Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NP

Náhodně procházející

5. 10. 2009 21:09
Proč tu někdo řeší odpůrce LS?

Klaus to nepodepsal, protože musí čekat na výsledek Ústavního soudu. Ctí jinou ústavní instituci, což je správné. Není to záminka, v opačném případě by to bylo ratifikované a za pár měsíců by byla ratifikace prohlášena za neplatnou, což by byla mezinárodní ostuda.

A autor pan Polanecký jen poukazoval ne nedemokrtičnost postupu. Nechcete, dobře. Takže chvíli budeme dělat nátlak a pak se znovu budeme ptát. Dokud neřeknete ano. Jaksi to první, kdy jste řekli ne, to nechceme slyšet, takže hlasujte znova. A to mu vadí právem.

Jestli je LS dobrá nebo ne, to s těmito věcmi nesouvisí. To je další věc ale to se tu neřešilo.

0 0
možnosti
A

acdc1402

5. 10. 2009 16:10
Jaky je plan odpurců LS?

Dokážu si představic co hlavně vadí odpůrcům na LS. Taky bych se asi našel ve většině jejich argumentů. Neslyšel jsem ale ani jeden jediný plán, co dělat po neschválení LS. Ostřihnout se od EU? Nebo jen kritozovat jejich každé rozhodnutí a říkat "však vidíte, já jsem byl proti"? Jaké jsou naše možné volby poté, co prakticky všichni kromě nás se dohodli na schválení?

Napadá mě analogie. Když moje strana nevyhraje volby, pak asi nemá smysl výsledek respektovat, ale místo toho začít organizovat revoluci?

Máte pro mě odpověď, pane Polanecký?

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

5. 10. 2009 16:22
Re: Jaky je plan odpurců LS?

Odpověď nemá a nebude mít. Na Godota ohledně podpisu V.K. čeká především on sám a jemu podobní. Jenom o tom pořád ještě neví, ač je zřejmé, že to ví i sám V.K. i JEHO senátoři.

0 0
možnosti

Ghost Dog

5. 10. 2009 13:45
eurooptimisté a ti ostatní...

..mám s tím docela problém, protože to vnímám poněkud jinak:

1) eurooptimista - je někdo, kdo má pohled na EU naprosto optimistický..ale co je příčinou optimismu v takovém případě?..EU, jako společenství spolupracujících suveréních států se společným hospodářským prostorem, vyznávajících stejné, nebo velmi podobné politické a mravní kodexy...

2) eurorealista - je někdo, kdo má podobné myšlení, jako eurooptimista, jen si nedělá velké iluze o jednotnosti názorů a vidí EU v její nahotě..silnější mají tendenci válcovat slabší, jen jim to jde hůř bez ustavení superstátu...

3) europesimista - je někdo, kdo vidí na EU jen to špatné..ne že by toho nebylo málo, ale výhody zatím převažují ty nevýhody..

4) eurohujeři - jsou lidé, kteří oslavují vlastní ponižování a považují ho za správné, extrémě by si podepsali vlastní rozsudek trestu smrti, kdyby to v Bruseli požadovali, jsou to lidé, kteří nemají žádnou národní hrdost a upínají zraky ke svým porobitelům..no zkrátka FUJ!!! 

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

5. 10. 2009 13:24
Kafka

Radši si přečtěte povídku "Před soudem" od Kafky.

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

5. 10. 2009 13:07
Je mi blízký pohled Topolánka, Klaus ale musí čekat na

rozhodnutí Ústavního soudu. Prezident nemůže pohrdat ústavní institucí, soudy a zejména ne soudem ústavním. O toto ale nejde.

Oceňuji, jak pan Polanecký hezky připomněl, jak tato referenda fungují. Když řeknou lidi ne, tak se to nerespektuje. Zakrátko se udělá nové hlasování a po nátlaku a masáži mozků lidi řekli ano. Zkrátka jako homopartnerství před časem. Parlament mnohokrát toto smetl ze stolu. Pak to nakonec Paroubek prosadil. Pohrozil poslancům. Ti slušní z jeho strany chtěli volit podle svého svědomí a přesvědčení. Takže předtím se 5x řeklo ne, pak jednou ano - a to platí natrvalo. Dobrá, zákon platí. Proč po roce někdo neudělá znovu hlasování, jestli to celé nezrušit? To už se nesmí, přece se jednou řeklo ano (pod výhružkami). Předtím 5x ne, to se nepočítá.

I demokracie má své slabosti a toto jsou dvě ukázky, jak v demokratickém státě dostávají demokratické principy na frak. Podobně trest smrti - chtěla zrušit EU (ne většina obyvatel, ale politické špičky zemí jako Francie).

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

5. 10. 2009 12:32
dost dobře nechápu

proč se všichni naváží do Klause. V současnosti probíhá  u ústavního soudu vyřizování námitek senátorů z ODS. Pan Rychetský dopisem varoval před podpisem do doby než bude stížnost vyřízená. Jestli bude popis zítra, za týden nebo za dva měsíce je pak už úplně jedno. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon