistům a síle jejich víry - když byli v koncentráku stačilo jim podepsat papír, že již nevěří a byli okamžitě volní. Neudělal to ani jeden z nich. Většinou tam byli z důvodu odmítání vojenské služby.

0 0
možnosti
JZ

Pribinacek

28. 7. 2008 8:39
K jehovistům jsem kdysi externě

přičuchl, neb jedna moje známá u nich byla a tak si dovolím přidat několik poznatků:

1) Denně museji studovat jejich bibli, častý vzájemný dotaz je, zda už mají splníno, tedy jestli nastudovali předepsanou část na bible na určitý den.

2) Při seancích v Sále království je dost běžné, že se navzájem udávají, že ten a ten byl spatřen, jak se nechová podle bible. Za to může hrozit až exkomunikace z církve, což je pro jehovistu horší než smrt, neboť nepřežije Armageddon.

3) Jehovista, pokud se chce jít třeba někam bavit, si musí nejdříve promyslet, zda se dopředu nebude protivit Bohu, třeba zda se nebude při filmu smát na nevhodných místech. S tím souvisí bod č. 2.

4) Na běžné smrtelníky se jehovisté dívají jako na ubožátka, protože tím, že nejsou u nich, nepřežijí Armageddon a nebudou žít nový život tam, kde se lidé i zvířátka navzájem mají rádi, jak je často zobrazováno v barvotiskových obrázcích ve Strážné věži.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon