Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano.

Musím napsat něco,co je dnešní společnosti velmi proti srsti,ale domnívám se,že díky tomu jsme se vyvíjeli do stádia,ve kterém jsme nyní a to díky trestání vrahů a násilníků trestem smrti,díky tomu dále nerozšiřovali své geny a neplodili potomky.Jak vidno agresivní povaha se projevuje velmi záhy a dá se předpokládat,že takový nerespektuje mantinely,neboť je v sobě nemá,pokud společnost připustí,že nechá ohrožovat obyvatele a agresoři se budou reprodukovat,tak se toto zcela jistě projeví na povaze člověka.Pokud je tedy trest smrti nehumánní,měli by být násilníci a agresoři,izolováni od společnosti,ať je trest trestem,jedno v jakém věku.A nebylo by od věci,aby byl rodič za svého potomka odpovědný.

Tohle je divná doba s důsledky,přemnožení plevele,který zadusí lidstvo.Pokud se nezasáhne.

0 0
možnosti
AZ

Ještě bych k tomu dodal, že kdo se odhodlá loupit, nemá daleko k vraždě. Můj strejda v 50. letech hlídal svůj vinohrad s nabitou zbraní. Teta se sním každé ráno vítala, jako by právě přišel z války....Jak to, že nefunguje navyšování karmy článku?

1 0
možnosti
JM

J18a43n 88M96r32a68č39k50o

1. 9. 2013 0:26

Autor nechápe význam a úlohu trestu. Článek je úplně mimo.

1 2
možnosti
AR

moc často s vámi nesouhlasím, ale v tomto máte na 100% pravdu ve všem co jste napsal, hlavně ve třetím odstavci od konce..

karma jako hrom R^R^R^

7 0
možnosti
FS

Spíše nesouhlasím. Ostrá hranice 15ti let je sice přiblblá, ale soudit desetileté za vraždu mi přijde hloupější. Tím zodpovědným jsou rodiče mnohem více než ony děti. Fakt nemyslím, že dokáží domyslet důsledky svého jednání, byť nakrásně vědí či alespoň tuší, že se stal "průser". Problém je snad v tom, že jim nebyla dána řádná výchova(např. otec byl pijan a bil je apod.)-mají být za to odpovědné ony děti? A tu výchovu mají získat ve vězení?Kdyby ale rodiče šli do vězení za své děti...Viz http://klimes.mysteria.cz/clanky/komentare/trestni_odpovednost.htm

1 8
možnosti
PK

P33a65v30e11l 71K27u53r82a24l

28. 8. 2013 19:14

A máte nějakou spolehlivou metodu jak zajistit aby se to dítě naučilo že to je "průser" a už nikdy to nezopakovalo? Zvlášť po tom co mu první akce zcela bezostyšně projde a cenu za to zaplatí jeho rodiče?

Plus kam ho dáte? Do nějakého pasťáku kde se maximálně naučí jak páchat jiné zločiny od další mladistvých kriminálníků?

Chci vidět blázny kteří budou ochotní si dítě-vraha vzít k sobě a vychovávat ho třeba vedle jiných svých dětí... (takovým bych pro nepříčetnost už ty co děti mají rozhodně nesvěřil a dost vážně bych uvažoval o tom zbavit je svéprávnosti úplně)

Pokud někomu nebyla dána řádná výchova do 10 let věku tak už to NIC nedožene. Takový jedinec bude navždy hrozbou pro společnosti.

Souhlasím že pro rodiče má příjít trest ale pustit někdy zpátky to dítě do společnosti je nezodpověný hazard. To není zloděj u který je sice otravný ale z hlediska společenské nebezpečnosti je to rozdíl 5ti tříd.

7 1
možnosti
BH

Stanovení pevné hranice beztrestnosti je maximální zhovadilost která dovedla značnou část populace k soustavnému páchání trestné činnosti!! Vždy by měl rozhodovat soud a každé případné řešení by mělo skutečně zabránít dalším atakům na slušnou společnost a to pohrožením ty ty ty, případně umístěním v zařízení s volným odchodem určitě není!! Rv [>-]

9 0
možnosti
VC

Naprostý souhlas!!

3 0
možnosti
FK

Cim dal vic si myslim, ze jste obycejne prase. Zneuzivate populisticka temata pro to abyste lidi rozkyval - tj aby si rekli "Ten Ruda, to je ale chytrej pasak", a pak v jinych blozich manipulujete s lidmy smerem k ODS a spinite vse ostatni. Neni to moc chytre, ale na prumerneho cloveka to funguje. Myslim, ze je treba to rikat nahlas, protoze lidi jako vy znamenaji nebezpeci.

5 9
možnosti

Hm, to bylo hodně nadprůměrné.8-o8-o

0 0
možnosti
RM

Souhlas. V některých tématech se neshodneme, ale tohle jste napsal moc dobře.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon