Globálně oteplená konference

Na Bali probíhá největší konference OSN ke globálnímu oteplování. V Alpách si mnou ruce, že po loňské teplé zimě se vše vrátilo do starých kolejí, dokonce sníh napadl dříve a lyžařská sezóna je v plném proudu.

V Alpách se lyžuje, na Bali zasedáZdroj: photocase.com

To se ale globálním oteplovatelům nehodí do krámu. Snad proto, aby navodili dojem, jak se Země strašlivým tempem otepluje, udělali si konferenci na indonéském ostrově Bali. V současné chvíli je v Jakartě 26°C (u nás jsou dvě odpoledne, v Indonésii devět večer), polojasno. Počasí určitě svádí k mořským radovánkám, které si delegáti po své náročné debatě určitě zaslouží.

Konference se zúčastní zástupci 190 zemí. Výsledkem má být dohoda, která by nahradila Kjótský protokol o omezování emisí skleníkových plynů. Zcela jiné starosti mají v Alpách. Lyžařská sezóna začala dokonce o šest týdnů dříve než původně bylo naplánováno.

Vraťme se k agentům s globálním oteplováním. Jsou to titíž lidé, kteří před pár lety strašili novou dobou ledovou. Tito bojovníci s klimatem jednoduše zaměnili svého nepřítele za pochodu a jedou dál ve svém týdnu nenávisti proti Eastasii, vlastně Eurasii... No ono je jedno proti komu, hlavně že se protestuje a bojuje.

Považte, vždyť se země za posledních sto let oteplila o celých 0.6°C, přičemž se musí počítat s chybou 0.2°C. Jak názorný příklad blížící se katastrofy způsobené člověkem. V roce 2050 by mohla být Země teplejší dokonce o 1.5°C. Globální oteplovatelé rádi pracují s katastrofickými scénáři, takže předpovídají teplotu vyšší o 5.6°C.

Podle oteplovatelů za vše může člověk. Je škoda, že tito spravedliví bojovníci za životní prostředí nevidí, že odtávají polární čepičky na Marsu, což se určitě nedá spojovat s lidskou činností. Vůbec neberou v potaz, že je zvýšená sluneční aktivita, která zákonitě musí ohřívat všechny planety v naší solární soustavě.

Už vůbec neberou v potaz skutečnost, že ve středověku bylo na našem území tepleji než dnes, protože se zde velmi dařilo vinné révě a melounům, plodům převážně Středomoří a teplejších krajin. Že by i tehdy mohl za teplejší období člověk, jehož počet byl proti dnešku zlomkový, když se vůbec nedá hovořit o jeho tvorbě skleníkových plynů?

Vědci bylo prokázáno, že největší podíl na skleníkových plynech má metan vypouštěný zažívacími trakty hospodářských zvířat. Ale proti něčemu se musí bojovat a lidstvo se musí strašit, aby nynější oteplovatelé měli důvod ke své činnosti, která je nadmíru dobře živí.

Klimatické změny probíhaly na Zemi od jejího počátku dávno před člověkem, probíhají dnes a budou probíhat i tehdy, jestli lidstvo jednoho dne vymře a planeta ještě bude existovat. Je otázka jestli s tím člověk vůbec něco může dělat. Pokud se ale začneme řídit bez rozmyslu katastrofickými scénáři nynějšich oteplovatelů, pak to povede jedině ke stagnaci a postupnému zhoršení životního prostředí.

Nebudou peníze na vývoj nových šetrnějších technologií, spíše bychom se vrátili k těm již překonaným. Dostali bychom se tak na úroveň rozvojových států, které si vůbec nedělají hlavu s nějakým životním prostředím. Direktivami a příkazy se ještě nikdy nic pořádně neudělalo. Vždy to chtělo novou myšlenku, nový postup, nový vynález. Máme se toho dobrovolně vzdát kvůli pár "pošukům" co si z klimatu udělali kšeft?

Zbývá dopředu odhadnout výsledek jednání na Bali. Vzhedem k tomu, co OSN plodí za dokumenty bych se nedivil, pokud by závěr byl následující:

1) Země se otepluje i když se ochlazuje
2) Země se ochlazuje i když se otepluje
3) OSN vydá rezoluci kterou se počasí vyzývá, aby neblblo
4) OSN vydá usnesení, podle kterého je nutno sníh, který napadne před určitým datem ignorovat
5) Pokud počasí nesplní požadavky OSN, přikročí se k ostré nótě
6) Pravdu má Al Gore, počasí je povinno se přizpůsobit jeho dokumentu
7) Pokud se počasí nepřizpůsobí, budou na něj uvaleny sankce

 

Mé nejčtenější články za posledních 14 dní:

      1. A co lži ČSSD, poslanče Seďo?
      2. Chceš-li balík plenek, pomůže ti Chrenek
      3. Zrušte Vánoce!
      4. Bémovo bydlo - další kampaň?
      5. Je libo islám?

Všechny mé články naleznete zde.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Rudolf Polanecký | středa 5.12.2007 14:31 | karma článku: 23,33 | přečteno: 1292x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89