Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Kolik krve má na rukou naše slavná římskokatolická církev - ať už  přímo (upalování jinověrců či čarodějnic, křížové výpravy), či nepřímo (např. podporou nacismu, žehnáním vyvražďování domorodného obyvatelstva dobyvateli atd.)? Přímo půjde o miliony, nepřímo o desítky milionů. Ještě jsem neslyšel, že by se fráteři za to omluvili, A ještě jsem nikdy neslyšel od modrých komsomolců a jejich modrých agitátorů (pan Polanecký tento šik vede), že by se římskokatolické církve na tohleto zeptali.

0 0
možnosti
JN

ještě dovětek - ano Tomio bude žádat o podporu i voliče KSČM. Ale dělá to naprosot transparetně. kdo přečte jeho blogy asi zjistí že komunistou se vším včšudy není - ale že k levici má blízko a tento krok je logický - připomenu ýže samozřejmě žádal také o podporu ČSSD. Tedy obě levicové strany. 

Naopak například nabídku Strany svobodnýcj Petra Macha aby kandidoval za ně odmítl. (a dnes ho ten samý Petr Mach kritizuje).

Odmítl ovšem také možnost být kandidátem jedné strany  - ať už do Senátu tak v prezidentských volbách. A že těch nabídek pár bylo - i od parlamentních stran. Nejde o populismus ale o to uchovat si jistou nezávislost. 

I proto kandiduje na prezidenta - ne pro funkci ale pro potvrzení mandátu - senátor který má podporu např. 15 procent voličů má stejnou podporu jako vlání ODS. To je jiná pozice než nějaký anonym. Daleko lépe múže prosazovat změny - a těmi je posílení přímé demokracie - změna volebního systému.

To je dobrý cíl a jde na to jak nejlépe umí.

0 0
možnosti
JN

Děkujeme za vlídnost a nemám vám za zlé, že se  mýlíte: Tomiův blog byl jen nutnou reakcí. V minulých dnech dostal desítky dotazů zda by jmenoval vládu s komunisty. Jeho slova okamžitě lidé začali chápat jako příklon ke stalinskoleninskému  komunismu. Tomio se proto rozhodl svůj postoj kontinuální a letitý veřejně vysvěttli. S poslanci KSČM  jako s jinými spolupracujem deset let, máme tam i osobní přátele. Byla by skutečně prasárna kdyby se jich teď zříkal proto aby nepohněval voliče. Nikdy  neháji komunistycké zločiny ani zločinné komunistické režimy - naopak. Něco jiného je skutečně dnešní KSČM.

Komuny v Izraeli nebo Americe fungují často až tisíc let a nikdy popravami neskončily. Pařížská komuna popravami skončila ale obětí byli komunisté a vrazi tzv. demokraté.

pokud jde o ústavnost prezidentského zákona Tomio ho veřejně kritizoval  ihned jak ohlásil kandidaturu a to v několika rozhovorech pro média - impulsem byla schúzka s Klárou Samkovou, která nám protiústavnost doložila.

1 0
možnosti
JM

Dvou krajů, nikoliv jednoho. Pardubický a Jihomoravský.

0 0
možnosti

Je to zvláštní, ale nevzpomínám si, že by počátky nějakého režimu nebyly spojeny s popravami  či vraždami (anglická revoluce, francouzská revoluce atd. ).

Jestliže mi někdo námitne, že v Československu to bylo jinak, tak bych předem upozornil, že výsledku sametové revoluce se říká postkomunismus.

4 4
možnosti
LH

kolik vražd a poprav bylo při vzniku Československa?... a kolik těch "nějakých" režimů dokázalo zavraždit miliony vlastních občanů tak, jako to dokázali komunisté???...RvRv

3 3
možnosti
MJ

Pane Polanecký, nejste sám ,kdo skočil Okamurovi na špek.

Od rána se na zdejším blogu o ničem jiném nepíše než o Okamurovi jak obdivuje komunisty. Je jasné , že tento kandidát na prezidenta toto kontraverzní téma zvolil naprosto úmyslně aby se o tomto co nejvíce mluvilo a psalo. On samozřejmě později všechno uvede na pravou míru a bude klid ale podařilo se mu krásně a za málo peněz pěkně zviditelnit. Víten dobře sám pane Polanecký, že čím více napíšete kontraverzní téma v blogu, tím máte v diskuzi větší odezvu a daleko vyšší karmu. Reakci Sobotky nemá cenu komentovat.

11 1
možnosti
PH

a proč nelze komentovat reakci pana Sobotky?

1 2
možnosti
HB

Ano, je to problem techto voleb, Fischer, Dlouhy a Zeman byvali komuniste, Dienstbier nevidi problem ve vlade s komunisty, Okamura evidentne komunismus obdivuje. Bobosikova se o ne oprela v minule volbe.

Takze to nam jich moc nezbyva.

8 0
možnosti
PK

Někdo chytřejší než já někde napsal že říkat už nejsem komunista je stejné jako říkat u nejsem černoch.

9 0
možnosti
AA

Pane Polanecký;-) nevidíte trám ve svém oku v podobě Václava Klause?

5 10
možnosti
PH

Pan autor kritizuje ambivalentní postoj pana B.Sobotky.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon