Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

O76t32o 41L15e71v

15. 10. 2013 12:47

Sakra Rudolfe,ty vaše obavy,že by seděl STBák na MF jste měl mít daleko dříve,když agent STB Dušan Tříska spolu s Klausem chystali největší tunel na republiku.Teď je již trochu pozdě.

http://www.upn.gov.sk/regpro/vysledky-vyhladavania.php?kraj=&priezvisko=t%C5%99%C3%ADska&meno=du%C5%A1an&datum_narodenia=&kategoria=

1 0
možnosti
IJ

I52v30a11n 48J75i74r15e22š

14. 10. 2013 13:07

Pravicová garnitura, která v posledních letech řídila tuto zemi je takových morálních a odborných kvalit, že bývalý STBáci jsou proti nim milovníci a prosazovatelé čestnosti a lidských práv. Bohužel.

5 3
možnosti

J77a86n 91Š35e31s22t46á35k

14. 10. 2013 12:42

Pan Polanecký motá dohromady dvě věci, estébák byl např. 4 roky  Štrougal jako ministr vnitra, či důstojníci  a zaměstnanci StB, ostatní spolupracovníci z řad veřejnosti jsou estébáci už jen lidově, což by mělo být ale v tak zásadním článku rozlišeno. Jinak si musíme uvědomit, že na rozdíl od demokratických tajných služeb StB u nás sloužila jen k tomu, aby jedna skupina lidí ovládala druhé, aby se lemplové pomocí udání dostali na dobrá místa. Babiš ale podle mě nepotřeboval takovou berličku, prostě až tolik jazykově vybavených obchdoníků jsme neměli. Takže i kdyby, tak mohl být max vytěžován stran toho co se dělo třeba v Maroku, kdyby udával třeba své kolegy, dávno se to obejevilo ve spisu některého z nich. Což se nestalo.

Porovnání Babiše a skutečného estébáka je zd:

http://sestak.blog.idnes.cz/c/366222/Babis-je-za-praskace-a-skutecni-estebaci-se-jen-smeji.html

1 0
možnosti
ZM

Nehledě na to, že existovala celá armáda tzv. "důvěrníků". Důvěrník byl spolupracovník, který nepodepisoval žádný závazek. A byl v každém podniku, závodu či úřadě. StB si k němu občas zašel na kafe, popovídali si, StB se dozvěděl co potřeboval a šel zase dál. V podstatě nemusel důvěrníka uvádět ani v hlášení.

Nikdo jim dneska nic nedokáže, protože neexistuje žádný "papír" a možná mají na svědomí daleko víc zla, než celá agentura.

0 0
možnosti
Foto

postavil jste to jasně a odvážně...nemáte obavy, že se po Vás sveze?

0 0
možnosti

J78a50n 37Š29e25s94t15á25k

14. 10. 2013 13:33

myslíte, že tu naši zdejší žvanírnu někdo bere tak vážně, že by na jejím základě nějak zakročil? Těm velkým hráčům jsme jistě úplně fuk;-D

0 0
možnosti
ZM

Pozdě, Rudolfe, pozdě. Celé roky jste tu statečně bojoval proti odvěkému nepříteli - ČSSD a nyní, takřka přes noc vyrostl nepřítel nový, daleko nebezpečnější a hrozivější.

ČSSD by ODS nějaká korýtka po vyhraných volbách určitě ponechala (třeba jako upomínku na dlouholetou, úspěšnou spolupráci při "privatizaci" ČR), ovšem pokud se do Parlamentu dostane Babiš (jakože se tam opravdu dostane), tato korýtka si zabere sám.

To je asi to podstatné, oč tu běží.

5 0
možnosti
AN

No vidíte. A ten to tady povede.:-)

A třeba ještě dostane v rusku medaili,jako někteří antikomunisté v usa.;-D

Jen by mě zajímalo,co se stane?

0 0
možnosti
Foto

P80e25t70r 82B25u80r83i98a34n

13. 10. 2013 20:11

A Vy jste agitátor čeho? Nemám rád Babiše a ani jej volit nemíním, ale když si přečtu Váš hysterický článek plný domněnek, které předkládáte jako by jste byl předsedou nejvyššího soudu, mám pocit, že tato republika jde mílovými kroky do háje zeleného i díky aktivním autorům, jako jste Vy. Kdo tady asi těch zbytečných třiadvacet let tvořil zákony, kdo dopustil vznik a takových, jako je Kožený, Krejčíř, Mrázek,  apod., kdo dal možnost takovému, jako Babiš, aby vydělávali na dotacích a řepce..? Váš článek mi přijde jako politická agitka strany, která má z Babiše strach a snaží se slovy očernit svého konkurenta. Toť můj názor.

14 1
možnosti
ČP

Hezky napsáno.  A přesně proto, co jste napsal já ještě navéc Babišovi svůj hlas dám.

3 2
možnosti
Foto

Docela by mně zajímalo, jak jste se dozvěděl, co vlastně bylo na těch skartovaných dokumentech. To se vypracoval nějaký seznam skartovaných dokumentů s přesným popisem co který dokument obsahoval?

4 1
možnosti
Foto

Ten seznam (poř.č. 1 - 30) sepisovala jediná osoba, konkrétně jakási/jakýsi kapitán (snad Hegedüš, ale možná to čtu špatně). Třeba panu Polaneckému detaily prozradí.

Zaujalo mě, že kandidátovi byl opakovaně zdůrazněn význam spolupráce při odhalování vnějšího i vnitřního nepřítele. Dotyčný nakonec asi přece jen pochopil, takže prý uvedl, že tuto potřebu skutečně chápe.

Je pěkné, že se ho dotázali, zda chce i nadále spolupracovat. Asi si byli jistí že některé nabídky se zkrátka těžko odmítají.... 

V NSR měl prý za úkol bedlivě sledovat cenové relace. To je opravdu činnost hodná zavržení.

Škoda, že chybí jeho osobní podpis, který by stvrzoval pravdivost údajů. To ale StB asi nevyžadovala, už kvůli sobě. Aktivitu bylo třeba prokazovat nepřetržitě a minimálně  na 150% 

Bohužel ani z výdajů za pohoštění nelze poznat, kdo byl přítomen. Nelze ani s jistotou určit, zda bylo skutečně něco zkonzumováno (obnos mohl být ve smluveném podniku převzat cash, neboť každá kačka dobrá, a následně vykázán jako spotřebovaný).

2 0
možnosti
Foto

:) Je to k vzteku, když Babiš v preferencích válcuje ODS, že?:)

11 2
možnosti
Foto

Jak pro koho. Ve výsledku by to vyšlo nastejno jestli Babiš nebo ODS.

2 1
možnosti
Foto

Azda možná Babiš je zkurvyestébákom azda, nie je. Jeho podnikanie je založené na vysávanie štátnych dotácií, a čo si budeme hovoriť, na profitovanie v právne nezakotveném priestore. Nech stokrát tvrdí, že je právne čistý, a chce solídne podmienky pre podnikanie atď, Babiš je pijavice pseudokapitalismu.

0 2
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon