Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

O41t82o 81L29e46v

5. 6. 2013 14:27

Rudlo nekradli jen komunisti,ale i ODSáci,budou taky to nakradené vracet?;-€

2 2
možnosti
MP

Nevím jak „Rudla“, ale když ódéesákům ty zlodějiny dokážete, třeba taky budou vracet, Otíku.

2 1
možnosti
Foto

Předání státního majetku, od kterého uplavaly dokumenty v roce 2002 je darebáctví, doufejme, že k němu nedojde.

5 7
možnosti
LS

No vidíte. A někdo by zase mohl říci, že darebáctvím je vystupování pod cizím jménem, "Miroslave Macku". Šumperská matrika sice pár Miroslavů Macků zná, ale Vy nejste ani jedním z nich.

5 1
možnosti
DH

Proč do toho montoval advokát Hrádela rozkol VV? No, protože VV nechtěly bez výčtového zákona pro církevní restituce zvednout ruce. Když VV odcházely do opozice, bylo jasné, že církevní restituce jsou ohroženy. Tehdy to bylá korupce v přímém přenose, kdy i Nečas telefonoval poslancům za VV, ať zradí a přidají se k nikým nevolenému obskurnímu spolku LIDEM, který byl založen jen a pouze jako vládní  hlasovací stroj.

4 3
možnosti
JN

Samotné církevní restituce: Vrátit majetek ANO.

Tímto způsobem NE

Za této vlády NE

S majetky u nás je to ovečky těžké, každý chajda má 5 majitelů za posledních 100 let, němci, církve, rakušáci, knížata - Ve finále ten majetek byl vždy na území ČR a vždy na něm dřeli české chudé ručičky. Takže opatrně s výroky, to patří tomu a tohle patří mě...

3 7
možnosti
MP

Ono je hezké „takhle ne“, ale 1) jak a 2) kdy. Nemyslíte, že to trvá ostudně dlouho?

3 1
možnosti
JN

Zaorálek mluví pravdu. Netlačte ho do nějakých rádoby nelíbivých skupin. On pro tuto zemi oddřel víc než vy nažvaníte ;-O:-)

4 11
možnosti
ZK

Z89d81e48n41a 36K51o67č20í

4. 6. 2013 21:54

Zaorálek je mi naprosto ukradený. Rád bych viděla kolik toho on odedřel.;-D  Nebo byli li by po ruce i nějaké jeho výsledky ? Kromě žvanění ve sněmovně ......... ;-D?

6 2
možnosti
JN

Jste oběť cílené demagogie: Rozděl a Panuj, rozděl společnost na ty co pracovat nechtějí alias socky a na ty co chtějí (pravici) no a můžeme kluci vládnout dál jak posledních 20let...

4 10
možnosti
KB

http://www.blisty.cz/art/68784.html

Ale za církevní restituce si mohou lidi sami tím, že volili v roce 2010 VV. Ty se sice po 2 letech souznění s ODS a TOP odtrhly a teď ze sebe dělají dobráky, ale předtím ODS a TOP dodaly Peake a další výtečníky, aby měla pravice 101 hlasů.

Od roku 1990 měli všechno v rukou samotní občané. Pokud by nechtěli církevní restituce, nebyli by. Pokud by chodili v letech 1996-2008 k volbám v hojném počtu a ne v počtu 5-10 %, nebyli by v ÚS výtečníci typu Balíka, Výborného či Lastovecké. Soudci typu Musila jsou v ÚS výjimkou.

2 2
možnosti
ZK

Z94d60e86n98a 70K92o11č21í

4. 6. 2013 19:03

Co bylo ukradeno, mělo by býti i vráceno, bez ohledu na to, jestli to zloděj chce vrátit, či ne !!;-)

9 3
možnosti
JS

Zaorálek se může vzít za ruku s p. Rycheckým. Kdo ho pamatuje z Pokroku ví o čem mluvím. Zaplať Bůh, že se našla většina soudců normálních. Až je Zaorálek komplet vymění to bude teprve ústavní soud. Něco jako Vagnerová a jí púodobní.:-P

5 3
možnosti
Foto

M79a13r68t53i72n 38Š52i20k

4. 6. 2013 17:49

Ve vašem případě bych hodnocení "fanatik", používal s největší opatrností a rozvahou.... K restitucím jen tolik. Nikdo soudný nezpochybňuje princip, co bylo ukradeno, má být vráceno. Jenomže jde o to, aby se pod tímto velmi líbivým heslem, nenapáchaly další nenapravitelné křivdy. On totiž jaksi úplně chybí seriózní soupis a přehled majetku, který se má vracet. Dále si dovolím tvrdit, že do určité části dříve ukradeného majetku církvím, stát (t.j.daňoví poplatníci) v čase nemálo investoval. Jiný zase zdevastoval, zničil, zanedbal.... Vám a dalším prosťáčkům, však stačí ono líbivé heslo, pod kterým se toho spláchne opravdu hodně. Jenomže v tomto státě už se "splachovalo" mnohokrát a vždy pod podobně ideologicky údernými hesly. Osobně se proto té opatrnosti významné části veřejnosti nedivím. Aspoň průměrně inteligentní člověk, si některé otázky prostě klade a má i své pochybnosti. Vy se neptáte. Vám stačí opravdu málo. Mají vás zmáknutého kvalitně. Ale necpěte to ostatním, notabene s veřejnými výkřiky o fanatismu,  a nechte je pochybovat....

8 5
možnosti
MD

Ja myslim, ze prostacek ne, to byste mu krivdil, spise stejny udernik slova jako ten pan o kterem pise. Jenom z jine uderky.

5 0
možnosti
Foto

Já mám s těmito restitucemi interní problém. Na jedné straně plně uznávám, že má být vráceno, co bylo ukradeno.

Na druhé straně si pamatuji nějaký výrok církve z 89/90 o 89 objektech, které požadují vrátit a mělo to být vše. V současné době nejsem schopen posoudit, jestli se vrací opravdu to, co se po právu vrátit má.

Takže se k tomu radši nevyjadřuji a dál tápu.:-/

2 0
možnosti
MD

Jako v pohadce 'Honza malem kralem'. Pocestneho okradli loupeznici a nasledovne loupezniky obral pan kral. Pak prisly restituce a ty obrali pocestneho podruhe, kdyz je zaplatil loupeznikum. To uz tedy pohadce nebylo, to je realita.

4 4
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon