Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Nějak zapomínáte že v těch vládách byl i váš Kalousek !!!

1 0
možnosti

I34v15a59n 57Š72u72s48t61r

7. 9. 2013 8:44

Teď budou u moci socialisti. Nutné zlo, protože naše "liberální" strana pracovala šest let jen na tom, aby zničila svou vlastní značku. Zajímavé bude, jak budou řešit důchodový systém, když odmítají 100% soukromé důchodové fondy, i kdyby podléhali přísným regulacím jako stavební spořitelny. Možná by bylo zajímavé si vsadit co budou dělat. Já osobně si myslím, že o té reformě budou jen kecat a až příde někdo, kdo to bude chtít vyřešit, tak pronesou jen pár otřepaných hesel a průměrný český volič (průměrný český volič je to totiž tupec a pokud ne, tak nepřemýšlí o tom, koho proč volí) zase zvolí socialisty, aby se hlavně nic neměnilo a pak...

0 0
možnosti
AK

Jak budou řešit důchodový systém nevím, ale jak by ho řešit měli, o tom představu mám.

Stačilo by přestat pořád snižovat odvody na důchodový účet (u nás to proběhlo celkem 6-krát). Protože problém vždycky vznikne na příjmové stránce účtu, ale pozornost je věnována a řešení se hledají na výdajové stránce.

Takže u jedno snížení příjmů důchodového účtu zpátky, nebo třeba o 2 a nebude co řešit ani důvod strašit demografií.

1 0
možnosti
VJ

ježišmarjá, zase lžete. Starobních důchodců je 2,3 milionu.

Už sem probiha nic nepište.

0 0
možnosti
OR

"Na konci září 2012 bylo  v České republice celkem 2 855 623 důchodců pobírajících starobní, invalidní a pozůstalostní důchod. Těm vyplácela celkem 3 482 546 důchodů,"

0 0
možnosti
LK

Věta "tito lidé se největší měrou podílejí na mandatorních výdajích" (myšleno státní zaměstnanci) logicky odporuje Vašemu trvrzení ze začátku článku, kde jako největší mandatorní výdaj sám uvádíte důchody.

Odbory sice nenechají na počty státních zaměstnanců sáhnout, ale bránilo něco vládním stranám v tom, aby po dobu své činnosti zastavily přijímání nových? Vzhledem k věkové struktuře by prostým odchodem do důchodu došlo k nezanedbatelnému snížení stavů, proti kterému by odbory nemohly říct jediné slovo. No a kdyby začali stávkovat, tak by to mohlo být i prospěšné: úředníci by konečně na chvíli přestali vymýšlet hory nových lejster a nařízení.

Ještě k těm výdajům a příjmům státního rozpočtu. Je hezké, že Kalousek zastavil zvyšování výdajů. Ale když si předtím odhlasovali to zvýšení o bezmála 90 miliard, tak těch 15 miliard úspor není zas tak moc. Spíš bych řekl, že to jsou peníze, které náhodně nezvládli za ty roky proinvestovat.

0 0
možnosti
AK

Já bych řekl, že důchodové zabezpečení je typickým příkladem toho, jak připravit nějakou část veřejného sektoru na privatizaci a jak ho hodit do klína soukromým subjektům, které se pak odvděčí financováním volebních kampaní a podobně.

1) Napřed je třeba ho vyhladovět.

U nás postupným (celkem 6-násobným) snižováním odvodů na důchodový účet.

2) Pak najednou zjistím "Ježíšmarjá na důchodovém účtu je deficit 40 mld., co s tím?" Odvolám se na demografii, abych podpořil argumentaci a začnu tím, že uzákoním II.pilíř a začnu ho propagovat v médiích. Časem buď budu pokračovat s rozšiřováním rozsahu privatizace, nebo s odvoláním na nutnost být konkurenceschopný, dále odvody snížím, takto vyvolám zvětšení deficitu a s podobnou argumentací jako minule ten hrozivý a uměle vzniklý deficit použiju pro pokračování privatizace důchodového zabezpečení.

P. ministr Kalousek byl často nepříznivě hodnocen jako nepříliš dobrý ekonom a stratég.

Myslím, že neprávem.

2 0
možnosti
OH

Vezmeme-li v v úvahu, že pan Kalousek, pod velením mistra Nečase (nebo to velení bylo naopak?), výrazně zdražil důchodcům život  - výrazné zvýšení DPH na léky, potraviny a další "maličkosti" tak podobné blogy může důchodce číst a karmovat jen pokud je chovancem Dr. Chocholouška. Ono častokrát Vás může karmovat jen stejně zažraný milovník a volič ODS jako jsou zažraní voliči KSČM.

A to prý to DPH mělo jít na důchodové reformy.

2 0
možnosti
AK

Ano, odírá je z obou stran.

Na straně příjmů změnou valorizačních postupů, na straně výdajů přes DPH.

0 0
možnosti
KF

K97a68r33e92l 48F96a51j92t

4. 9. 2013 11:15

Absolutní souhlas ... neověřuji sice čísla, ale logika je naprosto správná. ono je vůbec zvláštní z čeho stát vlastně žije, když sečteme počet "státem placených zaměstnanců", nezaměstnaných, důchodců a dětí + studentů tak dojdeme na čísla přímo neuvěřitelná blížící se tomu, že každý živíme (a platíme za ně poměr veškerých "služeb") cca další tři - čtyři občany. A když si od toho ještě odečteme zaměstnance v celém spektru služeb, kde se neprodukuje žádná reálná hodnota, čísla vyjdou ještě zajímavěji.

Jinak, kdyby se nám politici (ale i úředníci) chovali stejně zodpovědně jako by se měl chovat každý ve své domácnosti nebo každý majitel firmy, rozpočet by takto nemohl vůbec vypadat. Vyrovnat rozpočet při jeho výši by zase nebyl tak velký technický problém kdyby - kdyby vzápětí nezačaly řvát postižené zájmové skupiny. Každá domácnost ví, že si nemůže dlouhodobě půjčovat na základní potřeby, alo pouze na pokrytí okamžité neočekávané potřeby. Totéž ví i každý majitel firmy - ten si navíc může půjčovat na získání budoucího zdroje příjmu nebo na financování výroby, kde ale dluhovou obsluhu zahrne do ceny. Půjčovat si dlouhodobě na výplatu mezd je něco mezi ekonomickou sebevraždou a podvodem ve chvíli, kdy potom finance nevrátí. politika a úředníka toto však nepálí.

1 0
možnosti
PH

Hra s čísly je sice zajímavá, výsledky jsou však pochybné ! Místo + 1.kuře bude vzhledem k inflaci -2. kuřata a to už nezahrnuji nárůst různých poplatků, desátků či daní - např. nemovitosti. Pane Polanecký, ač s Vámi v podstatě souhlasím, tak do Vašich výpočtů je nutné zahrnout i výše uvedené ! A pokud ještě žijí Vaši rodiče, poptejte se jich na úroveň jejich života a srovnávejte ! A nemusí to být srovnání zrovna s Němci či Švýcary !

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

FS

Průměrná výše starobních důchodů = necelých 11.000 Kč jak uvádí Polanecký = je snad statisticky správně. Má to však ALE : 70 % seniorů na průměrný důchod nedosáhne, jejich penze jsou na a často pod hranicí : 10.000 Kč.

Uváděný obnos 65 Kč si může Franta Koníček nechat a strčit do pr... však víte kam. Žvanili by o valorizaci, ve skutečnosti žádná valorizace důchodů nenastane. Neboť zdražování téměř všeho bude několikanásobně vyšší = nenastane ani částečná kompenzace zvyšování cen nejzákladnějších životních potřeb. 

Důchodci mají jedinou jistotu = další drastické snižování životní úrovně ... s vědomím, že za socialismu jim bylo líp !

Já su tak šťastné, že tato Rusnokova vláda " odporníků " byla zahnána do demise  a tudíž nebude schopna nám důchodcům uškodit ještě více. Ať táhnou do řiti !!

3 0
možnosti
JF

J42a80n 29F74r82o37l24í53k

3. 9. 2013 15:25

Jsem dva roky v důchodu a nepláču. Dobře si vzpomínám na dobu, kdy moje babička brala za komunistů důchod 450 kčs. I v té konkrétní době (60. léta) to bylo zoufale málo. Za socialismu bylo líp možná těm komoušům.

3 1
možnosti
ZB

Polanecký si spletl datum, posledních 7 let totiž byly u vláda strany TOP 09 a ODS. Zadlužily generace, které se narodí za 20 let na mnoho dalších let dopředu. Církevní tunel se jim povedl dotáhnout do konce, a tak důchodci nemohou dostat více než právě těch 65 Kč. Musí přece být více na církve. Jinak ale souhlas s Polaneckým se stranou ČSSD, ta bude snad ještě horší než hrůzná minulý koaliční slepec Nagyová, Kalousek a Peake. Je vysoce pravděpodobné, že koalici uzavře neschopný Sobotka se všehoschopným Kalouskem. Tentokrát Kalousek představí knížete jako zapřísáhlého levičáka.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon