Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jan Žižka z HK

2. 9. 2009 1:42
Chlapec pravděpodobně úmyslně strčil botu do škvírky

8-o8-o8-o   chlapec pravděpodobně úmyslně chtěl přijít o prsty. To jsou obraty, kanále Polanecký !!

0 0
možnosti
JN

5alfa

2. 9. 2009 17:36
Re: Chlapec pravděpodobně úmyslně strčil botu do škvírky

Bohužel Honzo Žižko, děti tohle úmyslně dělají. Úmyslně strkají do zásuvek párátka a někdy i nůžky, úmyslně do škvírek zasunují cokoliv, co je po ruce, úmyslně se snaží zastavit pohybující se části, úmyslně a programově na notebooku zmáčknou OFF, i když "qwerty" má dalších přes 70 kláves a čudlíků (na repráky a zapojení WiFi a jasu), jejichž zmáčknutí je téměř neškodné.

Ale že by chtěly příjít o prsty a nebo se u zásuvky zabít, to nechtějí, to věru asi ne. Ale pokud rodič nedá pozor, i to se může stát. Zřejmě neznáš pokusy a objevování světa předškolními dětmi.

0 0
možnosti
B

brnl

29. 8. 2009 16:01
No co napsal ten Šesták to jsou opravdu orgie hlouposti

Tak DP podnik se dopustil kriminálního ”zločinu” protože provozuje ještě dneska pár eskalátorů sovětské výroby i když ty modernější jsou samozřejmě daleko bezpečnější. Kolik by potom museli pozavírat majitelů nemovitostí kteří provozují výtahy které neodpovídají normám EU, tam by se takovýhle nehlídaný chlapeček mohl zranit ještě daleko hůř a přesto provozovat tyhle výtahy je u nás zatím v pořádku a legální.

Já myslím že rozhodují jsou tady ta fakta, tedy pokud se nehoda stala na eskalátor který lze podle našich norem provozovat, který má potřebné revize a na kterém nebyla žádná technická závada tak by zodpovědnost ale jen za tu škodu mohl nést DP jen v případě že by se ten pasažér choval dle přepravního řádu, pokud se tak nechoval tak to je pohrdání právem tvrdit že zločinec je ten co nic neporušil a ten co zjevně porušil tak že to je prý oběť, to je opravdu právo na ruby. Zdá se že i VK je vyznavačem tohoto prapodivného "práva"

0 0
možnosti
JN

5alfa

30. 8. 2009 0:07
Re: No co napsal ten Šesták to jsou opravdu orgie hlouposti

Nevím, odkud jsi nabyl dojmu, že VK takto "vyznává právo".  Zbytečně to hrotíš, napsal klukovi dopis a popřál mu jen rychlé uzdravení. Ty klukovi přeješ opak? ;-€

Četl jsi vůbec ten dopis? 8-o

0 0
možnosti
HN

handour

28. 8. 2009 19:05
Vážně...

už se mi zvedá žaludek - furt nahoru dolů, nahoru dolů, pořád se machruje kam co strčit, jak se držet, kdy pustit....;-O;-€;-O;-€ já mám chuť to vypnout! A budeme chodit pěšky...je to zdravější...

0 0
možnosti
JN

5alfa

28. 8. 2009 19:09
Re: Vážně...

:-) Hanďore, klídek. Pokud budeš vynášet maminkám kočárky a pomáhat důchodcům do schodů (rezervuji Ti místo a službu na Míráku, co říkáš?), tak jsem vcelku PRO! :-P

0 0
možnosti
G

Gmur

28. 8. 2009 18:55
z dnesniho vydani Idnes

Proc se lidi boji eskalatoru:

"3. Stroj může vtáhnout oblečení nebo boty

Potíž eskalátorů je v tom, že mají místa, kde se střetávají plochy, které se pohybují a které nikoli. Zatímco u nástupu a výstupu jsou ochranné lišty s drážkami, které brání tomu, aby člověku zajela noha do soukolí, na boční stěně žádná taková lišta není. A vlastně ani být nemůže. Hrozí tedy, že člověku schody vtáhnou nohu do mezery u boční stěny. To se stalo například loni v září desetiletému chlapci ve stanici Náměstí Republiky. Při jízdě také hrozí, že se do stroje zaplete člověku kus oblečení.

Velmi pozorní musí být rodiče, aby jejich děti neměly rozvázané tkaničky u bot nebo volně plandající pásky u sandálů. Nebezpečné jsou i dlouhé nohavice.

V Americe například stroj vtáhl jednomu cestujícímu kapuci, a když se ji snažil vytrhnout, přišel o ruku a vykrvácel."

0 0
možnosti
JN

5alfa

28. 8. 2009 19:03
Re: z dnesniho vydani Idnes

Takže snad si to přečtou všichni Ti, co tady horují, že schody vždy považovali za bezpečné a vhodné k samostatné dopravě dětí bez patřičné instruktáže  a nebo bedlivého dozoru rodičů...

A že pokud jsou nebezpečné, tak nemají být pouštěny! :-)

Ještěže stejným metrem neměří autům, když je v ČR 1000 mrtvých ročně...

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

28. 8. 2009 17:32
:-)

:-) to bylo dobré :-)

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

28. 8. 2009 17:35
Re: :-)

Toto patřilo pod příspěvek hasmena. Nějak se to šouplo sem, i když jsem dával pod "reagovat..."

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

28. 8. 2009 17:32
Nemáte pravdu, pravdu má p. Šesták

Pane Polanecký, nemáte v tomto případě pravdu. Naopak, souhlasím s p. Šestákem.

Pokud DP argumentuje přepravním řádem, pak tam v tom případě musí být napsáno, že děti se přepravovat na eskalátoru nesmí nebo musí být drženy dospělými. Také by každý před jejich použitím musel podpisem stvrdit, že s nimi souhlasí. Je to absurdbí? Samozřejmě, že je. Právě protože by něco takového nikdo nečetl, má být bezpečnost zaručena i bez přečetení jejich alibistických nesmyslů. Přepravce musí předpokládat, že 5 leté dítě se může chovat nestandardně!

Je to totéž jako když v obci mezi domy vběhne dítě za míčem pod auto. Vinen je také řidič a může se stokrát hájit, že dítě se mělo chovat dle zákona a dát jedoucímu vozidlu přednost. Každý soudce řekne řidiči, že měl předpokládat. Předpokládat měl tedy i DP Prahy!

Pokud jsou ty schody tak nebezpečné, že jsou schopny amputovat části končetin, pak tam dávno nemají, co dělat!

Ten soud DP prohraje, klidně se s vámi vsadím. :-)

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

28. 8. 2009 17:36
Re: Nemáte pravdu, pravdu má p. Šesták

Když v obci mezi domy vyběhne dítě za míčem,tak je vinnen řidič... a že to měl předpokládat.Vy toho asi moc nenajezdíte,co?

0 0
možnosti
IK

jjumbik

28. 8. 2009 16:35
nemile jste mne překvapil

svým socialistickým postojem. Rv 

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

28. 8. 2009 16:44
Re: nemile jste mne překvapil

No ale karmu jsi mu doufám dal?Ze zvyku :-P

0 0
možnosti

oldiess

28. 8. 2009 16:11
Pane Polanecký, mrzí mě, že jste můj článek nečetl.

Ale zase vás musím ocenit, reagovat celým  blogem jen na můj titulek, to chce pevné nervy. J. Šesták

0 0
možnosti
JS

DeWalt

28. 8. 2009 16:17
Re: Pane Polanecký, mrzí mě, že jste můj článek nečetl.

vstoupil jste do dějin člověče ;-D

0 0
možnosti
JN

5alfa

28. 8. 2009 15:54
Souhlas...

Je zde několik blogerů pro a proti a mnoho zajímavých názorů...

A jeden, který byl vysloven jinde, by měl zaznít i tady. Pokud úmyslně sedám za volant opilý, koleduji si o malér. Pokud záměrně strkám mohu někam, kde se stýká pohyblivá a pevná část, koleduji si o málér. V naprosté většině se nic nestane, ale občas si porušováním předpisů vykoledujeme ten malér. Někdy pokutu, někdy nějakou bouli a výjimečně i težké poškození zdraví nebo dokonce smrt.

Pokud měl pan Gajdoš syna tak pod kontrolou, jako na schodech, pokud syn po rovném nástupišti pobíhal jako na schodech, tak ať poděkuje všem svatým, že mu dítě nespadlo pod vlak!

0 0
možnosti
F

fethar

28. 8. 2009 15:44
pěkné

Co dodat fakt přesně napsáno prostě pravda. Argumenty o tom že se dítě nedá uhlídat jsou bohužel špatné když to naprostá většina rodičů dokáže držme se této většiny a vychovávejme raději tyto rodiče aby se přiszpůsobili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon