Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

29. 2. 2012 8:40
Zástupkyně porodních asistentek je co?

jestlipak už dneska existují ty odborně vyškolené a veškeré lékařské úkony ovládající porodní asistentky,jsou dostatečně akreditované, mají nasmlouvané smlouvy se zdravotními pojišťovnami, jejich postupy jsou uznávané v rámci lege artis (nic jiného přece pojišťovny proplácet nebudou). - že dokonce za ně může mluvit jejich zástupkyně v rozhlase, tak je asi všechno v pořádku. Ať si je tedy maminky zavolají místo toho aby šly do porodnice.

Ale obávám se že opak je pravdou a tyhle síly prostě na trhu nejsou a nebudou. Jak známo z nedávného rozhodnutí soudu, nemocnice by měly sami tyto pracovnice sami k rodičkám na vyžádaní posílat A kde si je ty nemocnice napískají, to už soudy a ani tyto zástupkyně čehokoliv, nezajímají zda si je --za peníze ostatních pacientů (i těch maminek co chtějí rodit v porodnici), je školit, platit (včetně dopravy), ručit za jejich rizika a zemřelá děcka???

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

28. 2. 2012 21:29
Je to pořád dokola. Svoboda volby je také odpovědnost za ni

A o tom nikdo nechce slyšet.

http://selucky.blog.idnes.cz/c/244259/Cena-za-svobodu-porody-doma-vcetne-nasledku.html

1 0
možnosti
M

mevak

28. 2. 2012 20:40
Je to jen a jen o penězích.

Asociace porodních asistentek bojuje za domácí porody, protože jsou pro porodní báby  mimořádně finančně atraktivní . !!

1 0
možnosti
L

lokutus

28. 2. 2012 20:53
Re: Je to jen a jen o penězích.

Se stejnou logikou platí i tvrzení, že lékaři bojují proti domácím porodům, protože jsou pro ně mimořádně finančně atraktivní porody v porodnici.

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

28. 2. 2012 19:29
Tohle konkrétní miminko

mělo podle pitevní zprávy srdeční vadu neslučitelnou se životem. Ta byla příčinou smrti, ať doma, nebo v porodnici.

A jen by mě zajímalo, jak byste technicky chtěli zakázat domácí porody? Vždycky tu budou překotné, rychlé, doma neplánované  porody. Jak je chcete rozlišit? Jediné, co se kriminalizací porodních asistentek a domácích porodů může získat, je to, že ženy, které doma rodit chtějí, budou doma rodit bez jakékoliv odborné péče a tudíž méně bezpečně a skrývat to za neplánované porody. Je to to, o co vám jde? Nebylo by lepší té domácí péči dát rámec a jasná pravidla a tak zvýšit bezpečí domporodů? Nebo jde jen o to, ukázat "těm čarodějnicím, zač je toho loket?"

2 0
možnosti
U

Ulator

28. 2. 2012 19:43
Re: Tohle konkrétní miminko

Jenže, kdyby zemřelo v nemocnici, tak by autor neměl o čem psát, protože by to v tisku nebylo;-)

2 0
možnosti
AJ

astrudina

28. 2. 2012 19:23
Tak tentokrát to nezpůsobili "Zlí doktoři",

to se dívím, ale asi za to stejně někdo může - že by stát?:-/ Uvidíme podle soudu...ten určitě přijde, protože dnes každý chce svobodu, žít podle vlastního rozhodnutí, ale když něco nevyjde, tak za to mohou jiní-stát, doktoři, škola - můžete si dosadit podle problematiky...:-/

Svoboda rozhodování bez -odpovědnosti za vlastní činy;-(

2 0
možnosti
U

Ulator

28. 2. 2012 18:44
Já k tomu řeknu jedno

Moje sestra čekala třetí dítě. Dcerku, ta hodinu po porodu zemřela. Doktoři se přímo zeptali, jestli jí mají evidovat se jménem a nechat vystavit úmrtní list a nebo to brát jako samovolný potrat s mrtvým dítětem. Takže k té statistice asi tak. Kolik takových potratů je asi evidováno, že ? Takže tohle se do statistiky kojenecké úmrtnosti nezahrnuje

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

28. 2. 2012 17:53
taky bych rád viděl statistiku úmrtí dětí v porodnici

o tom se raději mlčí. určitě to není velké číslo, ale proti jednomu úmrtí doma asi nepoměr i s ohledem na množství domácích porodů samozřejmě. někdy je smrt nevyhnutelná a je jedno kde se dítě rodí.

1 0
možnosti
RH

Kruton

28. 2. 2012 18:04
Re: taky bych rád viděl statistiku úmrtí dětí v porodnici

je to nepoměr, hlavně složitější porody, kdy je indikován nějaký problém se odehrávají v nemocnici..

0 0
možnosti
O

oslik

28. 2. 2012 17:41
Kudy vede hranice mezi svobodou a totalitou?

Tohle občanovi povolíme. Ale tohle už mu pro jeho blaho zakážeme. Možná by bylo také vhodné zakázat jízdu na kole, lyžování a motorismus vůbec. Ze sportů by možná bylo vhodné ponechat jen rychlejší chůzi (ovšem pod dohledem policisty, zda nespěchá příliš neopatrně) a šachy (ovšem pozor na vypíchnuté oko při klimbání nad figurkami). Vždyť při takovýchto činnostech zcela zbytečně umírá spousta lidí. A nejen, že se někdo zabije sám, ale často při tom zabije či zmrzačí i někoho jiného. A ke všemu dospělého, zpravidla plátce daní, atd...

Jestliže jste pro svobodu při rozhodování o potratu, nechte ji také v případě domácího porodu. FYI - nejsem zastáncem porodů doma.

5 0
možnosti
VP

vojcek_p

28. 2. 2012 19:00
Re: Kudy vede hranice mezi svobodou a totalitou?

Proč rovnou v rámci svobody nepovolit jízdu pod vlivem? Vždyť je to řidičovo osobní rozhodnutí, jestli někde vletí do stromu. A jestli u toho umře někdo jiný? No co, je jen oběť, stejně jako to malé dítě které si nemůže vybrat jestli bude mít porod doma a nebo v nemocnici.

1 0
možnosti
L

lokutus

28. 2. 2012 17:34
Ach jo

Kdykoliv se v novinách objeví něco takového, hned se vyrojí mraky komentátorů s tím jediným správným a ultimátním názorem na věc.

Předně. Statistiky dětské úmrtnosti v ČR jsou silně podhodnocené. V reálu se nijak zvlášť nelišíme od zbytku vyspělého světa.

Pak ta úmrtí a poškození plodů z důvodu pochybení lékaře v porodnicích jsou také dost častá, jen se o nich moc nemluví. Zatím.

No a za třetí si myslím, že taková věc je věcí dvou lidí - a těmi není pan Polanecký a bába Vomáčková z přízemí. Těmi dvěma lidmi jsou matka a otec. Takže, pokud jde o vaše dítě, dělejte si co chcete, pokud jde jen o názor, je to vaše věc, ale pokud byste chtěl něco rozkazovat ostatním rodičům, tak s tím můžete jít tam, kam slunce nesvítí.

3 0
možnosti
RH

Kruton

28. 2. 2012 17:42
Re: Ach jo

v tomto případě odneslo rozmar rodičů dítě svým životem... Rv. Pokud život dítěte není věcí celé společnosti, tak co už by mělo být?

0 0
možnosti
RC

josefbad

28. 2. 2012 17:29
Zivot

Zivot sam o sobe je tragedie, vzdy konci smrti. Nema cenu resit kdyby. Kdyby se babicka nelecila v nemocnici, ale doma, asi by jeste zila a asi by cukrovkovy zachvat nedostala, protoze ho doma nedostavala a ani inzulin nepotrebovala. Mam kvuli zanevrit na nemocnice za to, ze tam nechaji cloveka zemrit na cukrovkovy zachvat?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon