Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN
KV

K95a13r29e89l 49V88a30n77ě36k

14. 4. 2013 17:55

Mediální masáž proti daňovým rájům a bankovnímu tajemství odpovídá levicovému myšlení v EU. Podporu to nachází u té části občanů, která sousedovi závidí nos mezi očima. Když já mám prd tak ať si klidně posvítí na ty majetnější. Očerňování lidí snažící se ochránit svoje peníze naprosto obrací logiku práva. Lepší deset lumpů na svobodě než jeden nevinný v base. U bank v daňových rájích ovšem je nastolen trend radši tisíc nevinně ukřižovaných než aby jeden darebák prchnul. EU s takovým postojem mi pije krev.

3 3
možnosti
AK

Mýlíte se.

Jedná se o jinou logiku.

1) Lhát a krást se nemá.

A pokud jsi něco ukradl, není důvod tě bankovním tajemstvím ochraňovat.

2) Čím víc peněz zmizí z EU v daňových rájích, tím větší daňové peklo to bude pro ty, kteří zůstanou a platí daně v EU.

1 3
možnosti
Foto

Za staré ČSSR byli vkladatelé lépe kryti, než nyní, kdy je nutno vklady povinně ukládat na jméno Rv

3 3
možnosti
VH

Na druhé straně se těmito údajně krytými penězi nedala zakoupit řada věcí, někdy i základní životní potřeby (sirup, toaletní papír, zelenina v tuto dobu, dámské vložky...).

2 2
možnosti
VH

Není pravda, že banky musely podávat informace jen na příkaz soudu. Například exekutor má právo na informaci o účtech dlužníků. Proč by podobné právo neměl mít stát, když existuje podezření na krácení daní?

Je sice normální, že daňoví poplatníci se snaží vyhnout placení daní, ale je také normální, že státy se snaží hledat nástroje, jak toto omezovat. "Nízké daně" těmito vhodnými nástroji nejsou. Není pravda, že by tato vláda zvyšovala všem daně. Ona je bohatým a (většinou zahraničním) firmám snížila. Výsledek je znám. Nižší inkaso. Zvyšování DPH tento výpadek mělo nahradit, výsledek je ale díky snižování spotřeby znám.

3 1
možnosti
PK

Svým viděním světa nadchne pan Polanecký tak Broňu Šimoníka s jejich hesly - co je Vám do mých peněz nebo zase chcete dávat ruce do mých kapes. Představte si, že Chodsko nebo Vysočina se prohlásí za daňový ráj? Co vy na to? Tím neříkám, že stát není tlustý a potřeboval by zhubnout.

8 6
možnosti
AK

Koho by nepobuřovalo těch 100 mld. ročně, které politici se svými kámoši vykradou ze státního rozpočtu. Cestou těch Gripenů, atd. atd. až po dnešní módu v oblasti zlodějin, kterou jsou IT.

Když se podívám na to, že na důchody se v roce 2011 vyplatilo o 20 mld. víc než se na důchody vybralo, vypadá naléhavost důchodové reformy při porovnání uvedených čísel podstatně méně kritická, že?

1 4
možnosti
AK

Daňový ráj je pro dnešní společnost nežádoucí.

Pokud si přeji naplnit státní rozpočet, aby fungovala státní správa, právo, silnice a vůbec infrastruktura, mám 2 možnosti - zdanit firmy nebo zdanit občany.

Když nechám firmy, aby mi zmizely s penězi do daňových rájů a neplatily v mojí zemi - kde zisku dosáhly a jejíž infrastrukturu při tom používaly - žádnou daň, z čeho budu financovat potřebné? Z peněz občanů. Jiná možnost už není.

A protože firma nezaplatí skoro nic ani v tom daňovém ráji, není to bůhvíjaká výhra ani pro ten ráj. Ale protože ráj nemusí dát nic např. do oné infrastruktury, protože tu firmy nepotřebují, když používají infrastruktury jiných zemí, je to pro ně i tak přínos.

Tu svobodu, kterou tak chválí pravice a kterou nazval předseda správní rady Googlu Eric Schmidt "tím pravým kapitalismem", kritizovala před nedávnem i předsedkyně Výboru pro veřejné finance Dolní sněmovny Margaret Hodgeová: "To, že Eric Schmidt řekl, že je 'hrdý' na přístup své firmy k placení daní, je arogantní, je to mimo a je to urážka jeho zákazníkům v Británii," zdůraznila. "Obyčejní lidé, kteří platí daně bez reptání, už mají plné zuby toho, když vidí, že vysoce výdělečné globální firmy jako Google používají všech existujících triků, aby se vyvlékli z placení svého férového daňového příspěvku. Firma Google by měla přiznat svou odpovědnost vůči zemím, jako je Velká Británie, odkud si odnáší tolik zisků, a platit řádné podnikatelské daně ze zisků, které tady vydělává. Měla by se stydět, ne být hrdá, za to, že to nedělá." Firma Google dosáhla v Británii 2,5 mld. liber zisku v roce 2011 a zaplatila na dani ze zisku necelých 0,25%. Srovnejte to s procentem svého zdanění. Google sídlí na Bermudách. Můžete říct, že z vlivné paní předsedkyně mluví závist k úspěšným - jak jsme si zvykli podobné názory hodnotit u nás - já bych si ale myslel, že se jedná spíš o zlost. A oprávněnou.

2 7
možnosti
OK

pane kolego, zapomnel jste na zasadni moznost, snizit dane na uroven tech "danovych raju" - na pripadne namitky o "infrastrukture" upozornuji, ze i ty danove raje typu Bermud ji maji take. Nas stat, tj. statni oligarchie, co ji tvori, ovsem potrebuje nas vsechny ovladat ve vsem moznem i nemoznem, proto, ty nehorazne dane. Google udelal spravne a zavistiva pi ministryne necht si trhne nohou.

5 3
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon