Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OG

O46n98d28r40a 86G94l73a85c

11. 10. 2014 18:55

"Je skutečně takový zločin, když si někdo, kdo pobírá dávky půjde vsadit? Pravděpodobnost je sice malá, ale v dnešní době může vyhrát takovou částku, která nejen pokryje jeho případné dluhy, ale ještě ho zabezpečí po zbytek života."

- předpokládám, že tuhle debilitu jste tam napsal omylem.

0 0
možnosti
JK

J75a83n 61K30o87ř39á41n

14. 10. 2014 13:14

Mno, já bych teda do hazardu nedal nikdy ani korunu, můj hazard končí u sportky podané tak 2x do roka. Na druhou stranu "dítě" v herně asi rok pracovalo a dle jejich historek se tam vyhrávat dalo.

0 0
možnosti

ANO, bude líp.

A chystá se prý i druhý krok - ministertvo financí bude přísně kontrolovat využívání poslaneckých náhrad. Kdo nepředloží lístky z MHD, vlaku, letadla..... nedostane na cestovné ani kačku. A PHM se budou fasovat do kanystrů přímo na vrátnici. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Abych udělal radost Heleně Míčkové, spousta žen je závislých na čokoládě a pak mají problémy s figurou, tak jim ji v zájmu mužů zakážeme ;-)

1 0
možnosti

Před volbama se toh naslibuje......

0 0
možnosti
JK

Když jsem chtěl jet v osmdesátých letech do Maďarska na dovolenou, mohl jsem si vyměnit pouze pár forintů, protože existovalo nějaké nařízení. A když jsem chtěl jet druhý rok znovu, tak jsem si ani těch pár forintů nemohl koupit, protože jsem v pase měl od banky zaznamenáno, že už jsem si je jednou kupoval. Sice jsem měl svoje vydělané peníze, ale forinty jsem si za ně koupit nemohl, protože existoval nějaký předpis (registr). Co mi to jen připomíná? Dnes je to úplně stejné - zase mi někdo něco bude přikazovat a určovat, co je pro mě správné - vítej socialisme;-O

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za plodnou diskusi, nicméně v článku je přesně uvedeno, jak by vše mělo fungovat.

Podle tohoto zákona má vzniknout centrální databáze hráčů propojená s úřady. Obsluha v herně nebo v sázkové kanceláři bude muset každého povinně zkontrolovat - jestli nejde o člověka, který například bere sociální dávky, je v úpadku nebo dluží na výživném. Takový člověk si podle návrhu zákona nezahraje. Zákon má také nově předepsat, kolik smí člověk maximálně vsadit a prohrát.

To znamená, že jakákoli obsluha v herně, sázkové kanceláři ale i loterijního terminálu (Sportka je také sázení) musí zájemce o hraní či sázení prolustrovat. Takže každý zájemce bude muset poskytnout své osobní údaje jako jméno, rodné číslo nebo datum narození či bydliště. Obsluha se přes počítač spoji s registrem kde může ale nemusí být uvedeno, zda onen člověk je na dávkách, či dluží alimenty. Zároveň bude takový člověk během hry muset být hlídán, aby prohrál jen povolenou částku.

Kdo si za takových podmínek půjde zahrát nebo vsadit?

Průmysl hazardu ať je jakkoli pro některé jedince škodlivý, tak přináší do rozpočtů nemalé částky. Takovými kroky bude legálně zlikvidován a vše se přesune do ilegality. Vymýtit hraní či sázení zkrátka nejde. Hlídání každého, kdo si vsadí vede k policejnímu státu, protože u hraní se to nezastaví.

4 0
možnosti
JS

J79i11ř69í 85S29t26e78i52e93r

11. 10. 2014 10:24

Podle návrhu zákona obsluha herny nebude v žádném případě kontrolovat to, zda hráč bere sociální dávky, je v úpadku nebo dluží na výživném. Neměla by ani nástroje a prostředky na to zjistit takové informace. Pokud bude třeba hráč člověkem, který se léčí z gamblerství, a stát mu léčbu platí, pak systém neumožní takovému člověku registraci. Nic víc.

0 0
možnosti
JR

To bud eplatit i pro sportku?

0 0
možnosti
JR

Polánecký, nemám Vás rád. Ale tento článek je velmi dobrý.

0 0
možnosti
JH

Až budeme lidi klonovat a úřad určí, která DNA je ta jediná správná, pak budou všichni lidé stejní. Budou mít geneticky zakódováno, že nemají hrát v hernách, sázet na zápasy, chlastat, kouřit, sledovat pornografii, ale pilně pracovat do strhání těla, kupovat jen správné výrobky, upřednostnit společenský zájem před vlastním a mít jen jeden, ten správný, názor. I nastane ráj na zemi.

Bez toho klonování, ale z donucení se lidé měli mít tak skvěle již dřív a takovou společnost jsme usilovně budovali. Dle diskuse se to 90% lidí líbilo a byli navýsost spokojeni, proč tedy zvonili v 89. klíči? To mi zůstává záhadou a pravdu se asi nikdy nedozvím.

4 0
možnosti
Foto

Zvonili klíči tenkrát v představě že se budou mít líp. Pak přišel Klaus a celou zemi rozprodal darebákům.

2 0
možnosti
DP

D14a42d42a98k 84P52e21t92r

11. 10. 2014 5:52

Velmi dobré opatření, pane. Dávky nepatří do automatů. Jistě souhlasíte, že?

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste absolutně nepochopil meritum věci. Pokud někomu vyplatím soc. dávku, už jsou peníze jeho a pokud nejsou vázány smluvně na určité použití, nemám právo komukoli přikazovat, jak má obdržené peníze utratit. I kdyby je spláchl do záchodu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon