Diskuse

Cirkus Vatikán

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jst1951

7. 10. 2009 5:23
Trochu jste mimo mísu

jednou to poznáte sám. Vy na Boží existenci vůbec nic nezměníte. :-)Rv

0 0
možnosti

coj@nato.2

2. 10. 2009 19:26
Jak Vás vidím

Pane Polanecký, o Vašem prostoduchém článku zde bylo již všelico řečeno, tak proč bych to dále rozváděl, že ? O Vaší osobnosti i charakteru svědčí i ve Vašem článku použitá karikatura církevního hodnostáře.

Když se na to tak ale dívám, tak při pohledu na Vaši oduševnělou tvář a její zvláštní, zamyšlený výraz, je mně stále sympatičtější tvář toho církevního hodnostáře, i když se jedná jen o trapnou karikaturu.

0 0
možnosti

Semper2

2. 10. 2009 18:37
Karma bude svítit rudě ..

jak se Vám líbí Vaši noví rudí příznivci p. Polanecký ? Ale prý jste z Kladna... tak to chápu, tam máte bolševismus  a militantní ateismus v genechRv

0 0
možnosti

Rilian

2. 10. 2009 16:24
Tolik primitivních klišé...

...a neznalosti základních historických informací bych u autora, který se tváří jako intelektuál, nečekal. Svědčí to bohužel hlavně o lenivosti myšlení a neochotě si zjistit skutečnou podstatu věci, o které chci něco veřejně publikovat. Mnohé poznámky na toto téma shromáždili již jiní komentátoři. Argumentace, která je používána při výkladu vzniku náboženství, a potažmo křesťanství, mne vrací do hodin Občanské výchovy někam do základní školy bývalé ČSSR. Křestanství si např. nikdy neosobovalo ambice soustředit nějaká pohanská božstva do osoby trojjediného Boha. Shrnout dějiny evropské civilizace do konstatování, že křesťanství způsobilo mnohem více negativních věcí, než pozitivních (a ignorovat skutečnost, že by bez křesťanství nebylo žádné evropské civilizace) je už jen úsměvnou drobností v proudu ostatní argumentace. Především, víra v Krista je založena na osobním setkání s ním. Snad jen rada na konec - prosím, nepiště o něčem, o čem nemte sebemenší ponětí - děláte ze sebe hlupáka...

0 0
možnosti

Mr-Rubikon

1. 10. 2009 9:02
NENÍ TO TAK JEDNODUCHÉ, JAK SE ZDÁ...

Pane Polanecký, jste se vším hned hotov, je Vám vše jasné. Čistokrevný pragmatik-bezvěrec. No proč ne, je to Vaše věc. Ale nezapomínejte, že agnostik také pouze "věří", že Bůh neexistuje. Stejně jako Jeho existenci, ani Jeho neexistenci nelze prokázat. Pokud Bůh skutečně neexistuje, budete na tom po smrti stejně jako věřící, ale pokud existuje, budete na tom o poznání hůře.

0 0
možnosti

ALLDAER

25. 9. 2009 9:21
Jak říkal

0 0
možnosti

Ales_Keberle

25. 9. 2009 8:33
...

Celý článek je príma. Ačkoliv jsem na svém blogu psal svým způsobem "opak", tak s Vašim článkem plně souhlasím. Můj názor je takový, že v Boha nevěřím, jako v samostatnou bytost. Věřím v to, že my jsme Bůh. Věřím v zákony Karmy (či křesťansky, jak zaseješ, tak sklidíš). Jak řekl nejslavnější filozof Aristotelés, vesmír se chová racionálně. Tyto zákony karmy a jim podobným v to jenom utvrzují. Je špatné brát Bibli, aj. jako věci o kterých se nepolemizuje a buď s Biblí 100% souhlasíte nebo jste "veděc". Najdeme v ní spoustu užitečných věcí. Rovněž plně souhlasím s vašim úvodem do článku, kdy popisujete šamany a kouzelníky. Viděl jsem jeden hezký dokument o vývoji lidstva a bylo tam řečeno něco podobného. Opravdu tyto šarlatány, nemám rád :-) Poslední větu Červeného trpaslíku používám neustále. Je nesmrtelná :-D Karma.

.

Odkaz na mnou zmiňovaný článek: http://aleskeberle.blog.idnes.cz/c/102698/Ateismus-v-CR-a-nejen-v-ni.html

0 0
možnosti

wiki5.5

24. 9. 2009 20:09
dalsi co operuje s berlickami

zakazete berle tem co je potrebuji a vysmejete se jim, ze nejdou dost dobri (i kdyz nabozenstvi nepokladam za berli, jen se chci snizit na vasi retoriku). Budete zakazova leky na bolest? To prece take clovek muze snaset jako "muz", ne? Kdyz opomenu jak slozite nabozenstvi je, co pro cloveka dela opravdu vira, tak jen nechapu, proc se kazdy ateista musi porad do nabozenstvi navazet. Ateista sice rika, ze jen nechce, aby ho verici otravovali, ale sam otravuje furt.

0 0
možnosti

Semper2

24. 9. 2009 23:50
Re: dalsi co operuje s berlickami

rád bych někdy viděl Rudlu z ánfasu

0 0
možnosti

Ghost Dog

24. 9. 2009 19:28
obecně oblíbené omyly Rudolfa Polaneckého

..křesťanství vzniklo, nepochopil jsem ve které době, ale vzniklo..převzalo víru v jediného Boha (Jahve) z judaismu (sice to byli povětšinou Galilejci, ale Jidáš byl žid a víru měli stejnou..trojjedinost byla prosazena až mnohem později, sám Jehošua  Nazaretu o ničem takovém neměl ani potuchy..nakonec, jak by mohl mít, když jednou částí se stal i on, ovšem až po své smrti..

..existence Boha, Buddhy Aláha, Krišny je spojení, které je nesmyslné..Bůh je nazáýván Židy Jahve, muslimy Alláh a třeba indiány Manitou..Buddha a Krišna jsou postavy ryze lidské a s božstvím nemají zas tak moc společného..

..a teď k tomu papežovi, papež, nebo Papež?, to je pro Katolickou církev zástupce nikoliv Boha na zemi, ale Jehošui z Nazaretu..údajně nahrazuje apoštola Petra, jo, to je ten co ho třikrát zapřel, ale já osobně o tom dost pochybuji, apoštol Petr asi žádného nástupce

neurčoval, ani o žádného nežádal..zde je zajímavá jiná věc a to, že

Petr je označován za šiřitele křesťanství..

0 0
možnosti

Ghost Dog

24. 9. 2009 19:34
Re: obecně oblíbené omyly Rudolfa Polaneckého

..pominuli fakt, že ještě za života Jehošui odešlo 80 apoštolů do světa šířit křesťanství, nebude to s tím Petrem tak horké..dokonce někteří badatelé jsou přesvědčeni, že zatímco se těch 12 apoštolů schovávalo, tak dalším šiřitelem a tím asi nejvýmluvnějším, byla Mirjám z Magdaly, známá nedoukům, jako Máří Magdaléna..a potěš koště, ještě se ukazuje, že tato hluboce veřící, či spíš vědoucí žena byla manželkou Jehošuovou..

no já vím, pro katolíky je to strašná svatokrádež, ale já se s tímto názorem ztotožňuji, ať mě oheň pekelný hřeje až do skonání světa..stejně v tom nebi musí být strašná nuda, samej svatej...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon